Account
Logo
Zoeken
15.9 °C

Achterstand in maaiwerk wordt ingehaald in Tytsjerksteradiel

Publicatie: zondag 19 mei

Reacties

Burgum 63 uit Burgum

Volgens mij heeft de gemeente het uitbesteed
Dus moest het op een goedkope manier gemaaid worden.
7x per jaar was de opdracht!!!!

zondag 19 mei
stormvloed uit Twijzel

Het was net niet twee kontjes hoog .
In Burgum hadden ze daar geen last van.
Daar heeft het winterweer en de regen geen invloed op gehad.
Zag daar netjes uit.
Treurig dat het zo gaat.
😭😭😭😭😭😭😭😭😭

zondag 19 mei
rommie uit Aldwâld

Dacht ik al, in Burgum wordt het wel goed gedaan. In andere dorpen half werk geleverd. Sommige grasvelden konden kinderen het nog beter doen, zo slecht gemaaid, en op andere plekken helemaal niks gedaan. Gemeente moet zich schamen!

Like
zondag 19 mei
vrijman uit Burgum

Bermen hoeven niet geheel kaal gemaaid worden ,een half metertje van het fiets en wandelpad aan de zijkanten is voldoende ,er bloeit in deze tijd ontzettend veel in bermen ,wat veel insecten aantrekt wat weer goed is voor de jonge vogeltjes die nu uitkomen.Ook in ons nieuwe wetter en willepark wordt veel te veel gemaaid ,hele stukken kunnen ongemoeid worden gelaten ,staat ook nog mooi al die bloeiende grasvelden.Grote ergernis is dat er te weinig bijgemaaid wordt vooral langs particuliere tuinen en onder de vele zitbanken die overal staan, hier ook langs het prinsesmargrietkanaal.

zondag 19 mei
advertentie

garelli1972 uit Gytsjerk

De dorpen worden gewoon vergeten kijk maar eens hoe de voetpaden erbij liggen soms lijken het wel gras paden

zondag 19 mei
Burgum 63 uit Burgum

Ik reageer natuurlijk niet als het in Burgum perfect was gemaaid.
Dus ook in Burgum niet

zondag 19 mei
EJM uit Burdaard

Het is in tytsjerksteradiel een grote bende, ook in Burgum. Plantsoenen worden niet geschoffeld of onderhouden. Dode bomen blijven staan, voetpaden worden smaller door gras groei. Om je dood te schamen! Waar de afdeling Groen wel goed in is, schoffelen in de centrum, de Markt, Gemeentehuis. Waar ze ook goed in zijn, rondjes rijden en geen flikker uitvoeren!! Schande!!!

zondag 19 mei
maroeske uit Noardburgum

Het is gewoon ontzettend jammer,dat het zo moet. De aanbesteding was gewoon te laat. Teminste dat is wat ze van het maai bedrijf zeiden. En oke inderdaad het materiaal waar nu meer word gewerkt,kan inderdaad niet met de natte grond worden gedaan. Maar wie verwacht nu een tractor in de speeltuin? Afijn de gemeente ambtenaren die op kantoor zitten kunnen hun weer over het borst wrijven. Weer goedkoper ingekocht,en de normale werknemers mogen de rotzooi opknappen. Op papier kan veel..

zondag 19 mei
John uit Burgum

Maaiwerk oké zou beter kunnen, maar wat van al de zaailingen en andere rotzooi wat tussen de struiken hemelshoog en over de trottoirs grooit. En dan heb ik het nog niet over de particuliere hagen van diverse soorten die vaak meer dan een halve meter over de trottoirs groeien. Dus steek hand in eigen boezem voordat je over achterstand on maaiwerk klaagt of reageert.

maandag 20 mei
EJM uit Burdaard

In de omgeving van het gemeentehuis en de woning van de burgermeester krijgt gras en onkruid geen kans om te groeien. De rest van de gemeente is het een dikke bende! Drie man om een boompje staan schoffelen in de het centrum van Burgum, je praat nog eens met iemand toch? Toezicht minimaal!!

maandag 20 mei
vrijman uit Burgum

Tja misschien werkoverleg? Wie zal het zeggen.Zelf onderhoud ik een paar gemeentelijke perken aan de hagedoarn. En de beste manier is in het voorjaar alles [onkruid dus] er uit te schoffelen en dan heb je de rest van het jaar een makkie er aan.Als het droog en zonnig is even het schoffeltje erdoor en hup het prille onkruid is zo door de zon weggebrand.Weinig moeite.Heb ook enkele jaren met een ploeg van caparis hardegarijp onderhouden ,zag er daar altijd netjes uit ook de boomspiegels die ik vaak gewoon omspitte [flappen dus] en dat zag er altijd verzorgd uit.Nu mag het onkruid niet meer er uit gehaald worden dus met een bui regen is het zo weer vastgegroeid.Ook in de perken mag niks meer er uit gehaald worden [gaat te veel grond mee en dan moet alles weer bijgevuld worden met grond of compost.] De boomspiegels zijn ook al bijna allemaal verdwenen zodat nu het gras metershoog bij de bomen opgroeid.Ook mag er rondom bomen niet met de motorzeis gemaaid worden daar de bomen dan te veel beschadigd worden.Ook het maaiwerk lijkt onder grote tijdsdruk te worden gedaan de maaiers vliegen als raketten door de dorpen wat de kwaliteit van het gemaaide niet ten goede komt.Tja de dorpen breiden zich ook uit dus meer groenwerk en te weinig mensen die dat allemaal moeten onderhouden.

Like
maandag 20 mei

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan