Account
Logo
Zoeken
15.8 °C

Bejaarde vrouw (83) opgelicht voor 17.500 euro

Publicatie: 19 december 2022, 18.35 uur

Reacties

Kareltje uit Holwert

Wat vreselijk triest volk dat je zo je geld moet verdienen.

19-12-2022
musky uit Rinsumageast

Schandalig,de bank moet ook beter waarschuwen dat het beter is om maximaal een bedrag kan worden opgenomen.

19-12-2022
wimsumar uit Sumar

@Musky e.a: Precies. En bij overboekingen altijd 1 (of desgewenst meerdere) dag/dagen wachttijd in plaats van direct overboeken.

Like
19-12-2022
crediteur uit Leeuwarden

... vervolgens te klagen dat het overboeken zo traag gaat.

Nee, ik geloof niet dat dat een oplossing is

Like
20-12-2022
Maja9103 uit Dokkum

Ik snap niet wat een e-reader ermee te maken heeft?

19-12-2022
Reclamevrij uit Bethlehem

Die heb je nodig om een groot bedrag over te boeken.

Like
20-12-2022
TJW uit Bakkeveen

Je begrijpt toch wel dat hier de I.dentifier mee wordt bedoeld.

Like
20-12-2022
Maja9103 uit Dokkum

Ik wel ja.

Like
20-12-2022
lytsegeart uit Bears

Ik dacht al dast geen verstand hest maar nou snap ik ut , vut snutten yn de busdoek dus

19-12-2022
centraal uit Dokkum

Heel triest,maar ondanks dat, dom dom dom.

19-12-2022
11977 uit Drachten

Dom? Het is een ouder iemand, misschien begrijpt deze persoon het niet allemaal meer. Des te laffer vd dader!!

Like
19-12-2022
centraal uit Dokkum

Je kunt lullen wat je wilt,maar ondanks de leeftijd is en blijft het dom. Al hoe erg en zielig ik het ook vind voor deze mevrouw.

Like
19-12-2022
TJW uit Bakkeveen

Deze mevrouw, mijn moeder, is erg vergeetachtig en slecht ter been! Door de wachtlijsten helaas nog geen plek in een verpleeghuis. De indringer/oplichter is ONgevraagd haar huis in gelopen en heeft kans gezien het pasje uit haar portemonnaie te halen. Door kort daarna te bellen en te zeggen dat hij van de Rabo bank is en haar pas weg is en w.s heeft hij gezegd dat de pas geblokkeerd moet worden of dat de pas misbruikt wordt. Mijn moeder weet het niet meer door de paniek. Ze heeft in haar paniek blijkbaar de gewetenloze oplichter geloofd. Dus Centraal uit Dokkum je kunt het dom vinden, maar als je zo gemeen bent om hulpbehoevende, kwetsbare ouderen zo op te lichten ben je verschrikkelijk crimineel en het laagste van het laagste. Dit kan iedere kwetsbare oudere overkomen. Mijn moeder was heel erg onder de indruk van een oplichting die vorige week plaats vond in Bakkeveen, ze praatte er iedere dag over als ik haar sprak en ze zei dat ze nooit haar pincode zou geven, maar je ziet hoe manipulatief deze oplichter te werk is gegaan.
In dit artikel worden twee zaken door elkaar gehaald, vorige week is het een andere oudere overkomen in Bakkeveen door dezelfde dader(s).
Soms moet je je oordeel niet klakkeloos geven Centraal uit Dokkum. Dat komt soms heel dom over.

Like
20-12-2022
centraal uit Dokkum

Natuurlijk veel sterkte voor uw moeder en ook ik hoop van harte dat ze de hufters die dit hebben gedaan zeer streng aanpakken. Laat daar geen misverstand over bestaan. Misschien voortaan zelf het beheer over geld en pas op u nemen. Dit kan misschien dit soort ellende voorkomen. Dat is natuurlijk een beetje van haar eigen vrijheid afnemen,maar door zoiets kan het misschien niet anders. Sterkte ermee.

Like
20-12-2022
handigeharry uit Dokkum

daar gaat de erfenis !

19-12-2022
TJW uit Bakkeveen

Dat is het minst erge….de mentale klap is erger, ze is er helemaal kapot van en zal deze klap misschien wel niet meer kunnen verwerken.

Like
20-12-2022
formaat uit Kollumersweach

de banken willen dat we alleen nog maar via de pas betalingen,geld pinnen etc.etc. doen.oudere mensen en dat worden jullie ook allemaal als je geluk hebt,worden natuurlijk geestelijk wat minder en zullen zo altijd slachtoffer worden en blijven van dat tuig
bedankt voor alle pasjes banken!

19-12-2022
Frieskk uit Drachten

Vroeger hadden mensen gewoon contanten niets aan de hand. Tegenwoordig als je op leeftijd bent moet je wel heel goed op de hoogte zijn van alles. Begint al bij een parkeergarage als oudere. Alles moet en zal contantloos en ook nog een contactloos.
Tevens zijn banken onbereikbaar en zitten ze in hun ivoren toren te toveren met andermans geld.

Mijn vader is eens zijn pinpas verloren en wist zo snel niet zijn pasnummer op de achterkant. Moest maar naar het hoofdkantoor komen om zich te legitimeren. Man van 89. Wordt vervolgens door een stagaire geholpen... Aparte wereld

19-12-2022
PietSnotneus uit Burum

Staigere moet het toch ook leren.

Had er niet naar toegehoeven als hij zijn administratie op orde had en pasnummer had genoteerd

19-12-2022
doedeldump uit Kollumersweach

Het is verschrikkelijk

19-12-2022
Koda uit 't Zandt

Tuig !!!!!

19-12-2022
Mieke1982 uit Drachten

Zal als familie zijnde dan toch maar eens met oma om tafel om de bankzaken beter te regelen, zoals de daglimiet verlagen en duidelijk te maken dat een bankmedewerker nooit bij je thuis langs zal komen.


Wij adviseren de familie ook altijd om de bankpassen in te nemen en een familielid aan te wijzen wie de financiele zaken gaat regelen, heeft natuurlijk ook zijn redenen dat oma en/of opa bij ons terecht komt natuurlijk.

19-12-2022
TJW uit Bakkeveen

Bankzaken worden al geruime tijd door familielid gedaan, maar als de pas door een crimineel die ongevraagd binnen komt wordt gejat en vervolgens haar telefonisch de stuipen op het lijf jaagt en ondertussen via overboekingen het geld weg sluist heeft zo’n limiet geen zin.( zie mijn vorige reactie op Centraal uit Dokkum) Ook een vergeetachtige oudere heeft gewoon recht op een beetje geld en een bankpas in huis voor kleine aankopen. De laatste zin snap ik niet “heeft natuurlijk ook zijn reden dat opa/oma bij ons terecht komt”

Like
20-12-2022
Mieke1982 uit Drachten

Begrijpelijk en had je reactie later gelezen die je had geplaatst en begrijp wat je bedoeld en ben het met je eens.

Laatste zin sloeg op een persoonlijke situatie, wat jij natuurlijk ook niet kon weten.
Ik werk zelf in de zorg in 3 verzorgingstehuizen en doe geregeld rondes samen met 3 collega's. Waar het welzijn van de mensen voorop staat, waar ik het medische deel op mij neem en één van mijn collega het psychische deel doet en de andere het financiele deel bekijkt en contactpersoon is voor de familie of nabestaanden.
Daarbij komt dus ook wel eens aan de orde als iemand niet meer voor zichzelf kan zorgen maar nog wel goed bij de tijd is en dus haar of zijn eigen bankzaken nog kan regelen of dat diegene daar hulp bij nodig heeft door bijvoorbeeld een familielid.
Dus bedoelde ik ook meer te zeggen als oma/opa al bij ons in het verzorgingstehuis terecht komt is dat vaak al met een reden natuurlijk.

Like
20-12-2022
ambtenaartje uit Lutjerijp

In paniek je pincode geven als je bankpas weg is, is een beetje vreemd. Je kan m ook laten blokkeren lijkt me. Verder is het altijd goed om te vragen naar legitimatie voordat je een gladde aal naar binnen vraagt en verifieer je de persoon aan de hand van een afspraak, als die er niet is., heb je zijn of haar gegevens en doe je aangifte van poging tot oplichting. Vooral oudjes trappen erin. Een deurbelcamera is ideaal, meneer of mevrouw staan er dan glanzend op en zijn duidelijk herkenbaar. Sterkte voor de betrokkenen.

20-12-2022
Lorredraaier uit Buitenpost

Kinderen van "kwetsbaren en ouderen" moeten ze alert maken het woord BANK.. Deur dicht en telefoon op de haak..

20-12-2022
TJW uit Bakkeveen

Daar is/was ze zich goed van bewust. Zie mijn eerdere reacties, maar de criminelen zijn blijkbaar heel manipulatief en brutaal. Ongevraagd naar binnen lopen en pasje jatten. In dorpen zijn mensen niet gewend dat de achterdeur ook overdag al op slot moet. De thuiszorg en buren zijn gewend binnen te lopen om te kijken of alles nog goed gaat.

Like
20-12-2022
friesgeboren uit Drachten

Dit soart ratten kin hiel oertsjûgjend oerkomme. Ik kin minsken dy’t nog goed by de tiid binne mar der ek yntrape binne. En dan kinne je makkelijk sizze fan eigen skuld. As je thuis fan in trepke donderje is it ek faalk eigen skuld. Dieverij is fan alle tiiden en miskien is de psychiesche skea nog wol grutter as it jild wat foart is.

Like
20-12-2022
Sainabu uit Drachten

Ik erger me groen en geel aan de uitspraken van meerdere mensen op de site. Ik heb medelijden met de moeder van TJW. Oud en vergeetachtig zijn is een ramp voor vele ouderen in Nederland. Maar het lijkt erop dat velen het woord mededogen niet meer kennen, zij oordelen op een harde manier en hebben in hun omgeving ws. nog nooit een ouder familielid gehad. De egocentriciteit druipt van de woorden af. Dit is de tendens van tegenwoordig in Nederland. En dat is heel triest, Nederlanders (somnigen/velen) zijn echt heel diep gezonken.

20-12-2022
TJW uit Bakkeveen

Dankjewel voor je reactie

Like
20-12-2022
nogffdit uit Buitenpost

Ja, er zijn (gelukkig) mensen die het nog wel begrijpen ! Te hopen dat het al die oordeelaars ooit níet zal overkomen ! Heb ook weleens gedacht bij dit soort berichtgeving 'dom. dom, dom ....' maar ben er inmiddels wel van overtuigd, gezien ook ál het criminele wat zich vandaag de dag in een economie/maatschappij afspeelt, mijn mening inmiddels drastisch bijgesteld. Want dit soort praktijken van criminele gladjakkers met uitgestreken smoel beperkt zich niet alleen maar tot zgn 'bankmedewerkers' ! Je hoort en ziet in de media (documentaires, legio tv programma's !!) bij wie en waar oplichting allemaal óók toeslaat !
Trouwens sterkte voor uw moeder.

Like
20-12-2022
Veggie uit Drachten

Wat een lafaards zijn dat toch, wat een losers! Ja ik vind echt dat de banken hier zelf een veiligheidsmaatregel in moeten gaan zetten. Zodat ouderen meer beschermd zijn tegen deze waardeloze vuilniszakken in de maatschappij.

20-12-2022
meijer80 uit Burgum

TJW, wat jammer dat je je hier bezig moet houden met het verdedigen van je moeder, terwijl je nu wel andere zorgen hebt. Namelijk het welzijn van je moeder.
DOMME reageerders: mondje maar even dicht en jullie drek voor je houden. Een mening moeten hebben en geven is prachtig, maar soms zeer ongepast. Reken er maar op dat het deze dame op leeftijd niet in de koude kleren is gaan zitten.
Waldnet: misschien is het niet onverstandig om voor dit soort berichten de reactiemogelijkheid uit te schakelen.
Dader: karma is gonna hit you.

20-12-2022
burgumwest uit Burgum

Helemaal eens! Sterkte aan mevrouw en familie.

Like
20-12-2022
TJW uit Bakkeveen

Als je om 5 uur wakker bent kan je niet veel doen. Vandaar de poging om mensen in te laten zien dat ongefundeerde opmerkingen heel dom kunnen zijn ( w.s tegen beter weten in)
Dank voor je reactie

20-12-2022
tw61 uit Bakkeveen

TJW, we wensen jou en je moeder heel erg veel sterkte toe, wat een vreselijke tijd moet dit zijn voor jullie. Groet uit Bakkeveen

Like
20-12-2022
trabantfan uit Hurdegaryp

TJW Bakkeveen,stop toch met reageren,tegen zoveel onverstand is geen discussie mogelijk.En Waldnet,stop toch met het podium geven aan zoveel onnozele figuren,het is beschamend.

20-12-2022
Ray1977 uit Drachten

Wanneer worden deze trieste figuren eens goed aangepakt en krijgen ze ook een goede straf zodat ze jarenlang achter de tralies verdwijnen?

20-12-2022
mamselle uit Kollum

TJW, wat knap dat u zo kunt reageren op de reactie's hier.
Wens u veel sterkte met dit afschuwelijke voorval met uw moeder.

De reactie die hier ergens boven vermeld staat van "oude haak", heb ik gemeld bij Waldnet. Die reactie is helaas niet verwijderd.

20-12-2022
advertentie

eksteroog uit Eastermar

TJW ,ik sta achter jou, mooi dat je jou moeder kunt onder steunen en wens haar veel sterkte

20-12-2022
tw61 uit Bakkeveen

Mensen, denk toch eens na wat je allemaal schrijft, deze slachtoffers doen dit toch niet bewust, ze zijn helemaal in paniek, door die hufters. Ze worden zo gemanipuleerd door die schoften.
Hopelijk gaat het jullie of jullie ouders nooit gebeuren.

20-12-2022
Onafhankelijk denker uit Hallum

Velen hebben een oordeel hier boven, maar er zijn maar twee schuldig en dat zijn de oplichters.

Tegenwoordig ben je als eerlijk mens haast de boef omdat je zgn dom bent. Laten we het helder houden de boef is de gene die oplicht.

20-12-2022
oeds uit Burgum

Ik kan en mag alleen maar hopen dat deze mevrouw geen trauma overhoudt aan deze gebeurtenis. Sterkte aan deze mevrouw en TJW. Knap dat U zo KUNT reageren op diverse reacties die alle perken te buiten gaan.

20-12-2022
Pzvw uit Oosterwolde

Bakkeveen, 19 december 2022

Zeg jongeman,
Waar dacht je aan toen je vanmorgen wakker werd? Dacht je aan die dikke auto? Of aan die mooie vakantie die je met je vrienden door gaat brengen? Of aan je dikke, vette bankrekening, die eigenlijk niet van jou is maar van je slachtoffers? Heb je gedacht aan hen toen je opstond? Of speelt je geweten geen rol? Heb je gedacht aan je baan bij de Rabobank? Oh nee, je werkt natuurlijk helemaal niet bij de Rabobank. Je doet maar alsof. Tegen je slachtoffers, meestal oudere mensen, vertel je dat je daar werkt. Je wilt graag hun pas, de reader heb je zelf al meegenomen, om zo vervolgens grote sommen geld door te sluizen naar een rekening die van jou of van een van je handlangers is.
Sta je wel er wel eens bij stil dat dit ook jou moeder of opa/oma kan overkomen jongeman?
Vandaag overkwam het mijn 83 jarige, hulpbehoevende moeder. Je boekte al haar spaargeld van de rekening. Geld waar zij heel lang voor heeft gewerkt (samen met mijn vader). Mijn ouders werkten hard en heel veel uren in de week. Mijn vader zei altijd:’Ik ben maar een arbeider’ . Maar ze hadden na lang zwoegen toch kunnen sparen. Mijn vader leeft niet meer, maar mijn moeder is altijd zuinig gebleven.
Heb je enig idee wat dit met haar doet?
Haar leven staat op de kop!
Het grote bedrag dat je haar afhandig hebt gemaakt is heel erg, maar nog erger is dat wat je bij haar kapot hebt gemaakt.
Jij bent nog jong. Zo’n 20-30 jaar oud. Donkerblond haar, goed nederlands sprekend en niet zo lang. Je droeg een donkere jas en daar onder een shirt/trui met lichte opdruk/letters.
Ik heb kinderen van ongeveer jouw leeftijd. Maar wat ben ik blij dat jij daar niet één van bent!

20-12-2022
Lorredraaier uit Buitenpost

Zet de recherche en rabo aan het werk.. Welk giraal nummer is het bedrag gegaan.

20-12-2022
zijlijn uit Frieschepalen

respect voor TJW uit Bakkeveen.

20-12-2022
ambtenaartje uit Lutjerijp

Inderdaad veel respect, zet de beelden openbaar als de deurbel camera zijn werk goed heeft gedaan. Zodat iedereen kan uitkijken naar dit geboefte..

20-12-2022
Basicman uit Arum

Tja hev it al faker sein:Wáldnet reacties binne it òfvoer putsje fan Nl.
Dat dizze redactie nog steeds al die bagger tastjit is opmerkelik.

Tw61 in protte sterkte foar mem en jimme.

20-12-2022
Jajaj uit Damwâld

Waarom geven mensen hier het slachtoffer de schuld in plaats van de daders? Hoop van harte dat de daders worden opgepakt, maar nog meer dat de slachtoffers hier bovenop komen. Dit is echt verschrikkelijk

20-12-2022
firstsnakeman1 uit Noardburgum

Als iemand de daders toevallig kent mag hij hieronder wel even wat plaatsen. Hoeft geen naam te zijn. We komen samen dan wel tot een contact moment. Voor de dader wil ik zeggen karma is a bitch and you better be carefull.

21-12-2022
De Bekende uit Augustinusga

Het is niet dom maar gemeen, niet de boel omdraaien.

21-12-2022

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan