Account
Logo
Zoeken
9.4 °C

Zeil waait (bijna) van dak aan Hooizolder in Drachten

Publicatie: maandag 13 maart

Reacties

mvk uit Dokkum

Wil toch even reageren op de berichten die te maken hebben met de harde wind. En dan bedoel ik zeker niet de berichten die gaan over de ongevallen, dat is erg genoeg en ik hoop dat die mensen er goed van af komen.

Het gaat om de berichten zoals deze met het zeil wat wegwaait, het bord bij het benzinestation in Gorredijk etc. Zie dat de brandweer dan in actie wordt geroepen en ik vraag mij af of deze werkzaamheden wel tot het werk van de (meestal) vrijwillige brandweerlieden hoort... Deze medewerkers staan dag en nacht klaar voor noodgevallen en doen zeer goed werk! Dan lees ik dat ze het bord bij het benzinestation veilig stellen en dat ze bij het huis wat eerder getroffen was met brand (wat best wel erg is voor de bewoners) een dekzeil vast moeten zetten. Eigenlijk is daar de brandweer toch niet voor... de eigenaren waar de problemen zijn dienen in dat geval toch een aannemer of bouwbedrijf te bellen voor de werkzaamheden. Snap het even niet...

Heb er verder geen commentaar op maar vroeg het mij toch af. Kijk... als de veiligheid op het spel staat kan ik mij er iets bij voorstellen maar anders is dit toch niet iets voor de brandweer of probeert men zo kosten te voorkomen?

Verder voor iedereen die een ongeval heeft gehad met de harde wind sterkte gewenst.

maandag 13 maart
devil1 uit Kollum

En bij een boom over de weg een hovenier bellen?
Auto in de sloot, garage bellen?
Lijkt mij niet vriend. Doordat wij belastingbetalen hebben wij ook recht op hulpverlening. De vrijwilligers van de brandweer krijgen een vergoeding per uitruk uit die pot. Dus vinden zij dat erg? Natuurlijk niet, hoe meer uitrukkingen, hoe meer ervaring.

Like
maandag 13 maart
mvk uit Dokkum

Nee, dat begrijp ik en zo bedoel ik het niet. Daarom zeg ik ook als er een ongeval of zo is snap ik het wel. |

Oké dus ze krijgen een vergoeding? Dat was niet bij bekend, maar goed dat ik dus een vraag stel. Bedankt voor je antwoord.

Like
maandag 13 maart
Betonvlechtster uit Drogeham

Boom word alleen weggehaald als die gevaar op kan leveren. Dus bijvoorbeeld op een huis (instorting), op een doorgaande weg. Ligt die in de tuin, of op gemeente grond dan is daar de brandweer niet voor. Brandweer haalt de boom ook niet weg, die zorgt alleen dat het veilig is en er een doorgang is (afvoeren is voor de gemeente of provincie)...

Reclamezuil, die kant gevaar opleveren voor omstanders (rond vliegende onderdelen), dus die moet wel binnen korte tijd veiliggesteld worden (daarom ook Prio 2)..

Bouweedrijven/ondernemers, kunnen niet altijd binnen aanzienlijke tijd aankomen. Vandaar dat de brandweer hier ook voor is. Zeil van dak vind ik persoonlijk ook niet echt een groot gevaar (kan ook via Salvage, aangezien die de afhandeling van brand regelt en ook gewoon snel ter plaatse kan zijn), maar he hier is voor gekozen dat de brandweer toch maar moest komen. Nou prima, dan maar (alleen jammer dat de hoogwerker dan buitendienst is voor 'dringender zaken')...

Like
maandag 13 maart
advertentie

ramon130500 uit Drachten

Kleine correctie op je laatste bericht. Was hier zelf ter plaatse. Het zeil was bevestigd aan een ‘soort van omlijsting’ van houten latten. Dit gehele systeem was meer dan de helft los geraakt en dreigde van het dak af te vallen. Dit leverde een gevaarlijke situatie op voor eventuele voetgangers en/of rijdende voertuigen.

Like
maandag 13 maart
Betonvlechtster uit Drogeham

Daarom, laat de brandweer maar komen. Op foto’s lijkt het altijd anders, ter plaatse kan brandweer bepalen of het wel of niet nodig is.

@mvk het is vrij logisch dat de brandweer een vergoeding krijgen het uitruk uur en/of oefening. Ze steken er veel tijd in, en worden veel te slecht beloond voor hun werk (niet dat het de vrijwilligers boeit overigs).. Ja het is ‘vrijwillige’ brandweer, maar krijgen een vergoeding. Vrijwillig betekent dat je het wel een keuze hebt om wel of niet te komen, en dat je niet gekazerneerd word. De brandweer kapt al jaren met vrijwilligers te kort, inflatie stijgt maar de vergoedingen stijgen niet mee (nieuwe vrijwilligers komen er bijna niet). Net zoals de zorg, buschauffeurs etc ook maak gaan staken

Like
maandag 13 maart
jes74 uit Drachten

@mvk: in dit geval weet ik niet of de bewoner alweer uit het ziekenhuis is, die is nl met brandwonden die avond afgevoerd naar het ziekenhuis.....

Like
maandag 13 maart
Mieke1982 uit Drachten

Hangt denk ik een beetje af door wie het zeil erop is gelegd maar door de brand van het huis ernaast zal er nog wel een onderzoek of verzekerings periode lopen over de eventuele rook en water schade die er toen is ontstaan.
En ben het eens met betonvlechter door de (dreigende) gevaarlijke situatie zal de brandweer de beste keuze geweest zijn.

maandag 13 maart
Escobarr uit Dokkum

Brandweerman zijn lijkt mij ook niet een leuke baan je maakt echt erge dingen mee met ongelukken en branden.
Dit gaat met de jaren wel aan je vreten.
Dus een goed loon is wel op zijn plaats voor de vastse en vrijwilliger brandweer.

maandag 13 maart
Stopljocht uit Kollum

Bijna..

maandag 13 maart

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan