Logo
Zoeken
Zoeken
5.6 °C

Collectanten halen meer dan 10.000 euro op in Drachten

Publicatie: zondag 6 november

 

REACTIES

En hoeveel gaat er werkelijk na het goede doel .

demetra uit Drachten

Dat is net een maandsalaris van de directeur van een kleine organisatie.

102.691 euro is het gemiddelde jaarsalaris van een directeur van een goed doel op fulltimebasis. Het salaris varieert van gemiddeld €83.152 bij kleine organisaties tot gemiddeld €122.586 bij grote organisaties


Men zegt overigens dat er per gedoneerde euro €0,74-0,86,- daarwerkelijk wordt besteed aan het initiatief.

boekebaaske uit De Westereen

De directie (of de overhead of strijkkost) zorgt er juist voor dat het geld goed terecht komt. Ik zou me pas zorgen maken als er helemaal niets wordt gecontroleerd.

Ik ken een lokaal doel in een dorp en een familie zamelde enige succesvol veel geld binnen voor hun zieke kinderen of zo. Dat doet het namelijk goed en mensen zijn vrijgevig omdat ze verder geen vragen stellen. Deze mensen wonen inmiddels in een huis van meer dan een half miljoen euro en dat de kinderen ziek zijn, is niets meer van te merken.

joeria uit Drachten

 

Demetra: Dat zeggen heel veel mensen en vaak terecht ...maar ook vaak met het excuus om dan maar niks te geven aan goede doelen. Evenwel stel dat we een eurootje geven en een "boef"plukt daar 80 cent van dan komt er in ieder geval nog 20 cent bij het goede doel.
Evenwel is het natuurlijk wel en grote ergernis dat de mensen die in weer en wind vrijwillig de deuren langs gaan met een collectebus en dan ( in dit geval) 10.000 euro bij elkaar schrapen er een groot deel naar een directeur of voorzitter zou gaan. Ik weet niet hoe het met de nierstichting in elkaar steekt, of daar ook iemand bovenaan de ladder staat om er groot deel van in te pikken. Maar nogmaals: Niks geven aan welk goed doel dan ook helpt zeker niet.

riemersma uit Dokkum

 

Trouwens: Salarissen van directeuren van goede doelen zijn zo te vinden op internet.. EN ook welke goede doelen wel of niet openbaarheid van cijfers geven. Als ze de cijfers niet openbaar kenbaar maken zouden we eventueel de conclusie kunnen trekken dat het niet helemaal "kosher" is.

riemersma uit Dokkum

 

Echt schandalig dat de staat hiervoor geen geld over heeft.

Kareltje uit Aalsum

De staat heeft andere plannen met alle geld wat ze hebben.

rimmersma uit Broek

 

Laten we daar maar niet verder over uitweiden, dan worden de berichten weer verwijderd. vrijheid van meningsuiting geld hier niet, dat geld alleen als je links bent.

Kareltje uit Aalsum

Ach Kareltje: Voel je je slachtoffer?? "Zij mogen alles en wij mogen nooit wat"...Zoiets? Evenwel inderdaad, racistische uitingen mogen niet als je daar op uit zou zijn.

riemersma uit Dokkum

 

Collectanten: Proficiat, goed werk!

riemersma uit Dokkum

 

En wat heeft racisme nu weer met de collecte te maken van de nierstichting riemersma.?

Escobarr uit Dokkum

 

Beetje laat Riemersma, eerst even iedereen de les lezen en dn dat laatste berichtje, schijnheilig noemt men dat in de volksmond, de meesten daarvan zitten zondag ver vooraan in het bankje, fijne avond nog.

Kareltje uit Aalsum

Sorry sorry... maar inderdaad, ik was het compliment vergeten. Jij ook een fijne avond Kareltje.

riemersma uit Dokkum

 

Goed dat er mensen zijn, die iets, (bv collecteren) voor anderen willen doen en niet denken/roepen:

"Laat de staat, het land, de regering het maar doen, maw laten anderen maar....

Vr. gr. respect

pe es


Racisme heeft even weinig met collecteren te maken als links en het verwijderen van reacties.

age uit Rottevalle

 

Escobar: Een goede verstaander heft maar een half woord nodig...Jij niet?? DAN het bericht van rimmersma en Kareltje nog even teruglezen..Dat is/zijn nog veel meer dan een half woord(en) om het te kunnen begrijpen... Maar je kunt op dat soort reacties wachten hoor...Racisten grijpen elk onderwerp aan om hun punt- al dan niet tussen de regels- duidelijk te maken.

riemersma uit Dokkum

Zit er racisme in mijn vorige bericht dan?

rimmersma uit Broek

Waarschijnlijk heb je ooit eens iets gezegd wat de “woke” delegatie(het legioen der deugers) “populistisch” vind, daar zitten automatisch eigenschappen aan verbonden zoals racistisch, extreem rechts, klimaat ontkenner, wappie. Vervolgens is de opvatting van jou opmerking dat de overheid het geld wel voor vluchtelingen over heeft maar niet voor dit soort onderzoeken. en ja met zulke eigenschappen ben je dan natuurlijk een racist. Sterker nog, je bent staatsgevaarlijk! 😱😜 mand.

boekebaaske uit De Westereen

 

Rimmersma, ze/we zullen jou nooit (kunnen) beschuldigen, van ook ook maar iets in jouw reacties, want er zit nooit iets in🤣

age uit Rottevalle

 

jammer voor de mensen die langs de deur gaan het komt niet waar het voor nodig is

henkdijk uit Ezinge

De collectanten die met een bus bij de deur langs komen doen dat vrijwillig en een groot deel wordt ook daadwerkelijk besteed aan onderzoek.

Waar ik nooit meer intrap zijn die mensen met hun ipadje langs de deur die je een donateurschap willen aansmeren. Dan "maar u kunt zelf bepalen wanneer u stopt" roepen als je aangeeft alleen éénmalig te willen doneren. Een goed doel die via zo'n bureau donateurs werft is het eerste jaar al kwijt aan de vergoeding aan het wervingsbureau. Enige winnaar is het wervingsbureau.

jan1982 uit Langezwaag

 

Bij deze organisaties gaat heel veel geld in om dan heb je capabel competent management nodig en dat vraagt om hoge salariering

Lorredraaier uit Buitenpost

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan