Account
Logo
Zoeken
15 °C

Meerdere glijpartijen en ongelukken door sneeuwval

Publicatie: 10 maart 2023, 8.41 uur

Reacties

melaniatrump uit Dokkum

Het was bar en boos vanmorgen. Met name de op- en afritten in de gemeente Dantumadiel zijn een zootje, die hebben geen eigen strooi-/ruimcapaciteit en dan ben je op zulke ochtenden leuk aan het verzaken aangaande je plicht de wegen schoon te houden.
En veel mensen gaan meer domme dingen doen op de weg die je anders ook niet zou doen, zoals met groot snelheidsverschil en zonder richting ineens je auto naar de linkerbaan manoeuvreren zonder uit te kijken met de gedachte ‘als ik maar als eerste ben waar ik wezen moet, de andere weggebruikers passen zich maar aan’.
Op zulke dagen wordt het verrotte individualisme van Nederland zichtbaar.

10-3-2023
oarsom uit Broeksterwâld

1963 en 1979 niet meegemaakt zeker? Bar en boos bij dat beetje sneeuw?
De gemeente(n) de schuld geven voor deze sneeuwval? Je kan het niet eerder opruimen dan dat het gevallen is en daarbij was en is het vooral natte sneeuw en dat wil moeilijk vegen/ruimen.
De plicht om de wegen schoon te houden? Ik weet niet in welke wet dat staat, maar dan moeten alle wegen maar overdekt worden zeker.

Vwb het gedrag van mede-weggebruikers ben ik het zeker met je eens.

Like
10-3-2023
theodorus uit Burgum

Heb ook deze winters meegemaakt oarsom.Snijdende oostenwind toen in 1963 en s,nachts min 20 ,dat was nog es winter.Sneeuwjacht horizontaal vooral veel stuifsneeuw toen uit de landerijen.Wegen stoven voortdurend dicht er was geen doorkomen aan toen.En dan nu een paar vlokjes,tegenwoordige automobilist is niks meer gewend ,moeten veel meer [minimaal 30 meter] afstand van hun voorrijder houden en snelheid aanpassen.Ga dan een uurtje eerder uit je nest en als je toch wat later dan normaal op je werk verschijnt nou en je baas heeft toch liever een ongeschonden werknemer in zijn bedrijf dan dat ie moet horen dat zijn werknemer in de kreukels ligt.Dat idiote jachten en jagen is een zeer ongezonde leefwijze [burnouts en overspannenheid] en derhalve veel ziekteverzuim ten gevolge.Dan ook nog even een opmerking over het weer,vroeger begon de winter vaaks al in november,dec. jan. en febr.waren de wintermaanden ,nu schijnen de seizoenen steeds verder op te schuiven ,beetje winter in eind febr. plus maart en april ,lente pas eind april tot juni en zomer tot in nov [20 graden nog soms] ook dec. en jan. zijn soms nog erg zacht.zal ook mede het gevolg kunnen zijn door opwarming van de aarde.

Like
10-3-2023
musky uit Rinsumageast

Melania, word allemaal geregeld van uit Dokkum maar als Dantumadiel weer zelfstandig word is alles weer beter.

10-3-2023
advertentie

Kontsnor uit Rinsumageast

Inderdaad musky snel afstand nemen van de gemeente N-O fryslan

Like
10-3-2023
Maja9103 uit Dokkum

Het is een provinciale weg, dus gemeenten gaan hier niet over.

Like
10-3-2023
melaniatrump uit Dokkum

Hahaha dat gemeentetje dat alles inleent maar als ze moeten meebetalen gaan huilen omdat er geen cent te makken is, daar word alles beter?

Like
10-3-2023
mien jong uit Grootegast

als je met zo een beetje sneeuw al veel ongelukken krijgt is het de schuld van de automobilist zelf . je moet je aanpassen aan het weer en verkeer .maar mensen zijn het gejakker gewend en dan krijg je zoiets .allemaal terug naar de schoolbanken dacht ik zo en hou wat meer rekening met het weer en verkeer en rij rustig en leg je telefoon weg .

10-3-2023
sjefspecial uit Kollumersweach

Je kan zelf ook wel een opfriscursusje gebruiken onnie?

Like
10-3-2023
wiezijtgij uit De Ruigewaard

Komt door al die rotondes af en opritten die schuin liggen drempels in de dorpen, en dan krijg je ineens een swiepertje en dan ga je, vroeger was alles veel vlakker zonder heuvels en rotondes

10-3-2023
karint uit Ternaard

Qua struijen wie froeger Dongeradiel al folle better as Dantumadiel. Faak genôch meimakke, dat it fanôf Damwâld nei Dokkum foar de rotonde/gemeente grins, dus Dantumadiel in dikke glêde bende wie en dan nei de rotonde moai skjin, dus snieskoad en sâlt struijt. Gjin idee hoe at it no krekt ôfpraat is hoe at se it no oanpakke. Mar minsken moatte sels ek hun ferstân brûke en snelhyd oanpasse, moai stadich oan ride dan is d'r neat oan e hân, dan mar 10 minuten letter te plak 😉👍🏼

10-3-2023
musky uit Rinsumageast

Wiezijtgij,vroeger hadden kinderen snotneuzen nu hebben snotneuzen kinderen tiden ha tiden.

10-3-2023
Escobarr uit Dokkum

Maart roert zijn staart😂.
Dus glijen maar.

10-3-2023
handigeharry uit Dokkum

Sommige mensen op de centrale as , dachten vanochtend ook dat hun winterbanden niet wouden glijden volgens mij (koooolere idioten)

10-3-2023
advertentie

ambtenaartje uit Lutjerijp

Op en afritten zijn daar van de provincie en zijn provinciale wegen, heeft dus niets met de gemeente te maken, eerst je huiswerk maar eens doen, voordat je wat dom onnozel praat uitslaat..

10-3-2023
blader uit Drachten

De meesten hielden rekening met de sneeuw maar werd zelf toch ingehaald die dacht gewoon 100 te kunnen rijden. Misschien toch zijn eindpunt niet gehaald?

10-3-2023
musky uit Rinsumageast

Sa ist amtenaartje du melania op cursus.

10-3-2023
stingerhenk uit Drachten

waldnet gaat ook een beetje gevaarlijk doen met de volgende zin
"Heeft u iets gezien of foto's gemaakt? Stuur ze via whatsapp naar ons toe (zie hieronder). "
vervolgens zie je fotos die overduidelijk door de bestuurder tijdens het rijden gemaakt zijn .
die bestuurders zijn dus in overtreding en waldnet plaatst dat ook nog.
ik vind persoonlijk dat die bestuurders een boete zouden moeten krijgen in plaats van waardering voor hun roekeloosheid.

10-3-2023
ambtenaartje uit Lutjerijp

Eigenlijk heel onnozel om foto’s te maken van dit soort ongevallen, de eigenaar ziet zichzelf weer terug en wordt weer pijnlijk herinnert aan het onfortuinlijke ongeval...Beetje sensatie pers om maar weer te laten zien wat er allemaal kan gebeuren. Een hond die op straat poept wordt niet op de foto gezet..

10-3-2023

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan