Account
Logo
Zoeken
16 °C

Automobilist schrikt van fietser en botst op auto

Publicatie: 31 maart 2023, 14.17 uur

Reacties

driesterren uit Drachten

Welkom in Drachten, waar de infrastructuur echt een drama is!

31-3-2023
outsider uit Damwâld

En de autobestuurders brokken maken door te snel te rijden waardoor ze schrikken van elke kip die de weg oversteekt...

Like
31-3-2023
Frieskk uit Drachten

Drachten is absoluut dramatisch qua infrastructuur. Op de computer werkt men iets uit en dan in de praktijk is het een chaos. Maar vervolgens vinden we het allemaal wel prima.

Alleen al de rotondes bij de Noorderhogeweg, de uitritten van de de Jumbo Stationsweg, de Kaden, Knobbeldorfsplein, uitrit Dirk parkeerplaats. Alles ultrakrap aangelegd, haaks waarbij de fietspaden ontbreken maar wel een stoep van 10 meter breed met een rand van 10 cm.

Daarbij samengevoegd het inzicht van veel mensen van een ei dan krijg je de leukste taferelen. Ga eens een dagje met een stoel bij een kruispunt zitten, potje bier bij. Lachen geblazen.

Like
31-3-2023
vwman uit De Westereen

Wij als gemeente nemen deze reactie erg serieus en gaan ook per direct stappen ondernemen!
Nog meer van je waardevolle tips ter verbetering van de infrastructuur zijn welkom op ons mailadres:
Frieskkweetallesbeter@smallingerland.nl

Like
31-3-2023
advertentie

outsider uit Damwâld

Ik begrijp dat Friesk gewend is om met 99kmu door Drachten te rijden, en dat ie nu met 66kmu moeite heeft om de stoepranden te ontwijken. Tja, het ligt altijd aan de Infra... Of, in een enkel geval, aan die zwakke kwetsbare verkeersdeelnemer. Een onvolwassen standpunt!

Like
1-4-2023
driesterren uit Drachten

Joh outsider, wat klets je nou. Iedereen klaagt steen en been over de infrastructuur in Drachten. Zelfs al rij je rustig is het nog een drama te noemen.
Je moet als automobilist soms ogen in je achterhoofd hebben en veel fietsers doen maar wat. Velen zijn te beroerd om hun hand überhaupt of duidelijk uit te steken. Onder het motto ik krijg toch gelijk, maar daar koop je niks voor als je eronder ligt he!

Ik vertel m'n dochter iig dat ze beter soms kan wachten ondanks dat ze voorrang heeft want het is gewoon een drama in Drachten.

Like
1-4-2023
outsider uit Damwâld

Alle verandering is lastig, daar weten de stikstof BBBoeren alles van. Gewoon de verkeersregels hanteren. Als dat te moeilijk is: weer een rijles nemen!

Like
1-4-2023
driesterren uit Drachten

Trieste reactie. Ten eerste ben ik geen bbb stemmer als je dat bedoelt te insinueren. Het gaat niet om het hanteren van verkeersregels maar om het feit dat het gewoon een chaos is in drachten.

Like
5-4-2023
outsider uit Damwâld

@driesterren: Dat is jouw mening. Aan jouw reactie te zien mag geef ik jou de titel LEEK. Ik heb jaren voor RWS gewerkt, ben vertegenwoordiger van de Fietsersbond, ook wandel ik veel en rij ook wel met de auto door Drachten. Dus ik sta ook al door mijn jarenlange levenservaring ver boven jou verheven. Jouw perceptie is in deze case geen safety item en doet daarom totaal niet terzake. Dat geldt ook voor de BBB-stemmers, die stemmen op wie het hardste onzin roept!

Like
6-4-2023
driesterren uit Drachten

Nou je komt over als iemand die zichzelf beter waant dan anderen. Daarmee ben je bij mij al verkeerd bezig en zie ik je als een 0.
Maar ik vermoed dat dat wel vaker bij jou gebeurd is en reageer je daarom zo.

Like
8-4-2023
outsider uit Damwâld

@3ster, jij weet toch ook wel dat niet de boer maar de Europese subsidies zorgen voor ons eten. Zonder die subsidies waren alle boeren ambtenaren. Die Drachtster infra wordt bedacht door ambtenaren en die hebben altijd gelijk!

Like
8-4-2023
genieter59 uit Drachten-Azeven

geen telefoon gebruiken he

31-3-2023
Booster 3.0 uit Pieterzijl

Goh dat de plysje komt.

31-3-2023
MAC uit Drachten uit Drachten

Wat een sukkel

31-3-2023
advertentie

Willem Barentsz uit Terschelling West

Automobilist is niet gewend dat fietsers en voetgangers voorrang hebben op de rotondes in Drachten. Heb zelf ook al een paar keer bijna iemand omvergereden omdat ik dat ook niet gewend ben.

31-3-2023
Km-rider uit Drachten-Azeven

driesterren : volkomen eens, rijdt Zelf 6 dagen per week door deze plaats.., snelle fietsers, schoolgaande kinderen verblikken niet...,rare voorrangssituaties, _lawei-Noorderpoort, ringweg noem maar op.... wachten op eerste.(d.) als het kalf verdronken is dempt men de put. P.s. kan nog wel 20 opnoemen.

31-3-2023
outsider uit Damwâld

@KM-vreter: Fietsers van rechts buiten de bebouwde kom moet je sinds 'kort' ook voorrang verlenen. Misschien ff opnieuw op cursus?

Like
31-3-2023
nordeney uit Kollumerpomp

Jij hebt de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt. Misschien cursusje??

Like
31-3-2023
sjong uit Drachten

Dit is zo'n prachtig misleidende rotonde. Fietsers moeten eerst afslaan om de rotonde te vervolgens. Typisch Drachten.

31-3-2023
blackman uit Drachten

Opletten!!!!

31-3-2023
Veggie uit Drachten

Ja opletten is het zeker!

31-3-2023
dutchveteran uit Drachten

als je als automobilist gewoon goed oplet en ook kijkt naar de verkeerstekens en borden en je snelheid aanpast aan de snelheid die dar geldt.. dan hoeft dit niet te gebeuren. zelfs niet met de verkeerssituaties hier in Drachten. Daarnaast weet je als autobestuurder dat fietsers bijna nooit uitkijken en gewoon door racen. liefst nog met een mobieltje in de hand en koptelefoons op. gelukkig was het hier geen dodelijk ongeluk en viel de schade mee.

31-3-2023
Vlammetjes uit Drachten

Wat een hopeloos gezeur weer, iedereen kan een ongeluk krijgen of veroorzaken, het was slecht weer. Hoewel dat niet een excuus mag zijn kan dit gebeuren. Wees toch een minder negatief en veroordelend.

31-3-2023
datbenikhoor uit Drachten

Ben het wel eens dat de rotondes een drama zijn in Drachten. Rotondes waarbij ze van beide kanten komen, rotondes waarbij ze wel voorrang hebben, rotondes waarbij fietsers geen voorrang hebben... trek dan alles gelijk. Sommigen kijken niet op of om en vliegen er zo overheen, dit geldt voor auto's maar zeker ook voor fietsers voornamelijk omgeving splitting.

31-3-2023
Veggie uit Drachten

Groot deel van centrum 30km per uur en flitspalen neerzetten. Is het snel afgelopen met al dat gejakker

31-3-2023
mijngebruikersnaam uit Grootegast

Ik lees veel dat fietsers voorrang hebben en blind de voorrang ook nemen. Als we eens stoppen met fietsers voorrang geven, de haaientanden op het fietspad zetten, zullen de fietsers dan ook beter opletten als ze wat minder ‘beschermd’ worden?
Nu moeten alleen automobilisten opletten..das nie eerlijk

31-3-2023
outsider uit Damwâld

Ik stel voor om alle fietsers geweren te geven en dat ze elke automobilist mogen afschieten als die een fout maakt, dan gaan die automobilisten zich wel netjes gedragen. Vroeger moest er een mannetje voor het automobiel uit lopen om de andere verkeersdeelnemers te waarschuwen dat is niet meer van deze (oorlogs)tijd...afschieten is mijn devies in deze kwestie.

Like
1-4-2023
outsider uit Damwâld

Een geweer is voor mietjes, geef elke fietser een "hellfire r9x" dat schrikt ietsje beter af.

Like
1-4-2023
Mieke1982 uit Drachten

Ongeluk zit in een klein hoekje en kan gebeuren, maar voorrang moet je krijgen en niet nemen.
Rotondes in Drachten is een chaos.
Maar maak vaak genoeg mee dat mensen klakkeloos oversteken of fietsers geen hand uitsteken.
Vooral de jongere generatie is gewoon met hun mobiel aan het spelen terwijl ze deelnemen aan het verkeer, dus daar mag wel meer op gecontroleerd worden.

1-4-2023
outsider uit Damwâld

@ouwe_Mieke als je geen voorrang hebt moet je het recht van de sterkste niet opeisen, zeker niet als je in een tank gelijkend voertuig rijdt. Voor je het weet zit je dan achter in de politie-bus als verdachte opzettelijk veroorzaakt menselijk lijden.

Like
1-4-2023
Mieke1982 uit Drachten

@opa-outsider als nou bijvoorbeeld de desbetreffende fietser geen hand had uitgestoken kan ik me best voorstellen dat de automobilist dacht dat die kon door rijden en hiervan is geschrokken omdat die dacht dat de fietser niet de rotonde rond ging.
Daarom is het altijd oppassen met het verkeer, helaas denkt iedereen altijd maar "ik heb voorrang ik klap hem er nog ff voor" daarom hoor je altijd oog contact te zoeken met de personenen die deelnemen met het verkeer.

Like
1-4-2023
outsider uit Damwâld

@ouwe_Mieke, alleen bij het verlaten van de rotonde moet je richting aangeven. Het wordt weer tijd voor een rijles je zo te lezen...

Like
1-4-2023
Mieke1982 uit Drachten

@ooa-outsider er bestaat ook nog iets van fatsoensnormen in het verkeer, fietsers moeten duidelijk zijn in het verkeer anders sta je straks overal te wachten.
Of is daarom dat er bij sommige rotondes gras in het midden ligt ? Zodat je even lekker kan picknicken ?
Duidelijk, bedankt opa.

Like
2-4-2023
outsider uit Damwâld

Over fatsoen en wachten op fietsers gesproken, gisteren weer zo'n debiel op de Haadwei van links die z'n rempedaal niet weet te vinden. Het wordt tijd dat ze de beloofde slakkengang(30) gaan invoeren want dan hebben de bejaarden meer tijd om de rempedaal te zoeken. Er is niks mis met picknicken en recreatieve activiteiten. Stress is dodelijk!

Like
2-4-2023
apeboom uit Oudega

achter de pc de regeltjes uitwerken HEEL LEUK voorde ambtenaren zie de praktijk --hier boven--of de stikstof plannen--haleluje !!!

1-4-2023
outsider uit Damwâld

@Haleluje-aap: daar worden deskundigen voor ingehuurd die een gevalideerd ontwerp in moeten leveren. Die Stikstof...dat is meten=weten(schap), lijkt een heel klein beetje op boerenverstand. Ik begrijp dat jouw ape-verstand daar niet aan kan tippen, waarschijnlijk heb je niet eens een duimstok...

Like
1-4-2023

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan