Account
Logo
Zoeken
18.8 °C

Woning vol rook door pelletkachel

Publicatie: zondag 21 april

Reacties

fasthenkie uit Drachten

Weg met die stinktroep ... idem houtkachels. Alleen maar overlast omdat 99,9% van de gebruikers niet weet hoe ze zo'n kachel moeten gebruiken. Vaak wordt er veel te nat hout gestookt waardoor een schoorsteen van een kolencentrale niks is vergeleken bij hun schoorsteen. De overheid moet dit snel gaan aanpakken/verbieden maar tegelijkertijd moet diezelfde overheid ook zorgen dat verwarmen via gas/elektricteit goed betaalbaar is voor iedereen!

maandag 22 april
neiskjirrich uit Eanjum

Inderdaad, het kan vervelend zijn die rokerige kachels! en inderdaad, je adresseert het goed, dhr Jetten(d66) en consorten moeten onmiddelijk ophouden met de miljarden kostende 'klimaatmaatregelen', (Alsof de mens ook maar iets aan het klimaat kan veranderen) dan kan de gigantische belasting op brandstoffen ook naar beneden. Dan gaat iedereen weer over op de schoonste brandstof aardgas.
Dus, op welke partij stemt fasthenkie straks bij de europese verkiezingen? En bij de eerstvolgende nederlandse verkiezingen?

Like
maandag 22 april
jan1982 uit Langezwaag

Een pelletkachel hoef je niet te weten hoe te stoken. Pellets erin, asbak leeg en zet het ding gewoon aan. We hebben hier eentje in de straat, merk je nooit wat van. De overige houtkachels daarentegen...

Je moet alleen wel jaarlijks schoorsteen vegen en uitkijken welke pellets je koopt.

Liever gewoon stoken met warmtepomp of gas, dat is altijd schoon en als het goed aangelegd of onderhouden wordt heeft de brandweer het er veel minder druk mee.

Like
maandag 22 april
oarsom uit Broeksterwâld

Neiskjirrich: "alsof de mens ook maar iets aan het klimaat kan veranderen". Lekker makkelijk, je kop in het zand steken. En sommigen ook nog de hakken. De mens heeft die klimaatverandering juist zelf in gang gezet. En met zijn allen kunnen we die verandering nog bijsturen. Maar met sommige politieke leiders en veel burgers die zo reageren als jou, zal dat nog een hele klus worden. Lekker alleen aan jezelf denken, maar niet aan de kinderen van nu. Want, wat denk je, zou aardgas nooit opraken? (En zo schoon is aardgas trouwens ook niet.)

Like
maandag 22 april
advertentie

neiskjirrich uit Eanjum

https://www.nationalgeographic.nl/geschiedenis-en-cultuur/2019/06/klimaatverandering-in-de-middeleeuwen ..............
Orienteer je es wat breder en lees ook es wat op: climategate.nl of laat je es informeren door Bleutigerstudio van Tom Zwitser en Rypke Zeilmaker over de "17 sustaineble developmentgoals" (en laat je niet van alles wijsmaken door de msm.
En gas is inderdaad schoon genoeg, en ja daar hebben we de komende tientallen jaren nog meer dan genoeg van en ondertussen kunnen we werken aan veilige kerncentrales en wat we nog meer uitvinden de komende jaren. Wég met de uitzichtbedervende windmolens, weg met de vreselijke velden vol met zonnepanelen. Behalve het uitzichtbedervende, dacht je dat die windmolens en zonnepanelen op de duur geen milieuschade zouden opleveren? Bovendien wordt de noordzee een gebied waar geen vissers meer mogen komen enz enz.

Like
maandag 22 april
Like
maandag 22 april
Ray1977 uit Drachten

Als gas niet zo belachelijk duur was gemaakt door de roverheid hadden lang niet zoveel mensen een hout of pallet kachel aangeschaft.

maandag 22 april
bijzonder uit Drachten

Warmtepompen zijn echt niet zo schoon als men wil laten denken.
De f-gassen in het koudemiddel zijn voor een groot deel verantwoordelijk voor het broeikaseffect. Een warmtepomp lekt altijd dus ook deze gassen komen weer vrij. Alles afhankelijk van types e.d maar dat ze schoon zijn is dus niet zo.

maandag 22 april
jan1982 uit Langezwaag

Meest recente ontwikkeling is propaan als koudemiddel. Maakt hogere temperaturen mogelijk, maar bovenal is het als broeikasgas veel minder schadelijk.

Like
dinsdag 23 april
devil1 uit Kollum

Ik gooi nog maar een paar blokken hout in mijn kachel, lekker warm.

maandag 22 april
fasthenkie uit Drachten

Ja iemand met zo'n profielnaam houdt wel van wat vuur, logisch 😂😂

Like
maandag 22 april
EJM uit Burdaard

Verbod op het verspreiden van houtrook en snel! Weg met die stank zodat iedereen weer kan genieten van frisse gezonde buitenlucht én binnenlucht!!

maandag 22 april
Maja9103 uit Dokkum

Laat iedereen met een pallet- of houtkachel extra premie betalen voor de opstal- en inboedelverzekering.

maandag 22 april
fasthenkie uit Drachten

Dat lost helaas de enorme (stank) overlast en de fijnstof problematiek niet op. Ik zou meer zien in het verplicht stellen van een houtrookfilter in de schoorsteen die en stank en fijnstof filtert. Die dingen zijn er.

Like
maandag 22 april
advertentie

Maja9103 uit Dokkum

Oké Henk, dat wist ik niet. Beide kan ook 😉

Like
maandag 22 april
Ray1977 uit Drachten

Laat de roverheid eerst maar de gasprijs omlaag doen.

maandag 22 april
vaartbewoner uit Drachten

Zolang jullie er hier nog niet uit zijn , vul ik de pelletkachel nog ff bij🤣

maandag 22 april
EJM uit Burdaard

Altijd doen man! Lekker je buurtbewoners opzadelen met jouw stank van houtrook. Hoe asociaal en egoïstisch kan je zijn hé?

Like
dinsdag 23 april
fasthenkie uit Drachten

@EJM, laat vaart(hol?)bewoner maar lekker lullen, zijn uitspraken getuigen van waar zijn verstand zit. Waarschijnlijk heeft hij z'n auto in de vaart laten rollen want dat gebeurd aan de lopende band in Drachten en nu wil ie even afreageren. Trouwens, dan dient die vaart toch ergens voor want bootjes zie je er (bijna) nooit!

Like
woensdag 24 april

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan