Account
Logo
Zoeken
9.2 °C

Parken Drachten: geweld, drugs en vechtpartijen

Publicatie: woensdag 19 april

Reacties

bignick2 uit Drachten

Vroeger loste met dat gezamelijk met de buurt op. Gewoon een ouderwetse buurtwacht opzetten. Desnoods met knuppels.. moet je kijken hoe snel t weer opgelost is. Iets met zachte heelmeesters???

woensdag 19 april
dragster uit Drachten

aanpakken

woensdag 19 april
Ray1977 uit Drachten

En de politie die zie je niet.

woensdag 19 april
goedendag uit Surhuisterveen

Blij dat ik niet in drachten woon zeg,wat een zooitje is het daar altijd.Overal betaald parkeren en veel foute keuzes gemaakt en ze durven niet op te treden tegen deze overlast angsthazen zijn het daar.

woensdag 19 april
advertentie

Lapfox uit Drachten

Vooral eens kijken wat voor personen het zijn die dit flikken.
Aanpakken bij de bron (thuissituatie) in plaats van de gevolgen proberen op te lappen.

woensdag 19 april
slingeraar uit De Westereen

Sa ist, de beuk erin👊🏻

Like
woensdag 19 april
Koda uit Akkrum

Was te verwachten ....grootse hol van drugs bendes de 1 wordt gepakt de ander verspreid zich weer ..aktie pandjes 3nmaand sluiten helpt al niet eens meer keihard aanpakken t tuig van drachten

woensdag 19 april
grootstefan uit Ureterp

Ah dus daar kan ik straks mooi mijn emoties legen op die jeugd, zegmaar koekje van eigen deeg als ze een grote bek opzetten

Ik wil wel eens een rondje mee met 1 van de buurtbewoners 👍🏻

woensdag 19 april
Boekemoantsje uit Hongerige Wolf


Dan moatte jo as fysyk handikapte ûnderdûker gean, as jo klear binne sille se it rûke

Like
woensdag 19 april
wadloper uit Aldwâld

Aangifte doen? eerst een afspraak maken voor over 4 weken, digitaal? word ter kennisgeving aangenomen.

woensdag 19 april
karin1 uit Drachten

Dit is het normaal tegenwoordig.Waarom er druk om maken

Is veel erger, om ze ,jongen of meisje te noemen. Dan vergaat de wereld pas echt.

woensdag 19 april
ati uit Drachten

Gewoon zeggen dat ze zitten te vissen zonder vergunning, dan is de politie er als de kippen bij...

woensdag 19 april
sixpack uit Drachten-Azeven

1x raden watvoor volk hier omhangt. 🤣🤣🤣🤣 de meeste mensen lachen het wat weg of steken hun kop in het zand. En maar grapjes maken over drachten die 30x meer inwoners heeft dan die kleine dorpjes. Maar die komen ook vanzelf aan de beurt!🤣🤣🤣🤣

woensdag 19 april
Kontsnor uit Rinsumageast

Groten deel van de bevolking van Drachten is Tokkie en dit zie je ook weer terug in de misdaad cijfers en geweldplegingen.

Oplossing is meer politie en harder straffe in Drachten dit moet stoppen!

woensdag 19 april
advertentie

vaartbewoner uit Drachten

Jaja, daar is d

Like
donderdag 20 april
hapsnurker uit Drachten

Dit speelt al jaren. Vroeger had je de SVS die de boel nog wel eens in de gaten hielden voor de politie. Maar de hendheving heeft het drukker met parkeerbonnen schrijven aangezien dat de gemeente geld oplevert. Iets met prioriteiten.

Politie is al jaren onderbezet dus dat die niet overal kunnen zijn is begrijpelijk helaas.

Het valt wel op dat iedere keer als ikzelf langs de parken loop er tijdens schooltijden vooral jeugd rotzooi trapt, maar in de avonduren het veelal gaat om personen met een asiel achtergrond (of mag ik dat niet schrijven?).

Misschien toch eens wat meer investeren in camera toezicht en preventieve controles in de parken?

woensdag 19 april
diuwer uit Boornbergum

drachten met haar onbeheersbare uitbreiding kan het allemaal niet meer,misschien dat er op zonnige dagen wat meer politie op word gezet

woensdag 19 april
nokko22 uit Houtigehage

Ik was daar geregeld voor de gemeente aan het grasmaaien, toen stikte het overdag van de asielzoekers die er zaten te blowen.

woensdag 19 april
Drachtsterrijder uit Drachten

Nog steeds!

Like
woensdag 19 april
observing uit Rottumerplaat

"Ik heb die arme jongen mee naar huis genomen".. die arme jongen.. die jij mee je huis in nam.. was een loper voor een dealer en had niet betaald wat hij zelf verbruikte.. maar goed.. en voor die stoerie die wel even z'n frustratie af wil leven.. vooral doen.. echt pedagogische opmerking.. held.. misschien eens mensen in drachten wat perspectief geven. Laten zien dat het loont om verder te komen in je leven. Wat denk je nou.. als je dikke knaken geboden krijgt om wat groentes te verschuiven.. dat je dan voor 3 euro bij de kfc gaat staan.. duhuuuuu

woensdag 19 april
Veggie uit Drachten

Wordt hoog tijd dat het schoongeveegd gaat worden! De bezem erdoor! Politie genoeg maar zijn niet te vinden op de plekken waar ze horen

woensdag 19 april
pkd19 uit Burdaard

Die staan liever te controleren op de 80/60/50 wegen,levert nog wat op i.p.v. dit aan te pakken.

Like
woensdag 19 april
Frieskk uit Drachten

Dit is al vele jaren gaande in de parken in Drachten! En helemaal niet van de laatste tijd. Zolang de politie en vooral de burgermeester ( welke bij elke foto in de krant vooraan staat de lachen) drugsdealers openlijk hun gang laten gaan veranderd er niets. Benoem het beestje bij de naam maar dat doet helaas niemand.

Waar ik mij vooral aan stoor zijn de types dat dit normaal gedrag is omdat er veel inwoners in Drachten zijn. Volgens deze mensen zijn het 1/2 op de 100 inwoners die dit doen. Dus in een willekeurig dorp rondom Drachten veroorzaken circa 30 personen overlast in de de dorpen rondom Drachten.

Och ja... Binnenkort nog een gokhal erbij en dan hebben we nog meer problemen. Ondertussen maar breeduit lachend op elke foto..
Loop eens een avondje met het hele college door de parken, spreek mensen aan ( natuurlijk met google translate) anders krijg je geen gesprek.

woensdag 19 april
hufterproof uit Drachten

Er is toch een politieschool in Drachten? Laat die stage lopen in die 3 parken, kunnen ze leren hoe ze dat tuig moeten oppakken.

woensdag 19 april
MijnOpinieVoorU uit Drachten

Dat zou helemaal geen slecht idee zijn om de parken bij de trainingen te betrekken, ze staan nu altijd op het parkeerterrein tussen beide gebouwen in te oefenen.

Like
woensdag 19 april
rommie uit Aldwâld

Daar wil je toch niet wonen?

woensdag 19 april
msinned uit Drachten

Klopt Rommie,een park is inderdaad niet om te wonen🤪

Like
donderdag 20 april
Mokkeltsje uit Drachten

Laat kontsnor zijn snor daar maar eens zien dan ben je van het probleem af

woensdag 19 april
Kontsnor uit Rinsumageast

En dan word ik als netjese rinsumageaster opgepakt om mijn kont te laten zien

Like
donderdag 20 april
bowing747 uit Drachten

Laat Bignick2 met zijn inmens brede heilig ontzag inboezemde gestalte er maar eens doorheen lopen en al het gespuis spat alle kanten op en de overlast is acuut verholpen!

woensdag 19 april
bignick2 uit Drachten

T is krekt os kenne jo my persoanlik bowing. Jo beskrieuwe precies hoe ot t is...👍

Like
woensdag 19 april
Juistumus uit Drachten

Die parken zijn geen plekken voor gewone "jongeren" laat staan oudere mensen, de enige figuren die je daar ziet rond struinen zijn azcers en debiele tieners zonder enig fatsoen in opvoeding.

Ga al jaren met een flinke boog om deze kansloze plekken heen, het maakt niet uit op welk moment van de dag je daar komt, er zitten altijd van walgelijke tieners met zo"n half turks "whola" accentje te blowen en te snuiven tot ze krom kijken.

T liefst druk je ze zelf de sloot in maar dat mag natuurlijk niet, jammer.

woensdag 19 april
boekebaaske uit Damwâld

De lange lat er overheen! Tot ze het park jankend uit kruipen.

woensdag 19 april
Drachtsterrijder uit Drachten

Dát is de enige remedie!

Like
woensdag 19 april
Corry uit Drachten

Deze parkjes zitten altijd vol met asielzoekers en wiggers die hun tijd verdoen met blowen en drinken op kosten van ons belastinggeld en de gemeente ziet het door de vingers.

woensdag 19 april
GeartGaming uit Drachten

In het Van Haersmaparkje staan al jaren AZC'ers en andere sukkels te blowen en drugs te dealen en het is nog nooit aangepakt. Misschien wordt het eens tijd dat de politie ingrijpt.

woensdag 19 april
apeboom uit Oudega

volgens regels is onze burgermeester de BAAS en kan hij dit niet oplossen dan moet hij zich melden in den haag---gegarandeerd dat hij daar wel past !!!!

woensdag 19 april
Mukkusdr uit Drachten

Thalen parkje vind ik een heerlijk park kom er dagelijks nog nooit iets mee gemaakt wat het dag licht niet kan verdragen.

woensdag 19 april
waldrinner uit Drachten

Kom niet heel regelmatig in de drie parken, maar de keren dat ik er wel was: niets aan het handje. Het Thalenpark vind ik heel mooi, de beide andere zijn ook mooi, maar klein en overzichtelijk. Trouwens: mogen asielzoekers niet in een park zitten? Is dat verboden? En jongelui van school? Mogen die er ook niet komen? Allemaal tuig en slecht opgevoed en drugsdealers? Goh! Het is toch wat! Eerlijk gezegd vind ik veel reacties ( niet allemaal gelukkig) hierboven alleen maar getuigen van vooroordelen, rancune, en onvrede over de gemeente, de burgemeester of wat dan ook. Men loopt leeg over Drachten, klopt zich op de borst als men in een dorp(je) woont en zeurt en kankert er maar op los. Zo is er iemand die zegt dat ie al jaren met een boog om de parken heen loopt, maar deze figuur weet wel precies te melden wie er in die parken komen en wat daar gebeurt. Knap hoor!
Ik heb me nog nooit in deze parken niet op mijn gemak gevoelt, vind ze mooie groene longen in Drachten. Ruim er wel eens wat rotzooi op ( gewoon even in een afvalbak doen), zit er wel eens op een bankje, zie er ouderen en jongeren chillen en /of wandelen, mensen laten er de hond uit, kortom: mag er wat minder gezeurd worden alstublieft? Bij voorbaat mijn dank!

woensdag 19 april
advertentie

Juistumus uit Drachten

Klassieke waldnetter. Eventjes de titel van een nieuws bericht lezen, daar een mening over vormen en direct de reacties maar induiken. Ik zou de inhoud van het artikel nog maar eens lezen, en de uitslag van de pol eens bekijken.

Vreemde verwering overigens, denken dat zodra iemand die met een boog om deze parkjes heen loopt als gevolg van het zien en meemaken van de verpaupering van de deze parkjes niet zou weten wat zich daar afspeelt.

Deze mensen weten juist wat zich daar afspeelt, deze mensen zouden juist graag zich weer wat veilig voelen in deze parken.

Ik denk dat u juist degene bent met de blindoek op, niets aan de hand, niets te zien in de parken.

Het hele artikel is volgens u dus lariekoek en een leugen. De pol is ook nep zeker?

Like
woensdag 19 april
Elohim uit Rottevalle

Moet je als burger eens ingrijpen , dan zijn daders slachtoffer en de rechter geeft deze burger dan meer straf dan dat hele park vol relschoppers bijelkaar krijgt

woensdag 19 april
woesteh uit De Westereen

Charles Bronson even immiteren

woensdag 19 april
Morkie uit Drachten

Burgemeester Rijpstra zegt : vooral aangifte doen ! Van welke planeet komt die gast of denkt hij nog in de jaren 80 / 90 vorige eeuw .

woensdag 19 april
Lorredraaier uit Buitenpost

Als ze die troep nauw bij elkaar zetten en afsluiten voor de rest. + POLITIE DEPENDANCE.

woensdag 19 april
Henkepenk uit Damwâld

Hard optreden en niet èèn keer maar regelmatig is de enige oplossing pappen en nathouden heeft nog nooit gewerkt !

woensdag 19 april
Elkenien is oars . uit Uithuizen

@Henkepenk
Dat kun je doen ,, ze verplaatsen zich naar een andere plek en na een poosje begint het weer opnieuw . En ja hard aanpakken is de enige remedie . En wat het betoog van Waldrinner betreft dat er nooit wat aan de hand is ....grappige verhaaltjes horen we graag . En in de efteling geloven ze ook in sprookjes .

Like
woensdag 19 april
Km-rider uit Drachten-Azeven

Heel veel reacties: 1.BOA,S heel veel erbij in Drachten., 2. Politie controleren veel op bellende scholieren: 3. Los eerst bovengenoemde op en dan 2.!!! of niet...Anders net als vroeger "de Dam".

woensdag 19 april
keiki uit Drachten

Komt niet door het aantal inwoners, echt niet, het word gedoogd, dat is het probleem. Politie loopt niet in deze parken. Ze vinden het wel best, want het is een jongeren "chill" plek. Want het is chill om glas op eendjes te gooien en vuurwerk af te steken, dat is gewoon tegenwoordig. Dat daar al jaren dezelfde figuren mensen bedreigen en aan kinderen harddrugs verkopen, vooral in dat park bij die school, als je dat 5 jaar hun gang laat gaan, dan ben je de regie kwijt, en wat je ook kwijt bent is respect. Je moet dat soort dingen direct de kop in drukken. Je moet criminelen geen speelruimte in openbare ruimtes geven, helemaal niet in een park. Zachte heelmeesters maken stinkende worden. Schoonvegen die hap, elke dag weer.

woensdag 19 april
Mukkusdr uit Drachten

De reactie’s hier zijn schokkender dan de stituatie in bovengenoemde parken.
Een park is voor iedereen en ze worden alle drie gebruikt waar een park voor is, zitten hangen wandelen fietsen . Een blowtje roken is niet zo schokkend en heb er geen last van.
De jeugd en medemensen zoeken een plek om elkaar te ontmoeten daar is een park voor bedoeld

woensdag 19 april
oarsom uit Broeksterwâld

Ja Mukkus, de meesten zijn waarschijnlijk nooit ter plekke geweest, maar hebben wel de meest verschrikkelijke ideeën. Zoals Noeka, die nota bene oproept tot massa-moord. Hoe komt die reactie door de censuur?? Waldnet?!

Like
woensdag 19 april
diuwer uit Boornbergum

parkeermeters controleren dat lukt wel

woensdag 19 april
samaritaan uit Sumar

De wereld is goed maar de mensen konden beter.

woensdag 19 april
Lorredraaier uit Buitenpost

Je kan ze hooguit 3 dagen vasthouden. wetgeving
voor werkkampen van minimaal 1 jaar.

woensdag 19 april
mrme88 uit Drachten

Overdag zijn het Jullie eigen kinderen die er onder schooltijd blowen en stiekem naar de shop gaan. En in de avond zit het gespuis er;p. Als iedereen die hier zo stoer doen en alles beter weten, de zielige zielen die achter een schermpje een grote wafel durfen te hebben en maar niks doen. Spreek met elkaar af en ga er met zijn allen heen en sta op voor je zogenaamde mening zonder daad. Applaus simple zielige zielen dit is echt blank folk zielig schreeuwen maar daden hell no neem voorbeeld aan Frankrijk met hun gele hesjes bende neem voorbeeld aan de boeren niet roepen maar doen meer nee niet dit sneu niksnut van een volk die kruipen achter een scherm hahahah zielig en sneu kneuzen

woensdag 19 april
P. Niss uit Amstelveen

Ik heb er bewust voor gekozen om kinderloos te blijven, dan raken ze namelijk ook niet aan de drugs.

Like
woensdag 19 april
Koda uit Akkrum

Ach ja en al die nicknamen trouwens ,wat heeft het woordt ziekte hier mee te maken ??zo zie je maar weer kinderen nemen het asociale gedrag gewoon over het is hun voorbeeld !!te ragen met die woorden van ernstige ziektes schaam je !!!!!!

woensdag 19 april
nona uit Drachten

De politie doet weinig..
Handhaving mag alles opknappen. Begin ook bij de scholen jeugd wat met bosjes mensen lastig vallen in de pauzes. Scholen die zogenaamde protocollen hebben. Mensen gewoon om geld vragen bij de winkels. Oudere mensen kwetsbare mensen. Overhoop lopen. Alberthein daar in Drachten bij de Lawei is 1 grote verzamelplek van ellende. Zij Albertheijn moeten zich ook inzetten maar alles draait om geld bij de AH niet meer om de klanten daar en het winkelende publiek.
Tot 22 uur is het daar een verzamel plek van ellende.
Waar zijn conciërges om jeugd van scholen aan te pakken. Zodra ze vrij hebben hangen ze daar bij de winkels om. Ook bij de Dirk van de Broek die supermarkt bij het parkje. Vervolgens in de parken een pauzes uit te zitten en ellende veroorzaken.
Ouders hebben het niet eens in de gaten.
De grote school daar bij de Burgemeesterwuiteweg is ook zo'n school. Een school die totaal geen toezicht houdt op hun jeugd! En een spoor aan afval wat ze daar achter achterlaten. Savonds achter bij de school ook jeugd om hangt je kan daar als wandelaar niet meer veilig langs lopen.


Scholen kunnen actief meewerken begin ook daar!
Winkels aanspreken geen grote groepen jeugd massaal de winkels in laten konen een invasie.
Drachten werkt zelf aan alles mee.

donderdag 20 april
melaniatrump uit Dokkum

In hoeverre verschillen de parken ten opzichte van de rest van Drachten? Is er wel sprake van afwijking?

donderdag 20 april
Ontwikkelingshulp uit Drachten

Vlammenwerper mee - scorch them - en alweer overlast opgeruimd... net zo lang totdat alle oproerkraaiers weg zijn. Er zijn meerdere parken, dus benoem de aanpak 'Erntefest I, II en III' Wie wind zaait, oogst storm.

donderdag 20 april
advertentie

genieter59 uit Drachten-Azeven

miegers bin die boas

donderdag 20 april

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan