Account
Logo
Zoeken
14.8 °C

Dode bij eenzijdig ongeval in Drachtstercompagnie

Publicatie: vrijdag 12 januari

Reacties

mindi uit Drachten

Heel veel sterkte en hoop op een wonder.Ook voor iedereen die hier bij aanwezig is geweest heel veel sterkte.

vrijdag 12 januari
mindi uit Drachten

Helaas lees dat het slachtoffer is overleden.Heel veel sterkte voor de nabestaanden.

Like
vrijdag 12 januari
wiezijtgij uit De Ruigewaard

Ik weet wel, dat ik ben er ook wel eens langs geweest, toen schrok ik ook ineens van een drempel daar als je het niet weet en het is een beetje glad denk ik.
Dus niet direct oordelen te hard gereden, ik reed ook gewoon en ging ook in de hoogt en kwam met 4 wielen vrij, en als het dan mischien ook nog wat glad is kan het raar gaan, ja is een sugestie van mij, maar dat zal er wel is aan de hand kunnen wezen, die drempels zitten daar vreemd , je ziet ze bijna niet

vrijdag 12 januari
blackman uit Drachten

Zo is het.60 km/p.u is over deze drempels eigenlijk al te snel.

Like
vrijdag 12 januari
advertentie

zakhooi uit Houtigehage

Die drempels zitten er niet voor niks

Like
vrijdag 12 januari
zeekoe uit Harkema

Vaak zitten ze er wel voor niks. Omdat er bijvoorbeeld budgetten opgemaakt moeten worden. Dit is volgens mij niet het moment om het daarover te hebben maar wilde dit wel gezegd hebben.

Like
vrijdag 12 januari
krektwat uit Burgum

Die drempels zitten er om de verkeerssituatie ook in te richten als een 60km zone. Zonder drempels was deze weg ingericht om er 80 te rijden. Dus ja die drempels hebben wel degelijk een functie.

Like
vrijdag 12 januari
Tjalling uit Drachten

Sterkte voor de nabestaanden en alle betrokkenen!

vrijdag 12 januari
nokko22 uit Houtigehage

Gecondoleerd en sterkte

vrijdag 12 januari
centraal uit Dokkum

Dit is natuurlijk geen normale snelheid geweest,maar dan nog. Er is een dode gevallen en dat is natuurlijk verschrikkelijk. Nabestaanden veel sterkte.

vrijdag 12 januari
Elske uit Drachten

Net bêst! Folle sterkte tawinske foar de neibesteanden.

vrijdag 12 januari
Kareltje uit Holwert

Sterkte voor de nabestaanden.

vrijdag 12 januari
klaskeknutsel uit Hurdegaryp

Gecondoleerd en heel veel sterkte voor de nabestaanden

vrijdag 12 januari
An. uit Tijnje

Mensen hou op van zeuren. De man is overleden. Dit is al erg genoeg voor de familieleden. Je was er niet bij dus oordeel niet. Gecondoleerd en sterkte familie en vrienden.

vrijdag 12 januari
OvB uit Drachten

In de eerste plaats gecondoleerd voor de nabestaanden.

In de tweede plaats vind ik jouw reactie wel erg kort door de bocht. Volgens mij rijdt iedereen wel eens ergens te snel. Vraag je dan om dit ernstige gevolg?

Like
vrijdag 12 januari
Cornerbal uit Drachten

Gecondoleerd voor de nabestaanden

vrijdag 12 januari
Thex12 uit Drachten

Vreselijk...gecondoleerd en sterkte voor alle nabestaanden...

vrijdag 12 januari
jack20 uit Rottumerplaat

Gecondoleerd voor alle nabestaanden

vrijdag 12 januari
johan88 uit Drachten

Gecondoleerd.... en sterkte...

t is wel een feit dat veel drempels op bijvoorbeeld 60 wegen veelste hoog zijn. Drempel op een 60 weg moet je ook met 60 overheen kunnen.. daar gaat t vaak mis...

vrijdag 12 januari
Dixi01 uit Drachtstercompagnie

Gecondoleerd en sterkte! Wat een klap..

Iemand uit de buurt, die deze weg en alle kruispunten wel heeft gekend. Dan zou je haast denken dat hij door om wat voor redenen niet meer kon afremmen voor dit kruispunt... en daardoor noodlotig tegen het macht over de auto is kwijt geraakt.

Like
vrijdag 12 januari
3ehelft uit Hurdegaryp

gecondoleerd

klote drempels, johan88 ben ik helemaal met je eens. en je ziet ze steeds meer op wegens buiten de bebouwde kom en idd kun je met de max toegestaande snelheid er meestal niet over zonder gelanceerd te worden. waarschijnlijk te danken aan mensen die
"dachten" maar dan wel verkeerd en tevens ook leuk voor brandweer en ambulances.

vrijdag 12 januari
Tweestrijd uit Feanwâlden

Het is dus ook niet de bedoeling dat je met 60km/u over die kruispunten dendert. De maximale snelheid is exact dat, de maximale snelheid. Jij als bestuurder wordt geacht bevoegd genoeg te zijn om in te schatten wanneer jij moet afremmen. Vooral als je geen voorrang hebt zal je veel langzamer moeten rijden om voorrang te kunnen geven. Ook als je wel voorrang hebt, zal je alsnog moeten kunnen anticiperen op fouten van de anderen. Ook als je een tegenligger krijgt hoor je af te remmen. De wegbeheerder valt echt niet buiten de boot met het landelijke beeld, heel vaak hebben 60-wegen drempels om alle verkeersdeelnemers af te remmen bij kruispunten. Zeker in zo'n situatie waar er bomen rond de weg staan. Blijkbaar is het toch veiliger doordat de meeste automobilisten erdoor wel gealarmeerd zijn. Daarnaast, als je geen zicht hebt kan je grootlicht gebruiken.

Like
vrijdag 12 januari
MijnOpinieVoorU uit Drachten

Binnen de bebouwede kom kan ik daar wel in meegaan, je kan ook geen rotonde met 50kmph nemen, maar op een doorgaande weg in het buitengebied zou je mogen verwachten dat wanneer je borden met 60kmph ziet je onderweg geen obstakels tegenkomt die je niet vertrouwd kunt nemen met die snelheid. Haal de snelheid er dan eerst uit met een 30kmph bord in aanloop naar die hindernis.

Like
vrijdag 12 januari
stormrots uit Drachten

heb je uberhaupt wel gekeken wat voor obstakel het is? check anders ff op google maps streetview en je zal zien dat je deze prima met 60km/h kunt nemen

Like
vrijdag 12 januari
nokko22 uit Houtigehage

Drempel zit bij een kruispunt, als u daar met 60 over heen rijdt dan bent u niet helemaal goed in het hoofd, er fietst daar ook veel schooljeugd, hoop dat u hun niet raakt met uw beetje verstand.

Like
vrijdag 12 januari
Gerard Jonkman uit Nijega

Gecondoleerd en sterkte aan de familie en vrienden.

Johan88, ik begrijp je wel, maar deze drempels zijn er om te voorkomen dat mensen met 60 eroverheen gaan aangezien er op deze weg gevaarlijke kruispunten zijn met redelijk slecht overzicht. De drempels zijn zo hoog zodat je met 30 erover moet. Waarschijnlijk kon deze bestuurder door gladheid niet veel genoeg remmen en is met een te hoge snelheid over de drempels gevlogen. Heel tragisch ongeluk, en nogmaals veel sterkte aan de familie.

vrijdag 12 januari
Bennyt uit Drachten-Azeven

Sterkte aan de nabestaanden.

Maar laten we nu niet schijnheilig doen diegenen die de weg een beetje kennen weten ook dat hij als racebaan word gebruikt voor zowel auto’s als motoren. Als je die drempels niet ziet liggen ben je niet met het verkeer bezig, of je rijd veel te snel. Het is niet voor niks een 60 km zone dit was geen 60

vrijdag 12 januari
Koekenbakkert uit Drachten

Vroeger werden op die weg de auto's vermorzeld tussen de trein en de bomen, blijft een rare weg met mansdikke bomen, drempels zijn zinloos, ligt aan de mensen in dit land, geen discipline. Dus drempels.

De bestuurder is overleden, jonge knaap ook nog, wij weten niet de exacte reden, dus niet speculeren, nabestaanden met respect behandelen. Ons kan het ook gebeuren. Iedere keer als gij daar langs rijdt, denk dan aan dit voorval, nu en over 20 jaar.

vrijdag 12 januari
flip uit Kollumersweach

Sterkte aan de nabestaanden.

vrijdag 12 januari
cheese uit Ureterp

Sterkte voor alle nabestaanden !

zaterdag 13 januari

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan