Account
Logo
Zoeken
20.7 °C

Gunning openbaar busvervoer Fryslân aan Qbuzz blijft in stand

Publicatie: donderdag 23 mei

Reacties

Ter info uit De Westereen

Bezwaar Qbuzz zelf?

donderdag 23 mei
krektwat uit Burgum

Noh leaver net.

Like
vrijdag 24 mei
. uit Joure

Wat fijn om te horen voor Qbuzz,ik vind dat Qbuzz een heel sociaal en toegankelijk bedrijf is ,en hoop ook dat ze meer dorpen gaan bereiken met OV ,Veel succes Qbuzz ,wel erg benieuwd als Arriva bezwaar aantekent , waarom ze dat gaan doen,zonde van de energie en geld.

donderdag 23 mei
Panoramix uit Pasop

QBuzz maakt niet uit welke plaatsen en dorpen ze gaan bereiken, dat wordt door de Provinsje bepaald in de consessie.

Like
donderdag 23 mei
advertentie

Polvo53 uit Drogeham

Maak je borst maar nat, het zelfde gebeurde in Groningen, Qbuzz won de aanbesteding op Arriva, op welke gronden is net als nu een en al mist.
Feit is dat de tarieven explodeerden, de bekende euro kaartjes werden direct 1,50 en een jaar late 2 euro.
Op sommige trajecten gingen de kosten 3 keer over de kop.

donderdag 23 mei
Hindrik Wester uit Wergea

Enig idee wat nu de kaartjes in de bus kosten polvo???

Drachten - Leeuwarden enkele reis via de Waldwei is 8.40 en via Burgum (lijn 20/21) is het 10.70. Bij Qbuzz was dit 5 euro en 8 euro. De 1 euro actie was alleen op koopavond, weekend, vakantie en feestdagen. Qbuzz had op dezelfde dagen enkel is retour.

Chauffeurs hebben al een paar jaar geen contant meer in de bus. OV bedrijven en Den Haag wil graag dat je zo veel mogelijk incheckt met ov kaart of bankpas. Daarom is het onrendabel om een kaartje in de bus te kopen. Dit kost tijd en tijd is geld.

vrijdag 24 mei
Zonnekoning uit Leeuwarden

huidige prijzen vergelijken met prijzen van 8 jaar geleden is vrij onzinnig.

Like
vrijdag 24 mei
Polvo53 uit Drogeham

Of je nu met kaartjes of ov chipkaart betaald doet er niet toe, feit is dat ook een maand abo stadsvervoer in een paar jaar tijd werd verdubbeld.
De periodieke verhogingen in het algemeen lagen huizenhoog boven de inflatie.
Dat kun je van Qbuzz verwachten.

Like
vrijdag 24 mei
. uit Joure

Net gehoord , Arriva stapt dus naar de bestuursrechter ,zo jammer dit

vrijdag 24 mei
kees2004 uit Kollumerpomp

Een gevecht waarmee Arriva niks gaat winnen; alleen maar om Qbuzz dwars te zitten.

Like
zaterdag 25 mei
. uit Joure

Daar ben ik ook bang voor vertragen een hele slechte verliezer

Like
zaterdag 25 mei
Hindrik Wester uit Wergea

Dan weet je meer dan het personeel van Arriva.

Like
zaterdag 25 mei
. uit Joure

Dame en heren. Ik kom net terug van het overleg met de bonden over het artikel 40 overleg. Ook dit bericht kwam ter sprake. Arriva gaat zeer waarschijnlijk het besluit aanvechten bij de rechter. We hebben tijdens het overleg diverse scenario's de revue laten passeren, maar als Arriva daadwerkelijk naar de rechter stapt, kan het wel tot september duren voor een uitspraak van de rechter. Wat er dan gebeuren weet niemand. Wij konden in iedergeval geen scenario bedenken. Lichtpunt is dat de provincie Friesland Q-buzz de opdracht heeft gegeven om door te gaan met de voorbereidingen. Dat betekent dat wij denk ik er volgende maand wat meer duidelijkheid is. Ondertussen zijn het FNV samen met het CNV bezig met het voorbereiden van het art. 40 overleg. En we hopen dat we zo snel als mogelijk om tafel zitten met Q-buzz

Like
zaterdag 25 mei
Hindrik Wester uit Wergea

Heer de Groot, ik draai zelf al 20 jaar mee in het OV. Arriva , Connexxion, Terug naar Arriva, Qbuzz en nu weer 8 jaar Arriva. Uw naam komt mij niet bekent voor. Ik weet niet waar u uw wijsheid vandaan haalt maar Arriva heeft nog geen besluit genomen om verder in beroep te gaan. Ze staan achter hun aanbod en beraden zich over mogelijk beroep. Arriva heeft niets gezegd over de bestuursrechter. Dat zijn uw woorden.

Like
zondag 26 mei
advertentie

Zonnekoning uit Leeuwarden

Nog afgezien daarvan zou Peer toch wel moeten weten dat het niet de bedoeling is dat intern nieuws niet op deze wijze zomaar op Waldnet geplaatst mag worden.

Like
maandag 27 mei
Hindrik Wester uit Wergea

Nu woont u in Wedderheide, u had een artikel 40 overleg bezocht, dan komt uw informatie ineens van een maat die een mail van Arriva stuurde. Zeer ongeloofwaardig heer de Groot!

Personeel en reizigers willen graag duidelijkheid. Ik volg vanuit mijn werk alles op de voet. Niets van wat u zegt heb ik gelezen, gezien of gehoord. Ook ik ben lid van de bond, lees nieuwsbrieven van Arriva, Qbuzz, OR, vakbonden en provincie.

maandag 27 mei

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan