Account
Logo
Zoeken
14.4 °C

Bord onthuld als startschot verbouwing politiebureau

Publicatie: 23 maart 2023, 12.30 uur

Reacties

grootstefan uit Ureterp

Hoe dan?

Dat ding is hartstikke nieuw ja

23-3-2023
neiskjirrich uit Eanjum

cellenblok erbij?

Like
23-3-2023
knurko uit Drachten

Ik zie bijna geen verschil als ik de impressiefoto's zie

En wat een gedoe om een bord te onthullen, niet lullen maar poetsen bestaat aan het Moleneind niet, wat een show...

23-3-2023
dragster uit Drachten

Alle cellen staan toch leeg
Ruimte genoeg

23-3-2023
advertentie

droktemakker uit Damwâld

Dat de burgemeester spreekt over een stad zegt wel iets over de hoogmoed van deze man. Het is een dorp niks meer en niks minder.

23-3-2023
elcapitan uit Drachten

Wat is Den Haag in jou ogen dan?

Like
23-3-2023
Kontsnor uit Rinsumageast

Ook een veredelt dorp niks meer en niks minder

Like
23-3-2023
excellence uit Drachten

In principe bestaan er geen officiële regels over het verschil tussen dorp en stad. Van oudsher mag je een gemeente alleen een stad noemen wanneer deze over stadsrechten beschikt. Deze rechten werden door een landsheer verleend. Een stad mocht onder meer een stadsmuur bouwen om zichzelf goed te kunnen verdedigen. Amsterdam kreeg zijn stadsrechten bijvoorbeeld rond het jaar 1300. Ook een kleine plaats zoals het Gelderse Bronkhorst (met iets meer dan 150 inwoners) heeft stadsrechten. Den Haag met meer dan 500.000 inwoners heeft daarentegen nooit officiële stadsrechten verworven.In de praktijk wordt meestal de grens van 25.000 inwoners aangehouden. Alles daaronder noemen we in de volksmond een dorp. (bron: Telegraaf). Met rond de 45.000 inwoners mag Drachten zich met recht een stad noemen.

Like
23-3-2023
Betonvlechtster uit Drogeham

Dat het bureau verbouwd moet worden prima, maar waarom zo'n heisa om een bord.... Hebben ze niks beters te doen?

23-3-2023
nicpunt uit Bakovensmee

Dat is een vereiste als er overheid subsidie in het spel is🤷🏻‍♀️

Like
23-3-2023
Frieswappie uit Drachten

Wat een geld verspilling
Ding staat er nog maar net
Toeslagen schandaal
Groningen aardbevingen
Doe daar het geld heen

23-3-2023
elcapitan uit Drachten

Wat vind jij nog maar net?

Like
23-3-2023
claasje uit Drachten

Drachten Politle stad prima maar zorg dat het geen drugstad wordt

Like
24-3-2023
bart56 uit Drachten

ze weten niet waar ze met het geld heen moeten

23-3-2023
OvB uit Drachten

Gezien alle bovenstaande reacties ben ik iet wat bang om nu te zeggen wat me op het tong ligt. Ik wil niet als de zoveelste azijnzeiker weggezet worden. Maar goed. Punt waar ik mee zit zijn de vele bureaus uit verre oorden. Waarom niet meer lokale ondernemingen? Rotterdam, Utrecht, Zoetermeer, Enschede. Is dat nou nodig? Veelal adviseurs die alleen maar uit de theorieboekjes weten hoe het moet maar in de praktijk geen spijker van een schroef kunnen onderscheiden. Veel gespin en weinig wol.

23-3-2023
mindi uit Drachten

Je hebt gelijk OvB waarom niet uit Smallingerland zelf de ondernemers zoeken? Denk dat hier ook wel kundige mensen zitten.

Like
23-3-2023
lebuinus uit Twijzel

Overheidsmeuk moet Europees aanbesteed worden, vandaar

23-3-2023
Hristiyan2009@! uit Boornbergum

Schandalig dat zij de cellen niet gebruiken brengen ze de arrestanten naar Leeuwarden of groningen!

23-3-2023
Hindrik Wester uit Kornhorn

Ervaring mee? Als je mag overnachten wordt je i.d overgebracht naar Leeuwarden. Dit komt door het aantal mensen wat je minimaal moet hebben. Als je 1 arrestant in Drachten hebt moet je 2 man hebben voor bewaking. Dit geldt natuurlijk ook voor alle andere bureaus. Ik vind het ook een poppenkast om een feestje te houden om het bord van de verbouwing te onthullen. Daar zou op bezuinigd kunnen worden en geef dat geld uit aan een goed communicatiesysteem. Want dat is hopeloos!!!!

Like
24-3-2023
Stekpeel69 uit Foxhol

Volgens mij zijn er wel belangrijkere zaken momenteel, dan een bord....

23-3-2023
petrovski uit Buitenpost

Daar valt heel wat winst te behalen door die cellen te gebruiken.

23-3-2023
vaartbewoner uit Drachten

Waarom al weer een verbouwing?
Dat cellenblok staat er zo'n 10 jaar en is nog als nieuw want maar even gebruikt.
Vorig jaar de gevel geïsoleerd, dus waarom dan?
Ze kunnen inderdaad het geld beter voor iets anders gebruiken.
Lijkt mij weer geld verspilling.

23-3-2023
Frieskk uit Drachten

Burgemeester Jan Rijpstra sprak over Drachten als "politiestad". Met de aanwezigheid van de politieacademie en de meldkamer.

Nu nog waarvoor de politie echt is... juist veiligheid op straat en herkenbaar zijn. Niet alleen bij meldingen op straat. Op zaterdagavonden had je vroeger 30/40 politieagenten. Nu zie ik niemand. Terwijl de criminaliteit met 600 % is toegenomen in Drachten.

23-3-2023
realist47 uit Oentsjerk

Als de politie overal zichtbaar aanwezig moet zijn en ter aller tijden, Frieskk, dan zouden er honderd commentaren hieronder volgen dat Drachten van een "politiestad" tot een "politiestaat" is verworden. Zo van je mag ook niks meer in Drachten of je wordt opgepakt.

Like
23-3-2023
Frieskk uit Drachten

Ach jahh... het is maar net hoe je het allemaal bekijkt. Drugsdealers zijn bij naam en toenaam bekend, er wordt openlijk gedeald in Drachten..Maar worden niet opgepakt.
Als dat normaal is, ook prima.

Maar de hoogmoed in Drachten is altijd zo gigantisch groot. Altijd overal bij willen horen, alles willen toestaan. Vervolgens wil met de problemen aanpakken en is het dweilen met de kraan open.

Als ik een avondje op stap ga ik Drachten zie ik alleen maar gajes lopen. Die helemaal daar niet zijn voor een hapje en of drankje. Deze types weten donders goed dat ze op de Kaden vrij spel hebben.

23-3-2023
jaoger uit Zevenhuizen

Kan je nog ietsje specifieker zijn Frieskk, dan kan kan de politie ze zo oppakken. Hoef je ook niet meer tussen het Gajes te lopen..

23-3-2023
joey1990 uit Drachten

Wat kost zo'n bord wel niet

24-3-2023
Veggie uit Drachten

Tja wat valt er over te zeggen. De politie weet het gajes bij scholengemeenschap en toch is het de politiesysteem aan handen en voeten geboeid om op te kunnen treden door de belachelijke wetgeving de daders de handen boven het hoofd wordt gehouden. Dus waarom uitbreiding?

24-3-2023
Mutsiebutsie uit Drachten

@frieskk, je kunt beter verhuizen i.p.v.je elke dag zo te ergeren.

24-3-2023
ursus uit Damwâld

Kinne hja ek ûtlizze wérom it ferboud wurde mat?
ierdbeving west of sa?

24-3-2023
Escobarr uit Dokkum

Exelence stadsrechten kon je vroeger ook kopen.
Snap niet dat dit bureau niet gebruikt word aanvoer genoeg zou je zeggen in drachten.

24-3-2023
mien jong uit Grootegast

VROEGER HAD JE POLITIE !!!
nu heb je een commercieel instituut voor werkgelegenheid . en para militaire eenheid die alleen in groepen opereert. Verder zie je ze niet ja de zogenaamde nep politie boa's genoemd ergerlijk volk !!! er gaat meer geld naar politie dan naar de gewone bevolking .de term democratie zijn we al lang voorbij

25-3-2023
Hindrik Wester uit Kornhorn

Bedankt voor je uiting over politie en BOA's mien jong. Je hebt blijkbaar slechte ervaringen met handhaving? We doen allemaal ons werk! Als jij je aan de regels houdt heb jij geen problemen met de handhaving en andersom ook niet. Maar wat heeft jouw zienswijze met de onthulling van het bord te maken wat de verbouwing van een politiebureau vermeld?

Like
25-3-2023
mien jong uit Grootegast

ik zeg waar het op staat. dat jij toevallig boa bent wil niet zeggen dat jij begrijpend kunt lezen beste man dus lees het bericht nog eens rustig door .stel de vraag eens op waldnet wat of de ervaringen is met boa's. figuren dus die graag bij de politie wilden maar net niet slim genoeg zijn . beetje de NSB van de burgers .

Like
29-3-2023
excellence uit Drachten

Als u zich iets beter zou verdiepen in de materie, dan zou u weten dat veel BOA’s een beter salaris hebben dan politiemensen. Bovendien gaat er een gedegen opleiding aan vooraf. Als u slechte ervaringen heeft met deze mensen, dan zal dat hoogstwaarschijnlijk aan uzelf liggen. Al met al zijn ze in ieder geval slimmer dan u.

Like
29-3-2023
mien jong uit Grootegast

laat mij niet lachen meer verdienen dan politie mensen .grapjas .en wat slimheid betreft mensen in deze armoedige tijd geld aftroggelen door te kijken en te gluren of er ook iemand iets fout doet .lijkt hiero wel communistische staat linkse rakkers .lekker slapen en dromen voor straks .

Like
29-3-2023
excellence uit Drachten

Ga eens zoeken op Google wijsneus. Voordat een hoofdagent op het slararisniveau zit van de gemiddelde BOA is deze al een paar jaartjes onderweg. En ook die politieagent kijkt of je je wel aan de regels houdt. Kennelijk heeft u daar nogal wat moeite mee gezien uw beledigende reacties. Welterusten

Like
29-3-2023
mien jong uit Grootegast

politie agent heeft 2 jarige opleiding. boa cursus en zal dus meer verdienen oké .

Like
30-3-2023
excellence uit Drachten

Het salaris van een BOA ligt gemiddeld op €2940,- per maand. De salarissen variëren van €2500,- (laag) tot €3385,- (hoog). Dit is exclusief toeslagen. De gemiddelde politieagent is al wat jaartjes in dienst voordat deze hetzelfde salaris of (iets) meer krijgt.

30-3-2023

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan