Logo
Zoeken
Zoeken
5.6 °C

Uitgebreid onderzoek naar de Lelylijn voor 8 miljoen

Publicatie: maandag 14 november

 

REACTIES

Sneu geld duur spoor en er rijden geen treinen, en als ze rijden brengen ze meer criminaliteit naar het noorden en pikken de westerlingen met hun hogere lonen onze voor hen goedkopere woningen in als vakantiehuisje, met als gevolg straks duurdere huizen in het noorden die voor een gewone arbeider niet meer zijn te betalen en onze taal en of dialect niet meer kunnen spreken omdat er op z'n hooghaarlemerdijks gesproken moet worden, weg identiteit en zijn we in het noorden straks 3e rangs burgers en zijn we definitief knechten voor de elite uit het westen.

dre69 uit Drachten

 

Neat net rjochtstreeks. Amsterdam <> Grins klinkt och sa moai, mar stopje op tal fan plakken makket der in boemeltsje fan. En as jo fan- as nei Ljouwert moatte, dan wurdt it oerstappe yn it Hearrefean. De oannimmers wurde der bliid fan, it ûntbrekt oan alle kanten oan slutend belied foar de 'rjochtstreeks ferbining'! Stopje dy ûnsin.

memyself uit Oentsjerk

Als je van Drachten naar Leeuwarden moet, ga je toch met de bus? Die blijft heus wel rijden, hoor!

drachtern uit Drachten

 

Als de verbinding door getrokken wordt naar Noord Duitsland kan dit echt wel goed zijn voor het noorden.

Maar nu komt er een onderzoek en dat is maar goed ook ipv allemaal opmerkingen van ons dit vanuit onderbuik gevoelens.

Ontwikkelingen gaan door en willen we er niet in mee de trein gaat door. Als je niet instapt dan zie je de lichtjes in de verte wegrijden en het geld gaat ergens anders naar toe.

Ben benieuwd naar onderzoeks uitkomsten.

onafhankelijkdenker uit Hallum

 

Mar leafst 8 miljoen. Ik wit wol oar plak foar disse cinten yn disse tied.

GBA uit Jistrum

 

Sjoch ûndersteand it hiele listje fan it ministearje. Dêr komt it noarden net yn foar. Mei in flinke bûssint foar in 'undersyk' (foar dat bedrag binne hja jierren oan it eameljen) binne wy, lokkichernoch, ôfkocht: Kabinet verdeelt 7,5 miljard euro voor bereikbaarheid, ruim de helft naar ov - https://nos.nl/l/2452407

memyself uit Oentsjerk

 

gewoon alle treinen naar de sloop

de helft van de passagiers reist voor half geld, de rest betaald de regering ,dus het hele treinreizen is kansloos

eksteroog uit Eastermar

 

Dit is het stipke oan de kime fan Avine! De line moat en sil d’ r komme, dwers troch een natura-2000 gebied mar dat is dan ynienen mar bijsaak
. Docht my wer tinken oan de âfval oven in Harns, die moast en soe der komme en is der ek kaem . Enfin de rest bekent. Nooit rendabel west en wol gauris gedonder mei de utstjit.

friesgeboren uit Drachten

 

Inderdaad kansloos id,ns heeft geen personeel,er wordt steeds meer thuis gewerkt en drachten gaat failliet, volstrekt kansloos

snoleboleke uit Drachten-Azeven

 

De azijn is in de aanbieding bij jullie favoriete Action.

ambachtschool uit Hantumeruitburen

Op'e Ambachtsskoalle stie it neitinken oer de 2e agindas fan de polytyk belutsen minsken dúdlik net yn it roaster. Frou Fokkens hat hjirmei, sa lang har oanwêzighied op'e Tweebaksmarkt oanhâld, har plak fersekere om dêrnei troch te stromen nei in plakje yn it bêst betelle bedriuwslibben. Noch nea hat in polyticus harren ôf syn polytyke ynstroom-kursus opjûn, om dêrnei yn it bedriuwslibben it lid op de noas te krijen. Sa wurket dat yn dy ûn(be)grypbare kringen.

memyself uit Oentsjerk

 

De spoorlijn lijkt me een slecht idee. Dit trekt alleen mar meer ranstdelingen aan die niet willen integreren. Binnen kortste tijd mogen we geen fries meer spreken, de paar boeren die er nog zijn die stinken, fjierljeppen is slecht voor het milieu. Laten we mooi onderelkaar blijven . Hoe meer d666 hoe vervelender het word

Macgregor uit Abbeweer

 

Volgende miljoenen over de balk, is iedereen de zogenaamde magneettrein vergeten die te pronk stond bij Drachten, wat heeft dat project en onderzoeken wel niet gekost, na een poosje zo de prullenbak in, daaaaaag miljoenen.

Kareltje uit Holwerd

 

inderdaad de hele lijn deugd niet wil je inderdaad naar leeuwarden moet je nog overstappen . willen ze de lijn doortrekken naar Duitsland verbeter dan de lijn Zwolle - Groningen en trek die dan door zo ook de lijn Zwolle - Leeuwarden verbeter die ook snellere lijnen

witteduif uit Surhuisterveen

 

Duur grapje, weggegooid geld in principe. Geloof mij maar over 30 jaar ligt dat ding er nog niet en in er wel voor vele tientallen miljoenen euro’s onderzoek gedaan. Eigenlijk schandalig gezien het feit dat veel mensen het erg krap hebben. Wanneer stoppen de grote bazen met geld verspillen en wanneer beginnen ze nou een keer met goeie beslissingen maken. Dit kan zo niet langer!

Sopdop26 uit Boornbergum

 

Die lijn komt er toch nooit. Als na vele onderzoeken en nog meer miljoenen de kosten bekend zijn haken de lagere overheden af. Ze besteden het geld liever aan eenmalige zaken die niets opleveren, zoals sociaal beleid en bevordering van de friesche taal en cultuur.

sjong uit Drachten

 

Het is niet dat ze het aantrekkelijker maken voor het platteland om naar de randstad te gaan, het is voor de randstedelingen die dan mooi heen en weer kunnen pendelen richting hun tweede huis op het platteland. Doe maar niet!

boekebaaske uit De Westereen

 

Avine Fokkens is nog erger dan Jannewiewtske de Vries. nog meer geld over de balk.

Lorredraaier uit Buitenpost

 

Mooi niet doen die Lelylijn ! Levert alleen maar trammelant en criminaliteit op en duurdere woningen!

cheese uit Ureterp

 

Oar jier mei de forkiezing PS op de FNP stemme!!

Windesheim uit Burgum

Ja kloppet, FNP is tsjin de lelyline en moaie bykomstichhied is dat de FNP ek de solitaire wynmountsjes nog wat opkeard wylst Grinslân al fol stjit mei dy drokke draaierkes.

friesgeboren uit Drachten

 

En de Dútsker wolle die trein ek net.

Booster 3.0 uit Pieterzijl

 

Fuort weze mei die line, gjin ranstedstke saken hjir hinne helje.

ati uit Drachten

 

Geen volksverhuizing van randstad naar ons mooie Friesland!

aussie2 uit Eastermar

 

Wy mate allegjer de hàn op de knip halde want alles wurt djoerder en sa stadigoarn onbetelber foar de measte minsken mei een gewoarne baan. En dan wurt der by ut regeer sa een bult cinten oer de balke gooit. En we litte ut allegjer gewurre. Jou my dan de boeren mar dy litte har nog steeds hjerre. Mar dèr surre we oer dat se te folle lawaai meitsje want dan wurre de bern wekker. Mar we sille sa stadigoarn as gewoarne burgers al hast wat tjingas hjan mate want oars kinne we strak allegjer nei de voedselbank en kringloop.

GBA uit Jistrum

 

Ik weet niet of die trein er nu wel of niet moet komen, maar ik verbaas me over de negatieve reacties
dat al die Randstedelingen dan deze kant op zouden komen. Dat doen ze nu al hoor. Met de auto kun je Fryslân prima bereiken, dus er zijn al heel wat Westerlingen die hier een leuke woning ( met vrij uitzicht), hebben gekocht. Ook vakantiehuizen zijn flink in trek bij deze groep. Wat me ook verbaast is dat men bang is voor criminaliteit e.d. Hoe zo?
reizen criminelen bij voorkeur met het openbaar vervoer? Dat heb ik nooit geweten. Ik dacht juist dat zo'n Lelylijn vooral handig is voor al die Friezen die de afgelopen decennia de Randstad onveilig hebben gemaakt en graag zo nu en dan met de koters pake en beppe in het verre Fryslân een bezoekje willen brengen. Lekkere sukerbole eten!

waldrinner uit Drachten

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan