Account
Logo
Zoeken
5.7 °C

Nieuwe vrachtwagen voor distributie Friese voedselbanken

Publicatie: dinsdag 19 september

Reacties

karin1 uit Drachten

Te gek voor woorden,dat dit er moet zijn.
Het rijke misselijke nederland.

dinsdag 19 september
Bertus uit Kollum

Ongeveer 1 op de 20 leeft al in armoede wat een beetje uit het zicht blijft door toeslagen op toeslagen te bedenken. Het zal nog erger worden zolang de rijken geen stapje terug willen doen en de bedrijven hun winsten hoog willen houden voor de aandeelhouders.

Like
dinsdag 19 september
broodje uit Damwâld

stelen is verboden maar , ik kan mij wel indenken dat er steeds meer mensen zijn < komen > die voedsel stelen

dinsdag 19 september
Libbe uit Scharnegoutum

Dat hebben we aan het CDA en de VVD te danken. Ik weet nog van een dikke Bildtse boer die op zondagmorgen na de preek tegen dominee zei: houwe jou se maar dom, dan houwe wij se wel erm.

dinsdag 19 september
advertentie

klaasdehaan uit Drachten

Over 5 jaar zijn er 10 nodig

dinsdag 19 september
Hristiyan2009@! uit Drachten

kijk in de supermarkten hoeveel voedsel weg gegooit wordt vleeswaren, kaas ,vlees ga maar door ! Schandalig dat de rijken rijker worden en dat hier voedselbanken zijn! 😡😡

dinsdag 19 september
broodje uit Damwâld

De armen staan ook niet met elkaar , anders konden ze zeer grote protesten houden Misschien moet het eest zo ver komen Een revolutie in Nederland Of ben ik nu aan het opruien ?

dinsdag 19 september
Willem Barentsz uit Terschelling West

Over weggooien gesproken!!!

Stroomstoring bij de AH https://www.dumpert.nl/item/100071369_4f631cd2

Like
dinsdag 19 september
brandblusser uit Burgum

broodje, uw reactie heeft wel wat...

dinsdag 19 september
Escobarr uit Dokkum

Eens met broodje.

dinsdag 19 september
fransharry uit Leeuwarden

Deze vrachtwagen rijd al maanden rond in Friesland. Dus zo nieuw is hij nou ook weer niet.

dinsdag 19 september
compleet uit Drogeham

Misschien een goed idee. Dat het gros van de klanten van de voedselbank, eens aan het werk gaat.
En wat minder van de uitkeringen en toeslagen profiteert.
Zij die niet werken kunnen uitgezonderd.

dinsdag 19 september
ruuds uit Drachtstercompagnie

Je bent heel goed op de hoogte wat een voedselbank is en hoe het werkt. Bah, wat een minderwaardige opmerking.

Like
dinsdag 19 september
boekebaaske uit Damwâld

Misschien moet compleet een maandje ruilen👍🏻 even met beide beentjes op de grond.

Like
dinsdag 19 september
advertentie

mien jong uit Grootegast

compleet weet niet waar ze over praat verre weg de meesten werken die bij de voedselbanken lopen . als je reageert op zoiets als de voedselbank win dan eerst even informatie in voor je uit je nek gaat lullen .

Like
dinsdag 19 september
jan1982 uit Langezwaag

Er zijn inmiddels gezinnen die beide fulltime werken en maar net de broek op kunnen houden. Dan gaat er toch iets mis, ofniet soms?

Ik heb zelf een gezin met 2 kinderen. Vriendin met lichamelijke klachten, werkt een paar uur per week, meer zit er niet in. Ik werk zelf fulltime. Is totaal geen vetpot. Maar elke keer als er nog een stukje maand over is voor er weer geld komt weet ik dat het wel weer goed komt. Mensen die bij de voedselbank lopen hebben die zekerheid niet en kunnen alleen maar hopen.

Like
dinsdag 19 september
ikzijdegek uit Eekwerderdraai

@compleet,roken is slecht voor de gezondheid maar dom praten ook,verdiep je er eerst maar eens in voor dat je zulke onzin uitkraamt,LUL.

dinsdag 19 september
Km-rider uit Drachten-Azeven

Het zit zo: Tweedeling in de maatschappij is iets waar niet zo goed over nagedacht wordt. Huurwoningen worden aangeboden- i.v.m. landelijk beleid- aan onze ingeburgerde vluchtelingen-, statushouders. Wat er rest aan inwoners van de betreffend gemeentes is langer op de lijst. Indien je te lang verkeert, lees L.C info , in deze opbouwende schulden c.q.toeslagen situatie, kom je uiteindelijk als nederlandse staatsburger! bij de voedselbank terecht... .

dinsdag 19 september
Kotejebe uit Drachten

Het is schokkend om te zien hoe de arme mens nu blind achter rechts aanloopt. Rechts heeft het asiel probleem als hoofdoorzaak opgevoerd en de armen en bijna armen laten geloven dat er zondebokken zijn. Volgens roeptoeter tuuttuut wilders eerst de “grenzen dicht” en dat al zeventien jaar
De werkelijke oorzaak is het spel dat rechts/het grote geld speelt die de armen graag afhankelijk houdt en ze laat geloven in een utopie. Het verwijst namelijk naar een (in elke vorm van fascisme) gekoesterd mythisch en vooral nooit bestaand hebbend verleden, waar we volgens fascisten weer naar terug moeten. Palingenese heet dat.
Het dient een gewelddadig en ontwrichtend doel om mensen wijs te maken dat hen iets is afgepakt (de eerste plaats) en dat ze terug moeten en kunnen naar die tijd (die de fascisten dus verzonnen hebben).

Als je mensen wijsmaakt dat hen iets is afgenomen, roept dat veel emotie op, woede en verontwaardiging in dit geval.

dinsdag 19 september
realist47 uit Oentsjerk

Stokojedno, ik dacht dat komplot denkers altijd uit de extreem rechtse hoek kwamen, maar uit uw bovenstaande commentaar schijn ik het mis gehad te hebben. Met uw gebruik van een bijna onbegrijpelijk woord zoals Palingnese, wat zoiets betekend als de exacte reproductie van voorouderlijke kenmerken in de ontogenese, welk laatste woord zoiets betekend als de ontwikkeling van een individueel organisme of een anatomisch of gedragskenmerk vanaf het vroegste stadium tot aan de volwassenheid. Volgt u mijn nog? Met dit soort van taalgebruikt treed u in de voetsporen van uw aartsvijand Thierry Baudet. Op wie probeert u indruk te maken? Baudet is een extreem rechtse komplot denker, u een exteem linkse. Net zoals Baudet, maakt u zich belachelijk met uw quasi- intulectuele woordenschat en uw gedachtengoed.

Like
dinsdag 19 september
Kotejebe uit Drachten

Hahaha maar ik heb daar de Wikipedia niet voor nodig vind dat weinig realistisch !
U stopt mij in een politieke hoek zonder mij te kennen daarnaast probeert u mij neer te zetten als quasi intellectueel zonder argumenten te noemen. Ga toch op de inhoud in goede man maar ja dat is in de Wikipedia niet te vinden.

Like
woensdag 20 september
Frieskk uit Drachten

https://www.dumpert.nl/item/100071369_4f631cd2

Wellicht kan de AH eens wat beter dingen gaan regelen in de praktijk ivm overal maar met hun naam op te staan. Dus eens wat minder woorden maar daden. Tevens ook geldig ivm de steun van de boeren. Overal staat een bord van de AH in de tuin over duurzame zuivel.. Maar zich ergens over uit spreken ho maar.

dinsdag 19 september
ambachtschool uit Hantumerútbuorren

Zo te zien aan de welgeklede en doorvoede personen op de foto's eten zij eerst hun buikje vol waarna de restanten verdeeld worden onder de arme sloebers.

woensdag 20 september
elcapitan uit Drachten

De oorzaak van voedselbanken ligt voornamelijk in economische ongelijkheid en financiële moeilijkheden bij sommige mensen. In Nederland hebben sommige mensen niet genoeg inkomen om voldoende voedsel te kopen voor henzelf en hun gezin.

Dit kan te maken hebben met werkloosheid, lage lonen, schulden of andere financiële problemen.

Voedselbanken zijn ontstaan als een vrijwillige inspanning om deze mensen te helpen door voedsel in te zamelen en te verstrekken dat anders verspild zou worden. Ze bieden tijdelijke hulp, maar lossen de dieperliggende problemen van armoede niet op.

woensdag 20 september

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan