Account
Logo
Zoeken
19.7 °C

Kat beschoten met luchtbuks in Drachten

Publicatie: 26 september 2022, 10.37 uur

Reacties

Theezeefje uit Garyp

Walgelijk. Hoe kan iemand dit een onschuldig die aandoen.

26-9-2022
rekewkteiW uit Wijtgaard

Er zijn hier genoeg reguurders die dit niet erg vinden.

Sterkte voor de kat 🐈

Like
26-9-2022
Dwarsvaart1976 uit Drachten-Azeven

Is toch bekend dat het die man is tegen over de kouwe op het hoekje, of mag ik dit niet zeggen.

26-9-2022
grootstefan uit Ureterp

Ook ff met de pcp .30 in zijn poot schieten

Like
26-9-2022
advertentie

boekebaaske uit De Westereen

Mag wel hoor, kan het iets gedetailleerder?

Like
26-9-2022
SeatIbiza6J<3 uit Drachten

ik word hier echt heel boos van

26-9-2022
Snit uit Feanwâlden

Als je last van a dermate dier hebt, en dat kan, kun je de eigenaar op z'n bek slaan. Dieren zelf zijn onschuldig. Zinloos dit!

26-9-2022
Huh wat no uit De Tike

At jo de kat gewoan binnen hâlde is der neat oan de hân.

26-9-2022
midas76 uit Drachten-Azeven

Eens

Like
26-9-2022
Kareltje uit Aalsum

Echt walgelijk, bij dezen wil ik graag 25 euro doneren om een bijdrage te doen in de veearts kosten, ms dat Waldnet kan bemiddelen in het verkrijgen van een banknummer om het geld over te maken.

26-9-2022
Hadewijch uit Wijnjewoude

👍, ik doe graag mee!

Like
26-9-2022
boekebaaske uit De Westereen

+1!

Like
26-9-2022
Hadewijch uit Wijnjewoude

Typische Friese gewoonte: als je ergens last van hebt, dood schieten. Zie ook vossen, kraaien, ganzen, dassen, buizerds…
Te simpel voor woorden, maar ja….

26-9-2022
elcapitan uit Drachten

Neem mij nou niet kwalijk, maar als er iets te simpel voor woorden is, is wel dat je dit nu (toch) weer op Friesland betrekt. Ben je nu zo simpel of doe je het omdat je graag wilt dat een ieder hier weer op reflecteert.

"In wrak tsjil yn 'e wein makket altyd it measte gerattel"
Even de Nederlandse variant: Holle vaten klinken het hardst

Like
26-9-2022
advertentie

rimmersma uit Broek

Hadewijch is zo'n hollander die op één of andere manier in wijnjewoude terecht is gekomen.

Like
26-9-2022
Hadewijch uit Wijnjewoude

@elcapitan, als je maar kan reageren hè….De illegale bejaging van bijvoorbeeld buizerds is in Friesland het grootst, dat verzin ik niet, dat kan je gewoon opzoeken, elcapitan. Simpeler kan ik het niet maken, elcapitan 😛

Typisch ook dat die rimmersma als een koekkoek er achter aan hobbelt met z’n onzinnige commentaar: heb je iets tegen Hollanders, rim? Ik niet, ben met een Hollander getrouwd, goeie combi hoor, maar waarschijnlijk te heftig voor jou…..

Like
26-9-2022
elcapitan uit Drachten

#Hadewijch, jou reactie hier is typisch een gevalletje van "de pot verwijt de ketel"

"Het is de bange Fries (in dit geval) die zijn heil zoekt in racisme en discriminatie. Mij niet onbekend: als ‘Hollandse’ heb ik menig onprettig discriminerende opmerking naar mijn hoofd gehad. Want zo is men wel in laagopgeleid Friesland: een Hollander mag je naaien, voor de gek houden of afzetten, want een Hollander heeft toch geld zat en anders gaat ze maar terug."

Dit is jou tekst elders, is het toch wel duidelijk dat jij een groot trauma hebt opgelopen in deze zo prachtige Provincie.

En...o ja, mijn inhoudelijke reactie op dit poeze voorval "diep triest" dit doe je niet. Maar of deze dader nu persé een Fries is?

Like
27-9-2022
Hadewijch uit Wijnjewoude

Klopt helemaal elcapitan, maar een trauma? Nee, dat maak je er zelf van.

Like
27-9-2022
elcapitan uit Drachten

Ja i.d. dat maak ik er zelf van. Maar dit baseer ik op een veelvoud van plaatsingen van jou, eerder en bij andere berichten. Als je wilt dat ik mij nog eens met huisvlijt bezig houdt?? maar ik denk dat je wel weet wat ik bedoel.
Jij vindt het onterecht dat bijvoorbeeld de asielzoekers allemaal over één kam worden geschoren als er iets fouts bekend is van 1 of meerdere asielzoekers. Dat gebeurd met enige regelmaat op dit forum, maar als er hier iets in Friesland gebeurd, sta jij direct klaar met je afkeurende teksten en uitspattingen over Friesland. Doe jij dan niet precies het zelfde? Je komt zo wat hautain over. En dat jij het hier niet naar de zin hebt is overduidelijk en nee...ik ga niet zeggen zoek elders dan je heil. Je lijkt mij tûk (slim) genoeg om die beslissing zelf te maken. Doe wat goed voor je voelt.

Like
27-9-2022
Hadewijch uit Wijnjewoude

Dus ik, als Friezin getrouwd met een Hollander, zou mij niet mogen verwonderen of ergeren aan een houding die sommigen, met name op dit forum, aannemen? Wie ben jij dan wel? De regelneef van Waldnet, het geweten van braaf Friesland? Je komt op mij heel gefrustreerd over en daar kan jezelf het best iets aan doen in plaats van je bezig te houden met het knip-en plakwerk van tekst van anderen. Einde gesprek el-frust, ga je moeder pesten of je vrouw neuken, misschien lucht dat een beetje op!

Like
27-9-2022
elcapitan uit Drachten

Aah, kijk, misschien was dit waar ik op zat te wachten. Iedereen veeg je hier uit de pan over van alle en nog wat, ook hun taalgebruik en zie daar. De ware aard (die ik al een tijdje op de korrel had) komt nu echt boven. Je weet het niet meer, je praat en lult je elke keer vast, er is geen steekhoudend verhaal (als je die van jou naast elkaar legt) en je doet je heel erg vroom voorkomen. Maar je bent nu door de mand gevallen en ik begrijp nu ook de reacties welke in het verleden door anderen aan jou adres zijn geuit. (regelneef) Was jij het niet die Wâldnet pushte om maatregelen te nemen? Zou jij die niet blijven bestoken? Nou, misschien ben jij wel de ergste als het er echt op aan komt. Maar ja, als je met de mond vol tanden komt te staan dan blijft dit er kennelijk over. Ps. Zal ik jou reactie waarin je aangeeft hoe je over het gebruik van Fries hier schrijft er nog even bij knippen en plakken? Als je een Friezin bent versta je Fries goed en niet zoals je schreef "redelijk". Schrijven ala. "De wrâld is rûch en wa't him net rêde kin is slûch

Like
27-9-2022
Hadewijch uit Wijnjewoude

Je begint behoorlijk obsessieve trekjes te vertonen elcapitan. Wat voor zin heeft het om te doen wat jij doet? Laat ik je één ding duidelijk maken, of liever twee. Ten eerste is nooit alles zwart-wit, ten tweede zijn er veel Friezen die geen Fries spreken, nauwelijks verstaan en zeker niet kunnen lezen of schrijven. Ik ken Friezen die vooral voor hun kinderen hebben gekozen onderling en thuis ABN te spreken. En dat worden er steeds meer. Hoe dat bij mij is geweest en nu is, is voor jou een vraag en voor mij een weet, ik heb geen enkele behoefte mij over dit onderwerp te verantwoorden.
Als ik schrijf dat ik iets een Friese gewoonte vind en daarbij vrij simpel, heb ik het over de manier van denken en beredeneren van bepaalde mensen hier. Het zou zo maar kunnen zijn dat dit op meer plekken voorkomt in Nederland of elders, maar dat weet ik niet zeker. Ik baseer mij op mijn ervaring en dat is toch voornamelijk hier in Friesland.

Like
27-9-2022
elcapitan uit Drachten

"Als ik schrijf dat ik iets een Friese gewoonte vind en daarbij vrij simpel, heb ik het over de manier van denken en beredeneren van bepaalde mensen hier"
(Dat is dus niet heel Friesland)

"De illegale bejaging van bijvoorbeeld buizerds is in Friesland het grootst, dat verzin ik niet, dat kan je gewoon opzoeken, elcapitan. Simpeler kan ik het niet maken, elcapitan"
(Hier stel je dus dat je dit gelezen hebt, je kunt het opzoeken, dat verzin jij niet)

Het zou zo maar kunnen zijn dat dit op meer plekken voorkomt in Nederland of elders, maar dat weet ik niet zeker. Ik baseer mij op mijn ervaring en dat is toch voornamelijk hier in Friesland.
(Hier schrijf je dan weer dat je het hebt ervaren)

"Typische Friese gewoonte: als je ergens last van hebt, dood schieten. Zie ook vossen, kraaien, ganzen, dassen, buizerds…
Te simpel voor woorden, maar ja…."
(Wat zijn typisch Friese gewoontes, jij bent ook een Fries, dus jij moet dat weten en... dus bezondig jij je ook aan dit soort praktijken. Als je nu gaat roepen dat jij je niet een echte Fries vindt die onder dit regiem valt, vertel mij dan maar wat in jou ogen dan wel een echte Fries is.)

Het kan ook zo zijn dat ik er faliekant naast zit met die gedachte dat jij een trauma hebt. Nu ik dit allemaal zo lees lijkt mij een identiteitscrisis meer voor de hand liggend zo niet....ja, wat dan???

Like
27-9-2022
Hadewijch uit Wijnjewoude

Je bent volkomen gestoord 😛

Like
27-9-2022
Kareltje uit Aalsum

Daar was de enige echte weer

Like
27-9-2022
elcapitan uit Drachten

Jazeker, Prettig gestoord. Zal wel typisch Fries zijn.
Tip noch: Zoek de definitie van een ""stille narcist" eens op. Je zult versteld staan denk ik.

Like
27-9-2022
Kareltje uit Aalsum

Ook even bij borderline kijken

Like
27-9-2022
Hadewijch uit Wijnjewoude

🥱😴

Like
28-9-2022
P. Niss uit Amstelveen

De laatste tijd wordt er zoveel geschoten op katers in deze regio dat ik uit voorzorg maar gestopt ben met drinken.

26-9-2022
centraal uit Dokkum

Dit is natuurlijk niet de manier om katten te verjagen,maar kan het me soms wel voorstellen dat men dat schijten in de tuinen meer dan zat is.

26-9-2022
Hadewijch uit Wijnjewoude

Een vriendelijker en betere manier is het planten van bijvoorbeeld ooievaarsbek, vuurwerkplant, citroenverbena, wormkruid, citroentijm, geranium, munt, goudsbloemen en lavendel zodat de katten jouw tuin in ieder geval links laten liggen.

Like
26-9-2022
centraal uit Dokkum

Nog beter is dat mensen hun HUISdier binnenhouden.

Like
26-9-2022
Hadewijch uit Wijnjewoude

Er is ook een middenweg, allebei een beetje geven en nemen, wat flexibeler zijn zonder die harde eisen. Dat ergeren van jou kost je veel energie die je waarschijnlijk beter kan gebruiken, toch?

Like
26-9-2022
pkd19 uit Burdaard

Slaat helemaal nergens op,schieten doe je niet op beesten,gebruik dan een supersoaker,even straaltje water erop en door de schrikreactie zie je ze een aantal maanden niet meer terug in je tuin.

Like
26-9-2022
johanw1980 uit Drachten

Beetje raar dat ik voor de katten in de buurt mijn tuin moet aanpassen. Wie gaat dat betalen?

Like
28-9-2022
Beppezelf uit Sumar

Wat een grote hufter zo,n weerloos beestje ik mag het misschien niet zeggen maar doe hetzelfde bij hem

26-9-2022
diuwer uit Boornbergum

mijn vogels zitten in de volière en doen geen kat kwaad

26-9-2022
cheese uit Ureterp

Er zijn 2 hufters en dat zijn degene die geschoten heeft en de eigenaar die zijn kat los rond laat lopen. De schutter is verantwoordelijk voor deze schade en de eigenaar voor alle door de kat gedode dieren en veroorzaakte overlast.

26-9-2022
Hadewijch uit Wijnjewoude

Overlast? In Ureterp??

Like
26-9-2022
advertentie

cheese uit Ureterp

Elke keer als de tuin geschoffeld is wordt hij weer als kattenbak gebruikt, ze zitten bij de containers, zeiken op je tuinkussens als je ze even vergeet, hangen in het gaas van je volière, jagen op vogeltjes in je tuin, etc... Dus ja overlast! Laat de eigenaren die beesten op hun eigen erf houden! Wie geeft hun het recht ze op mijn erf te laten schijten? Ik gooi de stront van mijn dieren toch ook niet op hun erf? Zou ik eens moeten doen dan was het hek van de dam! Maar dat een kat schijt bij een ander vind men zo normaal dat men het niet voorkomt. Ik vind dat asociaal!

Like
26-9-2022
Hadewijch uit Wijnjewoude

ja, dat begrijp ik volkomen, maar katten doen dat: ze bevuilen niet hun eigen omgeving. Net mensen eigenlijk. De katten verbieden om in jouw tuin te komen is natuurlijk onzin en het aan hun baasjes vragen ook. De enige oplossing zou zijn om de katten binnen te houden, maar als ze dat niet gewend zijn wil jij niet met die katten in éen huis wonen, die breken de tent af. Een andere oplossing is bepaalde planten hebben die katten onprettig vinden(dat helpt echt) en eventueel een ultrasoon apparaat om ze te verjagen. Misschien willen je buren wel delen in de kosten. En de buren zouden hun tuin ook kunnen afrasteren met netten, dat zie je steeds meer. Sterkte!

Like
26-9-2022
roeltje uit Kootstertille

Walgelijk gewoon. Iemand die zoiets doet zouden ze moeten vieren-delen. Dat deed men vroeger. Men bond de armen en benen van de slechterik elk aan een paard en die 4 liepen dan vooruit...dan had je eigenlijk 4 slechteriken min of meer 🤭.. Dat gun ik deze schutter ook...

26-9-2022
Kotejebe uit Drachten

Lafaard.

26-9-2022
Drifter uit Achlum

Tsja wildzang en dat stukje wonen ook alleen maar asociale lui ..zulk volk gebeuren dit soort dingen meer ..ze hebben geen denkwijze ..liever met een pot bier in de voortuin staan en je vol snuiven is heel normaal in drachten vooral daar in die wijk

26-9-2022
Hjirweiderhinne uit Buitenpost

Schrikdraadje om de hele tuin. Geen kat die het wáagt om er overheen te gaan na een schokje.

26-9-2022
gjaltema1 uit De Westereen

Verschrikkelijk

26-9-2022
sixpack uit Drachten-Azeven

ipv eens met mensen in gesprek te gaan over de katten gewoon meteen schieten. Is toch gvd niet best man. Weerloos dier zomaar beschieten. Wat een onnozele laffe daad. bah.

26-9-2022
scorpius uit Engwierum

doe het en bij 1 van mij katten... ik heb ook buksen en ik schiet terug in naam van mijn katten..

26-9-2022
nokko22 uit Houtigehage

Waarom zou een kat wel vrij rond mogen lopen en een hond niet, Ik heb zelf ook dagelijks katten op mijn erf die achter mijn kippen aan zitten, ook zit ik wel eens met mijn handen in de kattenstront als ik in de tuin bezig ben, gadverdamme. ze zouden het moeten verplichten katten thuis te houden of in een ren.

26-9-2022
Hadewijch uit Wijnjewoude

Als je nou eens wat planten in je tuin zet waar katten niet van houden (zie eerdere reactie) dan heb je helemaal last daarvan.
Makkelijke oplossing, toch?

Like
26-9-2022
henkie04 uit De Westereen

En waarom moet je gaan betalen dan , om een ander zijn kat uit je tuin te houden . Maar op schieten hoeft voor mij ook niet , en als mijn hond een te pakken heeft om mijn eigen terrein jammer dan .

Like
26-9-2022
devil1 uit Kollum

Nou dan heb ik buurtkatten zonder reukvermogen, want ondanks enkele van die planten vangen ze alsnog vogeltjes in mijn tuin. Na een tip om langs de gehele erf afscheiding koffiedik te strooien komen die krengen niet meer terug.
Krijgen ze tussen hun poten, willen ze schoon likken en hebben koffiedik in hun bek.

Like
26-9-2022
Hadewijch uit Wijnjewoude

Top! Koffiedik dus, altijd op voorraad, maar niet schieten!

26-9-2022
#Pykje uit Leeuwarden

Wonderlijk dat sommigen de reden blijkbaar weten waarom de kat is beschoten; loslopen, poepen, vogeltjes opeten. Hierover staat niets vermeld in dit artikel. Het gaat over het misselijkmakende gedrag dat iemands dier wordt mishandeld.

27-9-2022
johanw1980 uit Drachten

Ja sneu.. schiet dan zo dat het beest in 1x dood.

Wordt ook wel eens tijd dat het houden van katten aan banden wordt gelegd. Enorm veel overlast voor de buurt en en veel co2 uitstoot.

27-9-2022
Charenost uit Drachten

Heel heel triest dat dit gebeurd. Waarom doen mensen dit? Weerloos beestje. Ergernis om de kattenpoep in de tuin? Ja, heb ik ook, maar dan de hark er maar weer door.

28-9-2022
johanw1980 uit Drachten

Poep in je tuin, poep op je deurmat, poep op de stoep. Krassen op je auto. Katten die zelfs bij je naar binnenlopen. Genoeg overlast van die beesten

Like
2-10-2022
DarkTaxiRider uit Drachten

De dader ook maar even beschieten met een soortgelijk wapen. Walgelijke vent 😡

28-9-2022
mcprutser uit Drachten

Als je een kind hebt en je woont in een drukke straat, en je kind loopt/rent/fiets zonder uitkijken de weg op, en wordt aangereden.
Wie zijn schuld is dat dan, de bestuurder van de auto of de ouders die niet goed op het kind hebben gelet?
Je bent verantwoordelijk voor je kind en huisdier, en voor de schade die ze veroorzaken.
Zoals hierboven eerder al werd gezegd als je het dier op je erf houdt kan er ook niets mee gebeuren.
Je kan een ander niet op kosten jagen om de tuin zo in te richten dat katten er niet kunnen/willen komen, omdat jij vindt dat een kat los moet lopen.

29-9-2022
advertentie

mcprutser uit Drachten

Vergeten in vorige reactie te zetten dat schieten op kat te ver gaat, maar wel begrijpelijk.
Als er 1 begint te sproeien komen ze allemaal sproeien, leuk als je regenpak of boodschappen naar kattenpis stinken omdat de je fietstassen er naar stinken, idem dito met voordeur.
Kattenstront wat gewoon op het pad/gras ligt.
Houd je beest gewoon thuis, dan heeft een ander er geen last van en jij hoeft je niet druk te maken dat je kat iets overkomt.

Like
29-9-2022

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan