Account
Logo
Zoeken
15 °C

Pizzeria 3M zit klem: moet Yousif Bakir de deuren sluiten?

Publicatie: woensdag 22 mei

Reacties

gurbedykstra uit Broeksterwâld

Bureaucratie ten top. Schandalig en onmenselijk besluit.

woensdag 22 mei
jrkv uit Drachten

Bureaucratie ten top ja ik weet nog dat Vonk daar zat met een snackbar en de voorkant was zijn eetgelegenheid dus hoezo bestemmingsplan het was dus altijd al droge horeca

Like
donderdag 23 mei
Janvangent uit Brantgum

Schandalig als ze dit doorzetten , schaam jullie diep gemeente.

woensdag 22 mei
Pieter Postma uit Burgum

"Bakir mocht namelijk de pizzeria alleen beginnen met een tijdelijke vergunning. De beschikking is in juli van dit jaar (na vijf jaar) verlopen."
Volgens mij een heldere afspraak.

woensdag 22 mei
advertentie

Panoramix uit Pasop

Helder voor 2 kanten: de gemeente leunt 5 jaar achterover zonder na te denken maar wetende dat dit drama er aan stond te komen.

Like
woensdag 22 mei
magneetje uit 't Heem

Wat is dan "buiten de huidige winkelkern"? Deze pizzeria zit hemelsbreed 70 meter van een andere en bovendien zit er een winkel naast. Dit is een probleem zoeken als gemeente. En The Point zit veel verder buiten het centrum en dat kan dan wel.

woensdag 22 mei
joeria uit De Westereen

Gemeente kan gewoon dit oplossen. De gemeente steunt hiermee de vastgoed eigenaren van de winkels in het centrum. Zij willen alleen torenhoge huren ontvangen en daarom is er leegstand. Dat houdt de gemeente in stand door niet mee te bewegen met de ontwikkelingen in zo'n dorp

Like
woensdag 22 mei
jan65 uit Kootstertille

Heeft Buitenpost dan een winkelkern?

woensdag 22 mei
mien jong uit Grootegast

jan65 uit kootstertille ja en meer dan de vijf winkels in Kootstertille haha .

Like
woensdag 22 mei
Wollie Woes uit Jubbega

Tja, afspraken zijn afspraken. Waarom uitzonderingen maken?

woensdag 22 mei
H Hoekstra uit Burgum

In Burgum is het gewoon mogelijk dat je een snackbar runt op een industrieterrein. Deze pizzeria lijkt me ook goed bereikbaar. Als grootste deel nu toch afhaal is, dan wordt de bestemming misschien ook anders. In het pand was jarenlang detailhandel of het was een kantoorfunctie.

woensdag 22 mei
Rom uit Surhuisterveen

Dat er ooit een bouw vergunning is afgegeven. Dit is horizon vervuiling. Dit ver boven de bestaande panden uit gerezen Ali baba gebouw.

woensdag 22 mei
tjitske66 uit Buitenpost

Dit pand is gebouwd omstreeks 1918.
Waar heb jij het over?

Like
woensdag 22 mei
Rom uit Surhuisterveen

Beter lezen. Verschil van de uitstraling gebouw een bril kopen. Lijkt op een moskee. Het was een van Fam Vonk. https://html.binnenbuitenpost.nl/fotodoc/histfotos/historischfotospersonen/bakkervonk.html

Like
donderdag 23 mei
advertentie

demetra uit Drachten

Ja was hij crimineel geweest .dan was het geen probleem .maar hij is nu hardwerkende man en dat willen ze niet in Nederland .

woensdag 22 mei
Koekenbakkert uit Drachten

Vroeger zat er een Chinees restaurant tegenover.. waar gaat dit over? Buitenpost wil geen winkels maar woningen zeker?

woensdag 22 mei
M.Billie uit Buitenpost

Zolang er christelijke partijen in het college van de gemeente zit worden regels zo veranderd dat de inwoners de dupe daarvan zijn en meneer Bakir is daar een van. Het is niet te geloven dat het gemeente bestuur deze man niet steunt met zijn werk. Hij wordt met zijn hard werken door al zijn klanten gewaardeerd maar door het gemeente bestuur wordt hij niet beloont maar aan kant gezet. Ik vraag mij ook af waarom die winkel genaamd Prima op de Bakkerhoek wel mag bestaan waar weinig klanten komen. En was het niet zo dat de familie Bakker een ijssalon had in hetzelfde pand waar nu 3M zit. Ook heeft er nog een boeken winkel in gezeten. Bestuur van de gemeente strijk over uw hart en zitten de christelijke gemeente leden zondag in de kerk denk dan eens tijdens de overdenking aan Bakir die zijn pizzeria graag wil voortzetten. Help Bakir daar mee!

woensdag 22 mei
horetha uit Damwâld

De achtergrond van de raadsleden heeft hier niets mee te maken !je moet als raad zorgen dat je geen precedent schept !

Like
woensdag 22 mei
henkietje uit Haskerhorne

Hij wist waar hij aan begon

woensdag 22 mei
Panoramix uit Pasop

Had hij niet moeten beginnen? Dan had je ook je snavel in beide handen dat deze mensen 'niks doen'. Snel regelen Oebele & Co!

Like
woensdag 22 mei
Achtkarspelen-inwoner uit Buitenpost

Hij is een voorbeeld en we hebben juist mensen als hem nodig. Er zijn genoeg Nederlanders die in hun leven minder presteren dan hij in 5 jaar heeft gedaan.

Like
woensdag 22 mei
joja uit Kollum

Wij kinne yn kollum wol in goeie brûke, dy t hjir sit is in smoarche baarch!!! Sjoch mar troch it rùt en je binne al sêd.

woensdag 22 mei
tfrietkot uit Damwâld

Dit is een hardwerkende man die goed bezig is en vanuit niks heel wat heeft moeten op bouwen en zorgt goed voor zijn gezin en brengt op een goede manier brood 🍞 op tafel en bij velen lkkre pizzas

woensdag 22 mei
Bart uit Boelenslaan

Hardwerkende mensen tegenwerken, maar wél belasting innen én de man extra tijd geven om de lening, jawel aan Achtkarspelen, te laten terug betalen.

Gemeente Achtkarspelen, schaam je diep!!!

woensdag 22 mei
boekebaaske uit Damwâld

Bureaucratie, het juk wat menig burger niet meer tillen kan.

woensdag 22 mei
dr88sucks uit Drachten

Alle buitenposters naar even uit protest een paar maanden ergens anders winkelen.

woensdag 22 mei
Jptjongejonge uit Surhuisterveen

Nou is het ook meteen duidelijk waarom dat Buitenpost een spook winkelcentrum is geworden.
DE GEMEENTE.!!
Wees blij dat er nog iemand er nieuw bijkomt in Spookcentrum Buitenpost.!
Die man moet juist subsidie krijgen dat er daar in Buitenpost een zaak wou beginnen.

woensdag 22 mei
nogffdit uit Buitenpost

“Bovendien is bij de gemeente bekend dat zijn horecazaak niet tot klachten in de omgeving leidt.”

Dus ???!!
Wat is hier dan het probleem ?!!
En die zgn vergunning die a.s. juli verloopt blijkt de gemeente nog ff op te KUNNEN rekken omdat (zie artikel) met nog anderhalf jaar !! … en na anderhalf jaar WEER een (gedeeltelijk) LEEGSTAAND pand wat staat te verpauperen ! 😟

woensdag 22 mei
pft uit Sweagerbosk

dit is de reden dat deze gemeenten bij de armste gemeenten van nederland horen een beetje burgemeester had deze man moeten belonen met een vergunning omdat ie meer dan correct is ook op de buurt ,, en dat mislukt winkelcentrum krijg je toch niet meer vol

woensdag 22 mei
doedeldump uit Kollumersweach

Vroeger zat snackbar Vonk in hetzelfde pand. Veel patatjes gekocht daar. Het pand heeft dus een horeca verleden. Heb je een pizzeria vlak naast het gemeentehuis. Ambtenaren krijgen het warm aangeleverd. Moet je natuurlijk nooit sluiten

woensdag 22 mei
Kareltje uit Holwert

Wel lastig allemaal, zwart/wit gezien is er een tijdelijke vergunning afgegeven voor max 5 jaar, dat de gemeente nu anderhalf jaar extra geeft is dan ook zeer coulant.

woensdag 22 mei
stormrots uit Drachten

Want we kunnen regels niet aanpassen?, we leven nog in de oertijd waar vooruitzien en voortschrijdend inzicht nog onbekende woorden waren? Of zijn deze ambtenaren gewoon lui en hebben ze helemaal geen zin in werk?

Like
donderdag 23 mei
Ter info uit De Westereen

Was vooraf toch al bekend?
Dan is het logisch.

woensdag 22 mei
nosaofnet uit Lutjegast

Met veel hulp hem verhuizen naar een pand in winkelstraat.

woensdag 22 mei
nogffdit uit Buitenpost

Nee nee ! Dient zich het volgende probleem aan wat zich niet alleen in Bpost voordoet maar al jaren ook in ons zgn welvarende landje:

“Hoewel er in het winkelcentrum diverse panden te huur staan, was het voor Bakir nooit mogelijk elders te gaan huren. De vastgoedeigenaren wilden dat volgens hem niet.”

Schijnt dat panden beter jaaaaaaren leeg kunnen staan. Denkwijze (tevens verdienmodel !!) van vastgoedeigenaren. Op de een of andere manier is ook dit rendabel. 😕

Like
woensdag 22 mei
nosaofnet uit Lutjegast

Problemen zijn er om op te lossen.

Like
donderdag 23 mei
nogffdit uit Buitenpost

Ooow maar dat worden ze aan de ene kant ook wel ! Aan de andere kant liggen dan allang weer nwe problemen. En problemen in dit land creëeren toch een partij werkverschaffing !! 😉

Like
donderdag 23 mei
riemer uit Nij Beets

Bakir wist waar hij aan begon en de afspraken waren helder: x jaren en daarna is het over. Ik begrijp niet waarom er nu een probleem is: de afspraken waren toch duidelijk? Moet de gemeente dan ineens maar afwijken van de afspraken? Iedereen verwijt de gemeente snel dat het hún "fout" is maar de gemeente was toch bij aanvang al duidelijk qua termijn etc.? Als het een zakelijk goed concept is (wat ik ook lees) dan zou Bakir best elders verder kunnen. Maar om nu te zeggen dat de gemeente hier een fout maakt gaat nét iets te ver: de afspraken waren helder volgens de berichtgeving.
Dus is de gemeente niet laakbaar in dezen.
Regels zijn regels, ook voor pizzabakkers kennelijk...

donderdag 23 mei
me2you uit Dokkum

Belachelijk waarom een tijdelijke vergunning afgeven.
Die man alles op laten bouwen en dan mag het ineens niet meer. De politiek moet eens woord geven in plaats van tijdelijke oplossingen. Wat heeft iemand eraan?

donderdag 23 mei
advertentie

Jonguh uit Surhuisterveen

Dit wist hij toch van te voren ? Dan kan de gemeente niks anders dan handhaven, anders kan iedereen wel wat gaan doen …..al is het natuurlijk wel erg spijtig voor deze meneer

donderdag 23 mei
henkietje uit Haskerhorne

Wat ik al zei dus. Hij wist waar hij aan begon

Like
donderdag 23 mei
pullie uit Houtigehage

Dan maar naar de poeiz om een dr oetker pizza

donderdag 23 mei
helmud uit Bakhuizen

Belachelijk! Werken wordt niet beloont

donderdag 23 mei
Donkerwite pyt uit Heineburen

Laat de gemeente zich eerst maar eens concentreren op een juiste manier hoe het hemelwater snel kunnen te kunnen afvoeren!
Laat deze hardwerkende ondernemer met rust als hij buiten die hopeloze vergunning goed en hygiënisch te werk gaat!
Ik zou dan ook zeggen gemeente ga eens serieus aan het werk!

donderdag 23 mei
retepbb uit Drachten

Eerst maar kijken hoe de Gemeenteraad gaat stemmen hierover. Bij de eerstvolgende Gemeente raadsverkiezingen die partijen niet kiezen welke voor het sluiten van deze prachtige zaak waren en je kunt ook natuurlijk die Gemeente raadsleden welke de sluiting goedkeuren niet meer gaan kiezen. Bedenk wel de Gemeente raad is uiteindelijk aan zet om dit op te lossen.

donderdag 23 mei
B. Harm uit Leeuwarden

Werk je hard, is het niet goed. Werk je niet, ben je een gelukszoeker. Sommige lui hier staan graag met een oordeel klaar, maar zelf 0 toegevoegde waarde in de maatschappij..

Ik snap dat men schuilt achter de regels en 'afspraak is afspraak', maar wat als je er nu achter komt dat de situatie de boel niet verslechterd, maar juist verbeterd (in vele opzichten)? Dat de omwonenden er zelfs geen last van ondervinden? Dat heet voortschrijdend inzicht en daar mag best van afgeweken worden. Voor en nadelen naast elkaar en opnieuw tot besluit komen. Anders ben je wel heel kortzichtig als mens. Heet ook wel: denken in oplossingen.

Laat de man z'n toko runnen. Hij doet vele plaatsgenoten een plezier, doet de gemeente zelfs goed (aanvulling op JPTJONGEJONGE), werkt hard voor z'n geld en niet onbelangrijk: hij is niemand tot last. Tegenover: 'afspraak is afspraak!' 😂.. oordeel lijkt me duidelijk zo.

donderdag 23 mei
pietjeprecies uit Buitenpost

Het centrum van Buitenpost wordt voor de zoveelste keer weer overhoop gehaald. Mag natuurlijk weer wat kosten. En de leegstand gaat alleen maar toenemen. De huren van de winkelpanden zijn veel te hoog.

donderdag 23 mei
nogffdit uit Buitenpost

“… mag natuurlijk weer wat kosten …”

Das ook de beginoorzaak, plus de daar omheen inmiddels allemaal dichtgetimmerde regelgevingen/protocollen, van veel teveel verdienmodellen. Kijk om je heen. In dit hele land is een leegstand (en opkopingen !!) van zoveel panden waarvan velen al járen LEEG staan. Desondanks wordt er door die vastgoed-/investerings cowboys goud (grof) geld verdiend. De leek snapt er allang niks meer van … maar is ws ook de bedoeling. Chaos ook hierin is er echt niet voor niks ! D’r zal en moet goud geld verdiend blijven worden door en voor een selectief groepje mensen. 😇

Like
donderdag 23 mei
Ut &thûs uit Drachten

Bakker Johannes Vonk (1911-1994) bereidt zijn beroemde ijs en verkocht het via zijn zaak!
Dus hoezo bestemmingsplan?
Het is een pand met historie en deze beste man heeft er weer nieuw leven in geblazen.
Dat er afspraken zijn gemaakt kan kloppen en dat dit tijdelijk zou zijn van 5 jaar. Maar dit heeft geen duidelijke gronden om het niet meer toe te staan.

donderdag 23 mei
Lorredraaier uit Buitenpost

Ga dan bij Pop Bakker pizas verkopen

2 vliegen 1 klap

donderdag 23 mei
harry de hengst uit Harkema

de menselijke maat is volledig weg.

donderdag 23 mei
Lorredraaier uit Buitenpost

Harry hyst mei vol papier,

8K is net echt cooperatief ik nooit west
hûs bouwen etc tsjinwurkje.

donderdag 23 mei
aukegriet uit Buitenpost

Volgens mij woont deze man met zijn pizzaria in het centrum van Buitenpost.
Als je de klinkers ziet van de weg, die houden op na de pizzaria.
Alles wat klinkers waren is het centrum.
Dus gemeente deze man zit in het centrum.

donderdag 23 mei
petrovski uit Buitenpost

3 pizzeria’s binnen 100 meter van elkaar is wel wat een overkill…
En dat in een dorp van 5700 mensen.

donderdag 23 mei
cheese uit Ureterp

Ik zou zeggen als je hem daar niet wil verplicht dan de pandjes bazen in het centrum hun huur op hetzelfde niveau te brengen als hij nu heeft. En help hem verhuizen. Iemand die geen baan heeft kost je als gemeente meer. En met de gemeentelijke ondernemerslening heeft de gemeente de indruk gegeven het wel te willen gedogen dan moet je niet ineens je keutel intrekken en degene met de lening in de steek laten. Iemand willens en wetens de vernieling in helpen daar is de gemeente niet voor. Regels zijn ok maar daar moeten altijd goed onderbouwde uitzonderingen op mogelijk zijn. Hier is geen overlast dus dan zou ik niet weten waarom hij er nog niet een paar jaar kan zitten

donderdag 23 mei
Juistumus uit Drachten

Al je geld en tijd storten terwijl je wetend maar een tijdelijke vergunning hebt. Sorry hoor maar dan had je hier nooit aan moeten beginnnen, zolang je met die vergunning blijft knoeien. Alles maar baseren op een "hoop" dat je dmv. Sympathie de regels zou mogen breken of veranderen. Fabeltjes land.

donderdag 23 mei
Pieter uit pulkwierum uit Drachten

Dus college, Lea van der Tuin doe hier wat aan.
Er gaat ongelofelijk veel geld naar vluchtelingen die er NIETS voor doen dus dit initiatief steunen is de beste investering

vrijdag 24 mei
Kmz uit Kollumersweach

Do kest wol sjen, de man is op

zaterdag 25 mei
Lorredraaier uit Buitenpost

De laatste die 8K iets boeit is L.vd Tuin

maandag 27 mei

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan