7.6 °C

Flinke brand in weiland langs Nije Heawei bij Wijnjewoude

Publicatie: donderdag 11 augustus

 

REACTIES

Is er soms een buitenaards wezen neergedaald van een of andere planeet om hier angst te zaaien? Dit is toch ongekend al die branden? Wanneer stopt dit een keer?Wie haat ons mooie friesland zo erg om het dan maar plat te branden?Ik woon bijna 75 jaar in deze prachtige provincie maar heb dit met al die branden nog nooit meegemaakt.Er moet toch iemand iets in de donkere nacht gehoord of gezien hebben? Bel aub. de politie of u iets gehoord of gezien hebt DIT MOET STOPPEN.

theodorus uit Burgum

Het is inderdaad heel erg. Helemaal mee eens.

mirjamat uit Ternaard

 

Degene die die branden aansteekt mag van mij part alles kwijtraken wat hij/zij heeft en een jarenlange gevangenisstraf krijgen. Met brandstichters 0,0% compassie.

cheese uit Ureterp

Idd.hard aanpakken.straks bosrijke omgeving weg

J.j. uit Drachten

 

Ik zie dezelfde dader die ook bij de poasen is bezigeweest, is daar in de buurt it houdt verband met elkaar

ambtenaartje uit Lutjerijp

 

Als er idd een pyromaan aan de arbeid is gegaan, ben ik wel benieuwd naar het motief van de dader in ieder geval;)

Klaas bruinsma uit De Tike

 

Pyromanen hebben geen motief nodig in principe...motief kan zijn, dat het een lastig gebied is om te blussen, weinig watervoorziening. Enigste water in de buurt is het Koningsdiep, of het alddjip genoemd.Dit krijgt nog wel een vervolg...

ambtenaartje uit Lutjerijp

 

Hoezo moet er gelijk een pyromaan actief zijn, het word de laatste tijd alleen maar droger waardoor de kans op natuurbranden alleen maar toenemen. Een onbedoelde sigaret, of een stuk glas kan voldoende zijn om een brand te starten. En als het vuur dan niet goed uitgemaakt word kan alles weer gaan ontbranden..

Betonvlechtster uit Drogeham

 

Wel toevallig allemaal vindt je niet betonvlechtster? In dat geval een rookverbod instellen in die mooie bosrijke omgeving. Als dat nog niet gedaan is tenminste..

ambtenaartje uit Lutjerijp

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan