Logo
Zoeken
Zoeken
4.7 °C

In de luwte: Start bouw 30 huizen in waterrijk en rookvrij gebied

Publicatie: zaterdag 3 september

 

REACTIES

Weer niet te betalen voor de kleine beurs

hufterproof uit Drachten

En de kant die het nu aan t opgaan is, na het al onmogelijk gemaakt te hebben eerst voor de kleinere beurs, wordt t langzaamaan ook moeilijker gemaakt voor de grotere beurzen. Ja, gaat in de BVNL echt (achterwaards) de goeie kant op ! Kringlopen schijnen het ook steeds drukker te krijgen. Prijzen van petroleum stellen en -lampen zullen daar vast ook op aangepast worden. Is er járen door de R-kabinetten gepuhst naar booming welvaart, worden we nu langzaamaan gepuhst naar 'afkicken' van die welvaart.

nogffdit uit Buitenpost

 

"Rookvrij gebied". Dus ik begrijp het goed dat er ook geen houtkachels gestookt mogen worden? Dan zou het namelijk echt 'rookvrij' zijn.

Winkbuul uit Opeinde

Puur voor de bühne

grootstefan uit Ureterp

 

Zit je dan hutje mutje in je nieuwe twee onder een kap huis van tussen de 500000 en 600000 zonder gasaansluiting ergens achteraf bij het water en waar je niet mag roken bij een speelplaats.. Onder het mom van kijk ons eens goed bezig zijn met het klimaat. Geen idee hebbende waar de energie van hun huis en auto vandaan komt..

Elektriciteit laat zich moeilijk opslaan. Het laatste aspect is de buffercapaciteit. Aardgas is eenvoudig op te slaan, waardoor ook in een koude periode zoals eind februari iedereen snel van gas kon worden voorzien . Elektriciteit daarentegen kan nauwelijks op grote schaal worden opgeslagen en zal dus moeten worden geproduceerd door (tijdelijke) gas- en kolencentrales op het moment dat het nodig is. En op koude dagen is veel, heel veel energie nodig om het warm te krijgen in huis. Ter vergelijking: Op zo’n koude dag is er voor verwarming net zoveel energie nodig als het gemiddelde stroomverbruik van tien dagen. Willen we dus op koude dagen ook in geval van gasloze verwarming, dezelfde leveringszekerheid hebben, dan zal er flink moeten worden geïnvesteerd in een vertienvoudiging van de vijftig bestaande gascentrales.Frieskk uit Drachten

Gemeenten moet van de grote leider Rob Jetten van t gas af.. en doen ze dat niet kunnen ze zelfs celstraf riskeren.. dus ga er maar vanuit dat we met zn allen in de kou komen te zitten aankomende winter. Allemaal dankzij die verstandige mensen die we in Den Haag hebben zitten.. dat zijn mensen met een visie... Pee es.. mooie huizen en ben blij dat er wat gebouwd wordt.

bignick2 uit Drachten

 

Had er liever 30 voor 300.000 euro gezien.

betrokken uit Drachten

Alsof 300k voor iedereen is weggelegd,maar ik snap je reactie.

pkd19 uit Burdaard

ik zag er liever 90 voor 100.000 euro

cheese uit Ureterp

 

komende winter wat vaker bij elkaar op visite en dan de cv maar naar beneden..

ambtenaartje uit Lutjerijp

Bij een koude winter en duur gas krijgen we vast een babyboom in het najaar van 2023. Je moet wat om het lekker warm te krijgen.... 🐰 🐰 🤩

PeterEnZout uit Drachten

 

Zo ist peter, lekker knus jonge 😆

ambtenaartje uit Lutjerijp

 

Rookvrij dus geen vuurton met oud en nieuw 😂

gforce uit Drachten

 

luxe herenhuizen, zijn ze nou helemaal gek daar in drachten

nokko22 uit Houtigehage

Begrijp ik nou goed dat je daar niet met een vrouw in mag wonen???

buitenstaander007 uit Uithuizen

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan