Account
Logo
Zoeken
Zoeken
7 °C

Bejaarden slachtoffer bankpasfraude in Gorredijk

Publicatie: donderdag 26 januari

 

REACTIES

"... met een een licht getinte..."

Nee toch ! Vergissinkje, was tie vast niet van plan, ws in de war de stakkert. Bezig met al zn trauma's te verwerken...

En (vaak vanuit eenzaamheid) oudjes, zo goedgelovig ! Worden door iemand vd bank benaderd ... Voor hun nog steeds een zo vertrouwd iets, want je doet een oudere toch niets aan ?!! Wél dus ! Al is het dan de bank niet ! Opnieuw weer een teken dat familie/vrienden van de ouderen opnieuw een beetje meer alerter naar 'hun' ouderen gaan worden.

nogffdit uit Buitenpost

 

politie geef fotos en namen vrij van deze boeven dan is het gouw gedaan met hun dan gaan we samen eigen rechter spelen

henkdijk uit Ezinge

 

Ratten zijn het!

Patrickje uit Drachten-Azeven

 

Smerig vies K#t volk is het!!! Bedankt iedereen die op D66 Grl cda en dat soort partijen heeft gestemd!

aussie2 uit Eastermar

 

Licht getint moet een vergissing zijn.Kan niet waar zijn.Zo komen die mensen in een kwaad daglicht te staan terwijl ze nooit wat doen.

centraal uit Dokkum

 

Politiewoordvoerder van Houten... Ja dat weten we nu wel met jullie advies van "nooit je bankpas geven".
Maar niet iedereen is capabel om dit op die leeftijden meer te begrijpen.

Als je dan als bank ergens in een ivoren toren vanuit Utrecht beschikbaar bent na 30 minuten in de wacht te hebben gezeten en de politie eigenlijk ook nergens meer te bekennen is dan in hun paleis aan de Waldwei want moet een burger op die leeftijd dan op dat moment?

Frieskk uit Drachten

 

Iemand al eens geprobeerd om zijn bankpas telefonisch te laten blokkeren ? De slachtoffets kunnen dat niet online doen zonder hun bankpas...Mochten ze argwaan krijgen nadat zo'n kansparel met capuchon op een scooter met de bankpas weg rijdt en ze willen bank bellen... Duurt dat dus een half uur...en 38 vragen moet je beantwoorden en 2 maal doorverbinden. Dan heeft zo'n zwartjoekel het geld er al af ...

roeltje uit Kootstertille

 

Het valt op dat er verschillende mensen reageren op het woord “getint”. Er is in deze omgeving blijkbaar een bende actief die steeds weer andere oplichters in zet. Tot nu toe zijn er 7 opgepakt door de politie en dat waren ook jonge kerels, maar dan met een lichte huidskleur.
Bij oplichting is de bank wel snel bereikbaar wanneer je naar de fraude helpdesk belt en dan is alles binnen de kortste tijd geblokkeerd.
Bij iedere bank is het mogelijk om een tijdslot in te stellen om geld van de spaarrekening vertraagd op te nemen. Het is bij iedereen mogelijk dat een crimineel met een babbeltruc je gegevens weet te ontfutselen en zeker bij ouderen. Ook bij mensen die zeggen dat ze er nooit in zullen trappen.
De Rabobank neemt nu maatregelen en stelt een limiet in en bedenktijd voor grote overboekingen. Het valt wel op dat de slachtoffers (voor zover mij bekend) allemaal een rekening bij de Rabobank hebben en dat de criminelen al gegevens van de slachtoffers kennen.

TJW uit Bakkeveen

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan