Account
Logo
Zoeken
2.2 °C

Deelnemers Fytrisloop geprikt door hoornaar

Publicatie: zondag 1 oktober

 

REACTIES
karin1 uit Drachten

Bestrijd die rommel gewoon.
Scheeld hoop ellende en kosten.

Hopen dat het met de slachtoffers goed gaat.

bikemaster uit Buitenpost

Gevleugeld tuig, plat spuiten die rommel

M.k uit De Trieme

Wat een domme reacties.. De Europese hoornaar is absoluut niet agressief, dan moet je ze wel heel erg verstoren! Niet zo handig om daar een fietstocht daar vlak bij langs te houden. Het schijnt tegenwoordig de mode te wezen om dieren direct maar te moeten afmaken. Of het nu om de hoornaar of om de wolf gaat, er wordt niet gekeken naar de nut van die dieren. We kunnen niet meer leven met de natuur maar willen alles maar beheren, beheersen en anders maar afmaken. Hoe kortzichtig kun je zijn.. ik hoop niet dat de mensen die dit soort dingen denken, zeggen of zelfs uitvoeren zich voortplanten anders is er geen toekomst.

sytse321 uit Damwâld

De natuur in Nederland moet beheerd worden, anders verdwijnen onze weidevogels, heidevelden, moerassen, rietlanden en vele andere vormen van unieke zeldzame natuur.

advertentie

nordeney uit Kollumerpomp

Dus daarom uitroeien de hoornaar dn de wolf.

slokje uit Burgum

Norderney ,idd

friesgeboren uit Drachten

Dat is een risico as jo in bûtendoaraktiefiteit organisearje as der oan mei dogge.
En jo kinne fansels net op een parkoer fan sa’n tsien kilometer efter eltse strûk sjen as der ek ûnrant sit. “Deelnemen is op eigen risico” stiet faaks op it opjefteformulier.

Libbe uit Scharnegoutum

No nochris en dan geef Frysk.

nosaofnet uit Lutjegast

Net sa eamelje Libbe, meist 'm ek helpe.

victoria uit Dokkum

Er zijn nu eenmaal mensen die allergisch zijn voor wespensteken en de steek van de hoornaar is heftiger dan van de gewone wesp. Ook door de Europese hoornaar.Om paden enz af te sluiten omdat er ergens een nest zit is natuurlijk onzin.

Stokojedno uit Drachten

Lekker natuur uitbannen afschieten en uitroeien uitvoerder het meest arrogante beest : de mens. Alles moet maakbaar zijn binnen de lijntjes passen zo niet afmaken. Toen de mens de Galapagos eilanden ontdekte leefden er 6000 verschillende diersoorten na 10 jaar mens was dat terug gelopen naar 300 soorten. Het arrogante intolerante wezen dat gewoon tot de fauna behoort en meent bovenaan in die keten te staan.

oarsom uit Broeksterwâld

Een steek van een hoornaar doet misschien iets meer pijn dan een wespensteek, maar is zelfs iets minder gevaarlijk. Ja, er zijn mensen die allergisch reageren op een steek (zowel wesp als hoornaar), maar om alles uit te roeien waar een klein deel van de mensen (wat) last van krijgt, is ook sterk overdreven. Veel meer mensen zijn allergisch voor pollen (hooikoorts), dus alle bomen en grassen maar uitroeien?
Afgelopen zomer had ik een hoornaar-nest in de tuin. Prachtig om te zien hoe die ijverige beestjes zo'n geweldig mooi nest maken. Echt ingenieus. Ik kon dat gewoon op een meter afstand volgen. Geen enkele van de 100-den hoornaars dacht er ook maar aan om mij aan te vallen.

repelsteel uit Kollumersweach

De hoornaar hoort hier niet en komt hier niet vandaan
Een steek is behoorlijk heftig ook voor kinderen
Uitroeien zou ik zeggen
We willen toch niet terug naar de oertijd hoop ik
Tis mooi beheersbaar zo
Straks de wolf terugdringen zo dat dat ook beheersbaar blijft

Sjoert uit Groningen

De Europese hoornaars is een inheemse wespensoort dus die hoort hier wel. Uitroeien is kortzichtig, slecht en onnodig.

msinned uit Drachten

Sorry dat ik dit zeg Repelsteel. Maar je eigen hersenpan stamt vanuit de oertijd gezien je reactie. Je hebt totaal geen kennis betreft de hoornaar. Een hoornaar is minder agressief dan andere wespensoorten. Wel is de angel dikker en langer waardoor een steek als pijnlijker word ervaren. Maar ze zijn niet gevaarlijker dan andere wespensoorten.

Sjoert uit Groningen

Dit soort incidenten komen af en toe voor bij wandel- en fietstochten en kunnen eenvoudig voorkomen worden als de organisatie het traject van te voren laat scannen op bijen-, wespen- en hoornaarsnesten. Als een waarschuwingsbordje niet voldoende is en de route niet kan worden omgeleid, kan een deskundige het nest eventueel afschermen of verplaatsen. Verdelging van nesten in de buitenlucht met gif is gelukkig verboden in Nederland. Gecertificeerde bestrijders horen zich te houden aan het wettelijk gebruiksvoorschrift zodat we niet de hele natuur om zeep helpen.

friesgeboren uit Drachten

Ja,hingje mar een pear nêsten yn it reidingpark del.

Stokojedno uit Drachten

De repelsteel , oftewel Rapunzel, is een plantje met blauwpaarse stervormige bloemetjes, dat als onkruid in veel tuinen groeit. Wat deden we ook weer met onkruid 🤫

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan