Account
Logo
Zoeken
9.2 °C

Wielrenster gewond bij aanrijding met auto

Publicatie: vrijdag 14 juli

Reacties

ikzijdegek uit Eekwerderdraai

Aan de ligging van de fiets te zien had zij voorqng moeten verlenen...maar ja die racefietsen hebben de hele wereld,althans dat denken ze!!

vrijdag 14 juli
outsider uit Damwâld

Je mag sowieso geen fietser in de kreukels rijden. Ze had...Tja ze ze had misschien... Die automobilisten rijden wel vaak een fietser aan, omgekeerd gebeurt dat bijna nooit...

Like
vrijdag 14 juli
Quantore uit Surhuisterveen

Helaas zijn wielrenners, in het algemeen, vooral met hun eigen snelheid bezig in plaats van het overige verkeer..

vrijdag 14 juli
Donkerwite pyt uit Heineburen

Het is net als met sommige van die opgevoerde Fatbikes die zie je pas als het te laat is maar dat hebben ze zelf niet eens in de gaten denk ik.een motorfiets berijder gaat zo gek niet eens met zijn fiets om.

vrijdag 14 juli
advertentie

harrydehengst uit Harkema

opvallend hoeveel ongevallen er gebeuren met wielrenners, wat mij betreft een puntje voor de 2e kamer, een verbod voor de openbare weg zou alles een stuk veiliger maken.

vrijdag 14 juli
Bastaard0 uit Eastrum

Minder dan ongevallen met andere weggebruikers in ieder geval,kun je iedereen wel van de weg halen

Like
vrijdag 14 juli
harrydehengst uit Harkema

je bent waarschijnljk ook zo'n fanatieke levensmoeie wielrenner? harry zegt op een verbod op die stalen rossen. en zolang dat nog niet aan de orde is, fiets afnemen bij roekeloos rijgedrag, tevens voorzien van een kentekenplaat zodat er ook op naam beboet kan worden.

Like
vrijdag 14 juli
pkd19 uit Burdaard

Beter dat ze de algemene bescherming voor 'zwakke verkeersdeelnemers' onder de loep gaan nemen,als blijkt dat fietser/voetgangers de oorzaak van een ongeluk zijn,dan zij ook volledig verantwoordelijk houden,gaan ze tenminste weer eens nadenken bij alles,en niet roekeloos door rood fietsen/lopen..

Like
vrijdag 14 juli
Bastaard0 uit Eastrum

Nee,niet heel fanatiek en houdt me netjes aan de verkeersregels en scheld niet op vervelende kinderen en bejaarden die niet weten dat ze ook aan de rechterkant van het fietspad mogen fietsen.Automobilisten die als een malle op een kruising aan komen rijden waar voetgangers en fietsers voorrang hebben maak ik me ook niet druk om.Iedereen maakt wel eens een foutje maar als iemand op een racefiets dat doet komen de toetsenbordhelden tevoorschijn die opvallend genoeg nooit op de weg te vinden zijn.Tenminste dat denk ik wat op de weg hoor je nooit iemand zijn mond opentrekken

Like
vrijdag 14 juli
Mieke1982 uit Drachten

Sterkte voor de wielrenster.

Maar ben het wel eens met het merendeel.
De meeste wielrenners denken dat ze voorang moeten krijgen als ze op snelheid zijn, denken dat ze op de weg mogen fietsen terwijl de fietsstrook gewoon aanwezig is, maar klagen "dat hobbelt teveel".

Maar ik weet wel een oplossing, een verbod op wielrenners op de weg klinkt nog niet zo raar en nu de dragrace evenementen niet meer gebeuren op de airstrip kunnen ze wel op de airstrip.

Kan autoloze Patrickje langs de strip staan ze een flesje water geven.

Like
zondag 16 juli
Frieskk uit Drachten

Misschien eens snelheid minderen bij onoverzichtelijke punten????
Maar nee hoor.. Snelheid moet erin blijven

vrijdag 14 juli
outsider uit Damwâld

Jij hebt gelijk, het valt mij op dat automobilisten nooit snelheid minderen voor een kruispunt. Aso's zijn het!

Like
woensdag 19 juli
boerke uit Dokkum

Defensief rijden, kom je verder mee en vooral thuis.

vrijdag 14 juli
Jaegermeister mon uit Drachten

Wielrenners moeten van de openbare weg af

vrijdag 14 juli
advertentie

Minne ,uit drachten uit Drachten

Wat vinden jullie van voorrang geven in de supermarkt,of is dat weer anders¿
😂

vrijdag 14 juli
spervuur uit Burgum

Volgens mij gelden de verkeersregels ook voor wielrenners. Ze realiseren zich vaak niet wat voor snelheidsverschil ze creëren ook realiseert man zich vaak niet dat de verkeersregels ook voor HEN gelden. Dat betekent dus dat wanneer de kruisingen gelijkwaardig zijn dat RECHTS nog altijd voorrang heeft. men heeft dan vaak niet eens het fatsoen om af te remmen, terwijl juist de wielrenner in het nadeel is. Als je zonodig recreatief moet wielrennen, WEES JE DAN BEWUST VAN DE OMGEVING WAAR IN JE RIJDT en wees je ook bewust van het feit dat je, jezelf aan de verkeersregels dient te houden. Je neemt dus geen voorrang op basis van je snelheid, maar je past je snelheid aan als je te maken hebt met kruisingen. Je bent geen uitzondering op de regel, maar je bent gelijk aan het overige verkeer. Dus wielrenners denk na en ga niet klakkeloos op een kruising af in de hoop dat je voorrang krijgt. Ik pleit voor het volgende. De term zwakke verkeersdeelnemer bestaat niet meer, want op 12 jarige leeftijd heb je verkeersles gehad en dus ken je de regels. Gebruik die regels en misbruik ze niet.

vrijdag 14 juli
Onafhankelijk denker uit Hallum

Nu heb ik afgelopen weken veel auto,s gezien met aanrijdingen etc. Gewone fietsers met e bike etc.

En ik heb ervaring met beide. Maar laten we niet generaliseren.

Fiets veel en kom ook onbeschofte wielrenners tegen maar ook boze bejaarden zonder enig begrip. En dan de jakkerende dames in kleine autootjes. Etc etc.

Over het algemeen gaat het heel goed en past men op elkaar.

Uitzonderingen bevestigen........

Like
vrijdag 14 juli
harrydehengst uit Harkema

was laatst ook in hallum, viel me ook op dat die oudjes daar een erg kort lontje hebben.

Like
vrijdag 14 juli
jan rinsuma uit Rottumeroog

dit is geen wielrenner

vrijdag 14 juli

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan