Account
Logo
Zoeken
13.6 °C
Celstraf voor oud CU-raadslid en jeugdbeschermer voor seksdate met meisje (11)

Celstraf voor oud CU-raadslid en jeugdbeschermer voor seksdate met meisje (11)

di 28 mei 2024, 10.05 uur

GARYP - Een 54-jarige man uit Garyp heeft zich eind 2021 schuldig gemaakt aan grooming en het verleiden van een elfjarig meisje tot ontuchtige handelingen. Het gerechtshof in Den Haag veroordeelde het voormalig ChristenUnie-raadslid en jeugdbeschermer tot een celstraf van 100 dagen waarvan 27 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar.

De verdachte hoeft feitelijk niet meer te zitten omdat hij de opgelegde 73 dagen al in voorrast zat (na de aanhouding). Er werden ook bijzondere voorwaarden opgelegd waaronder toezicht van de Reclassering. Een contactverbod met minderjarige kinderen werd niet ontvankelijk verklaard.

Eerder vrijgesproken

In maart 2023 werd de man door de rechtbank Rotterdam nog vrijgesproken. Dit kwam omdat het Openbaar Ministerie de tenlastelegging te specifiek had geformuleerd. In het hoger beroep had de advocaat-generaal de verdenking aangepast naar 'grooming' en het verleiden van een elfjarig meisje tot ontuchtige handelingen.

Afspraak

Het voormalig ChristenUnie-raadslid uit Garyp maakte in december 2021 via Snapchat een seksdate met een elfjarig meisje. Hij dacht dat hij met het meisje zelf sprak, maar de moeder had het gesprek overgenomen.

Pak slaag

Toen hij naar het afgesproken metrostation Rotterdam Zuid in Rhoon ging voor de ontmoeting, kreeg hij een pak slaag van de stiefvader van het meisje. Daarna werd hij gearresteerd door de politie.

Transcriptie van de chat

Uit het politieonderzoek bleek later dat hij vaker via social media contact had gehad met minderjarigen van 14-16 jaar oud, hoewel hij ontkende dat hij bewust op zoek was naar minderjarigen. Op zoek naar spanning had hij dan veel gesprekken gestart waarbij hij niet meteen vanaf het begin zou weten hoe oud de gesprekspartners waren.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Mercedes uitgebrand op N369 in Drogeham

Mercedes uitgebrand op N369 in Drogeham

Poll: Basisscholen in de Trynwâlden samenvoegen tot één grote school?

Ja, één grote school is de beste oplossing  
9.9%
Nee, de dorpsscholen moeten behouden blijven  
62.4%
Deels, combineer enkele kleine scholen  
23.8%
Geen mening/weet niet  
4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

Poll: Wat vindt u van de ozb-verhoging in Noardeast-Fryslân?

Noodzakelijk, acceptabele woonlastenstijging  
14%
Liever kleinere ozb-verhoging  
6.7%
Geen ozb-verhoging, anders bezuinigen  
60.9%
Geen mening / woon niet in de gemeente  
18.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!