Account
Logo
Zoeken
15 °C

13.000 euro, drugs, vuurwapens en vier aanhoudingen

Publicatie: maandag 5 juni

Reacties

vwman uit De Westereen

Juist vieze gub,lit se een foarbeeld nimme oan damwâld.
Der gedraacht een ieder zich foarbeeldig,sneins wot mei ut roltsje muntsjes nei de tsjerke en fjirder gebeurt der niks.

maandag 5 juni
karin1 uit Drachten

Gore Gurbe, Laat maar hopen dat de grote beerput van damwald nooit open gaat.
Alles achter gesloten kerkdeurtjes.


Mooi dat ze zulke gasten pakken.

maandag 5 juni
elcapitan uit Drachten

Let op: Het Holwerder hekwerkbedrijf zal straks zijn waar ook wel weer aanprijzen.

Mooi dat de politie c.s heel goed werk doen. Ook in Drachten e.o.

Like
maandag 5 juni
Kareltje uit Holwert

Met vriendelijke groet Kareltjes hekwerken Holwerd, hekwerken zonder grenzen.

Like
dinsdag 6 juni
advertentie

Hutkul uit Aalsum

Feest

maandag 5 juni
Lorredraaier uit Buitenpost

Maar opzoek naar een nieuwe dealer elcapitan.
stedokono mischien.

maandag 5 juni
Willem Barentsz uit Terschelling West

Daar gaat je vrijheid en je volgetankte Mercedes!

maandag 5 juni
Kotejebe uit Drachten

De Gore gurbes, de lorredraaiers, de hutkullen mis nog een lulkoekje hebben hun onzin weer mogen bijdragen in het forum. De wereld is weer verrijkt met onvergetelijk gedachtengoed. Verder prima interventie van de politie !

maandag 5 juni
Koda uit Akkrum

De engel bewaarders van drachten ,heb weer de grootse smoel denk dat ze t jammer vinden goed werk politie!!!!top en DOOR

maandag 5 juni
friezin55 uit Surhuisterveen

Ik las ook nog Achtkarspelen, volgens mij gebeurt daar nooit wat...........

maandag 5 juni
mien jong uit Grootegast

GEWELDIG moeten meer volgen . en ze zitten overal in elk dorp ook vele christelijke opgevoede figuren die dealen .VIES VOLK anderen hun kinderen aan de drugs helpen hoop dat ze allemaal worden opgepakt .

maandag 5 juni
bôlefretter uit Damwâld

Wot soe age hjir fan fiene

maandag 5 juni
advertentie

elcapitan uit Drachten

Jo ha sels gjing miening oer dit artikel? As mat Age earst wat skriuwe eart jo reagearre kinne?
Ps. Is dy snotbongel fan 15 jier dy't in skoft ferlyn mei de dronken kont yn Damwâld de hiele boel oan stront ried, de tagong foar Damwâld al ûntsein? En de âlden dêr mar roppe dat sy net nei Drachten moatte. Nee, sy fuorje se dêr wol dronken.

Like
maandag 5 juni
Gore Gurbe uit Damwâld

Die jonge van 15 kwam niet uit Damwâld. En trouwens volgens mij mag jij helemaal geen mening hebben elcapitan. Lekker jullie kinderen met messen en andere scherpe dingen de kroeg in sturen. Jullie komen er wel daar in Drachten.

Like
maandag 5 juni
elcapitan uit Drachten

Ik mag geen mening hebben? Die van mij blijft staan, ik zie dat die 1e van jou al weer is verwijderd. Maar volgens mij was dat ook geen mening. Ps. De B van Broeksterwoude paste niet tussen DAM anders hadden ze dat dorp er ook nog bij getrokken in de begin jaren 70. Geluk voor de Broeksters, die kampen nu niet met trauma, waar hoor ik nu bij. Maak je niet druk om Drachten, als ieder een beetje om zijn eigen denkt kom je vaak niet aan een ander toe. Ik vind je opmerkingen allemaal een beetje slappe hap. Maar dat weet je zelf ook.

Like
maandag 5 juni
Gore Gurbe uit Damwâld

Mooie tekst maar waar is je punt?

Like
maandag 5 juni
elcapitan uit Drachten

Die vraag stel je zeker aan jezelf? En dank dat je mijn tekst mooi vindt. Wel jammer dat je deze niet begrijpt.

Like
dinsdag 6 juni
Gore Gurbe uit Damwâld

Ik begrijp inderdaad niet waarom je drachten goed praat

Like
dinsdag 6 juni
elcapitan uit Drachten

Vind jij nu, want daar kwam die 15 jarige vandaan, dat Broeksterwoude een k.. dorp is en dat daar altijd ellende is? Een plaats hoeft niet verdedigd te worden. Age stelde het ook al, het zijn de mensen die er wonen, het heeft niets met de plaats van doen. Maar ja, ik kan er wel begrip voor opbrengen en ik heb wel met je te doen. Het valt niet mee dat er vanaf begin jaren 70 aldaar een hoop mensen in een identiteitscrisis geraakt zijn. Een hele cultuurschok. Ineens was Akkerwoude-Dantumawoude-Murmerwoude weg, en wat nu? Dus, leg mij maar uit waarom Drachten als plaats niet deugd. O ja, er gebeurd van alles, maar 58.000 inwoners en bij jullie rond de 6000?? Dan zou het niet best zijn dat er bij jullie zoveel gebeurd. Procentueel per inwoner omgerekend zal er niet zo'n groot verschil in criminaliteit zitten hoor.
Tip: misschien moeten wij (diegene die Drachten dan verdedigen) maar niet meer op dit soort reacties reageren. Dan zal die aandacht vanzelf weggaan. En dan zullen de "mastodonten" andere afleiding moeten zoeken.

Like
dinsdag 6 juni
boekebaaske uit Damwâld

Ik heb uit betrouwbare bronnen vernomen dat die 15 jarige verplicht in drachten moest gaan wonen.
Het is hier verder inderdaad vreselijk wonen elcapitan, geen doorontwikkelde wijken zoals de trisken, de wiken, geen springflat, geen drugsdealer binnen 10 minuten in de buurt, bijna geen vluchtelingen, hier praten de meeste mensen fries, men zegt elkaar gedag, bijna geen inbraken, geen jeugd in het parkje. We lopen hier echt achter.

Like
dinsdag 6 juni
Gore Gurbe uit Damwâld

En sa is boekebaaske

Like
dinsdag 6 juni
waldmanutwalterswald uit Damwâld

Helaas boekebaaske, die drugsdealer kun je echt wel binnen tien minuten bereiken😢

Like
dinsdag 6 juni
elcapitan uit Drachten

Heel aandoenlijk om te zien dat als de ene geen weerwoord meer heeft, een ander het (probeert) af te maken. Ook wederom met volslagen idiote teksten over wat er zoal in Drachten allemaal fout is. Gore Gurbe, je steekt ook nog de loftrompet over deze persoon. "En sa is boekebaaske" M.a.w. je vroeg hem dit te schrijven en hij hij doet het!
En o ja, hier praten de meeste mensen Fries? als zij dat niet doen horen ze er niet bij? dan is het geen wonder dat het bewonersaantal in Damwâld ten opzichte van 2013 (10 jaar) nagenoeg gelijk is gebleven. Jeugd vertrekt naar andere dorpen of steden? Als je vroeger altijd verteld werd dat groen geel is en dit maar continu werd gezegd, ja, dan kun je als kind niet meer terug. Totdat ze er achter komen dat het allemaal minder bekrompen is en de waarheid toch heel anders is. En dan nemen ze de kuierlatten. Tegenspraak wordt immers niet geduld, als jij je kop boven maaiveld uitsteekt is het hakken geblazen. Beste mensen verdiep je in je eigen geschiedenis en dan kom je er wel achter hoe kortzichtig de reacties t.o.v. in dit geval Drachten zijn. Verder wens ik jullie alle geluk van de wereld, maar leven en laten leven.

Like
woensdag 7 juni
Kareltje uit Holwert

Tja het is weer duidelijk, lang leve Drachten.

maandag 5 juni
Ray1977 uit Drachten

Goed bezig en nu doorgaan, zie genoeg figuren rijden in veel te dure auto’s waarvan je afvraagt hoe ze dat betalen.

maandag 5 juni
Koda uit Akkrum

Daarvan dus ,we doen wat verkeerd joh .....

maandag 5 juni
waldrinner uit Drachten

Prima actie, als het nodig is moet het vaker. Waarom Drachten steeds zo negatief wordt neergezet vind ik eerlijk gezegd lachwekkend en kortzichtig. Drachten is hét centrum van Oostelijk Fryslân, met veel scholen, winkels, horeca, etc. Het is dus logisch dat hier vaker wat gebeurt dan in de dorpen. Zo was er afgelopen zaterdag Peije Dei, trad Daniêl Lohues vrijdag op in een uitverkochte Lawei en hebben we binnenkort weer het Simmerdeis festival, waar vele duizenden mensen op afkomen.
Kortom: opmerkingen in de trant van "Drachten tokkietown, e.d., zeggen niets over de plaats maar veel over de vooroordelen en regelrechte stompzinnigheid van sommige reageerders op deze site.

maandag 5 juni
Henk1980 uit Burgum

Mooi, allemaal opsluiten of het land uit trappen!

maandag 5 juni
age uit Rottevalle

Wurd it net tied, dat jo een eigen miening foarmje Bôlefretter?

Misschien kan één van mijn vele fans, die mijn reacties beter kennen, dan ik zelf, voortaan als ik nog niet gereageerd heb, als woordvoerder van mij reageren?

Nou vooruit, een verhaaltje over vroeger, voor het slapengaan.

Heeeeel lang geleden, lieve kinderen, nog voor jullie zaadjes geplant waren, zelfs nog voor jullie gepland, kwamen veel Boeren(jongens en stoere meiden) en brave Burgers en Buitenlui elke zaterdag uit dorpen en gehuchten, Holwert, Buitenpost en Damwald, op hun Zundaps en Kreidlers, naar Drachten, om zich in Jennifeu, Cosy Corner en de Ald SlÛs te bezatten en te blowen etc.

Voor de hopelozen was er Champino..

Om half twaalf gingen alle BBB ers, met hun voorraad drugs terug naar hun dorpen en gehuchten, om nog voor de zondag thuis te zijn.

Dan werd er in de schuren achter de huizen nog heeeel laaaaang ge.... en ge...

Vr. gr. respect


pst

Drachtsterrijder, u schreef gisteren, dat u de SCHURFT had aan 'deugende' typetjes zoals Excellence en Riemersma, maar dat ik in dezen op de 1e plaats sta.
Mag ik u daarvoor hartelijk danken?
IK ben zeer vereerd, al is het terecht, dat ik in dezen 1e werd.

U schreef ook 'ik VERACHT jou, ook al ken ik je niet, ook daarvoor dank en RESPECT!

pst


Waldrinner, wilt u aub, de BBB ers NIET vertellen, wat er allemaal te beleven is in Drachten?
Er komen al duizenden op af...

maandag 5 juni
OvB uit Drachten

Keurig Age. Ik ben het niet altijd met je eens, maar in tegenstelling tot anderen verlies jij je niet in geschreeuw, gescheld en verwensingen. Laten we elkaar een beetje heel houden.

Zoveel mensen, zoveel meningen. Wat ik op Waldnet de laatste tijd veel zie lijkt wel op het gedrag van fanatieke voetbalsupporters. Alles van je eigen club (of dorp of stad) is goed, en van de andere club (of dorp of stad) is standaard k met peren. Maar stel dat je wieg nou net in dat andere dorp had gestaan....

Like
dinsdag 6 juni
Thex12 uit Drachten

Precies! Dat dus 👍🏻

Like
dinsdag 6 juni
Alletje uit Burgum

Ik mag Age wel
;-)

maandag 5 juni
hinnehok uit Twijzelerheide

Gjin minder volk dan die fiene bliksems. religieuze minsken binne de meast hillige en faak de slimste kriminelen, dy't har ferskûlje efter har leauwen. om dat folk te kotsen.
Damwoude is neat better as Drachten, en in protte oare doarpen ek net. sjoen it tal ynwenners yn ferhâlding is der oeral wat te dekken. Mar ik garandearje elkenien dat yn de measte bûtendoarpen drugs in folle grutter probleem binne as Drachten. Hoe faak wurdt in oar drugslaboratoarium op it plattelân, of doarp ôfbrutsen. En de jeugd fan hjoed hat oeral tagong fia mobyl, sûnder dat mem of heit it witte.

maandag 5 juni
Lorredraaier uit Buitenpost

Ût orakel wer mei "hoe zien" revolutie der ut sjocht. (volgens him)
der is der ik ien hingjen bliwn.. Leeft denkt en handelt met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid ook nog in die tijd voor de industrialisatie. niets zeggend, equivalent van een winterpeen.

Kort en bondig reageren lukt niet TIP: De LOM
school Drachten.

dinsdag 6 juni
Lorredraaier uit Buitenpost

Evolutie i.p.v. revolutie.

dinsdag 6 juni
elcapitan uit Drachten

Kort en bondig reageren lukt niet TIP: De LOM
school Drachten.
Lorredraaier uit Buitenpost

Als ik dit dan lees, dan kom ik tot de conclusie dat jij vindt dat een ieder die een korte en dan met name negatieve reactie geeft, naar de LOM school is geweest? Dit, omdat jij er met hoofdletters TIP achter zet. Daar leer je dit kennelijk. Je struikelt zelf over je opgezochte moeilijke woorden en dan kun jij ze nog niet eens juist neerzetten ook. Maar je denigrerende opmerking waarbij je de LOM school gebruikt zegt maar weer eens hoe kinderen die daar naartoe zijn geweest, door jou ogen worden bekeken. Maar beste man de LOM school bestaat in feite allang niet meer en... ik ken praktijkgevallen waarbij ik zie dat de persoon in kwestie ieder jaar een belastbaar inkomen heeft van € 68.000 ondanks dat hij destijds de LOM school had doorlopen. TIP: Verdiep je eens in de opzet van de LOM school destijds, dat had in feite niets met dom te maken, want daar doel jij als VOLWAARDIG burger natuurlijk op, maar meer op het individuele vlak begeleiding.
Wat is jou equivalent?

Like
dinsdag 6 juni
Kotejebe uit Drachten

Gore Gurbe draait lekker door heeft het over getinte primaten en kiest daarmee zoals te verwachten voor het racistische pad. Wellicht is het zaak de Lom school eens te bezoeken met lorredraaier alhoewel hij daar niet veel baat heeft gehad maar wie weet……
Beiden moeten daarvoor terug in de tijd want dit onderwijs is sinds 1998 overgegaan in het speciaal basisonderwijs.
Desalniettemin worden daar ook de sociaal emotionele vaardigheden aangeleerd en de leerachterstanden aangepakt !
Blijft dus een goed alternatief voor beiden gelet op hun verwerpelijke uitspraken en beperkte feitenkennis.

dinsdag 6 juni
advertentie

Shagdraaier uit Houtigehage

volgende keer graag foto's van de huizen waar inval is gedaan. Nu is er weinig aan dit artikel

dinsdag 6 juni
rom33 uit Surhuisterveen

Ogen gaan eindelijk open in Friesland wat voor maffia hier huist

dinsdag 6 juni
age uit Rottevalle

Laatste van mij hierover:

Om te beginnen, herhaal ik nog maar een keer: Het is totaal onbelangrijk, wat WIJ vinden, schrijven, dus maak je niet druk om wat anderen hier schrijven.

Ik neem niemands reactie hier serieus, ook mijn eigen niet.

Maar nu even serieus, houd wat OvJ hierboven schreef, in het achterhoofd:

'Stel dat je wieg nou net in een ander dorp had gestaan (of bv in Syrie, mijn toevoeging)
Hoe zou jij het vinden, als anderen zo over jou, jouw club, jouw dorp, jouw land zouden schrijven, praten?

Kinderen begrijpen dat heel goed, SOMMIGE 'grote mensen' minder...

Fijne dag verder, geniet van de schaduw en let een beetje op jezelf en elkaar.

Vr. gr. respect

pe es

Lorredraaier, dat waren al 6 zinnetjes van jou !

Lekker man, GA ZO DOOR!

(je bent genoemd he ..😊)

dinsdag 6 juni
Bramke uit Surhuisterveen

Allegear jittikmiegers die tinke dat Se de wrâld ferbetterje kinne mei een diskusje op wâldnet die nearne oer gjit

dinsdag 6 juni
Hoestno? uit Drachten

Zo gaat dat.....

dinsdag 6 juni
Kotejebe uit Drachten

Maar als dat zo is bramke waarom neem je dan deel ?

dinsdag 6 juni
nosaofnet uit Lutjegast

Topje van de ijsberg

donderdag 8 juni
blader uit Drachten

Als de ggz hun werk nu ook eens had gedaan ipv hun eigen zakken te vullen was het niet zo uit de hand gelopen.

vrijdag 16 juni

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan