Account
Logo
Zoeken
17.4 °C

'Evenementen mogen niet bezwijken onder regeldruk'

Publicatie: 19 april 2023, 16.15 uur

Reacties

skelemerrie uit Nij Beets

Idd!

19-4-2023
Ut &thûs uit Drachten

De drugsproblematiek op de scholen in Drachten moet vooral preventief worden aangepakt, schrijft directeur-bestuurder Tjally Otter van zorgorganisatie Carins in een reactie aan de gemeenteraad. De scholen en ook de jeugdwerkers van de Maatschappelijke Onderneming Smallingerland (MOS) kunnen volgens haar daarin een belangrijke rol spelen.

Is dit niet een probleem wat namelijk de Politie dient op te pakken?
Het gaat niet om gebruikers maar om dealers rondom de scholen. Een harde aanpak is hiervoor nodig en waar scholen aan mee kunnen werken, door middel van camera toezicht en waarnemingen (constateringen).

20-4-2023
Sanes100! uit De Westereen

De fabel van de mier/vrijwilliger:
Elk dorp organiseerde (vroeger) elk jaar een feest of drie.
Familie en gezin waarin hierin leidend en bier was gratis, kortom een dolle boel.
Dat kon zo natuurlijk niet langer volgens de gemeente en het bedrijfsleven (Staat en Vrije markt vervangt hier familie en gezin)
Immers allemaal zedelijk verderf (alcohol, me too sex etc..) en er viel eigenlijk ook niets te verdienen voor de commercie (evenementenbureau's, verkeersregelaarsbedrijven en beveiligingsbedrijven, EHBO, et....)
Kortom alles moest professioneel en de continuïteit moest gewaarborgd zijn (spontaniteit van Henk en Ingrid wordt/werd niet meer gewaardeerd = gevaarlijk/bedreigend voor de goegemeente)
Resultaat:
Vrijwilligers hebben een burn-out van alle regels en kostenellende, sterker nog, vrijwilligers zijn tegenwoordig even zeldzaam als grutto's in onze mooie groene weiden.
Opgeruimd staat netjes.
En maar zeuren dat er geen vrijwilligers meer zijn?

20-4-2023

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan