Account
Logo
Zoeken
17.7 °C

Uitslaande brand aan Raai in Drachten

Publicatie: 25 juli 2022, 23.20 uur

Reacties

Freak and Ell uit Aldeboarn

Gelukkig staat het leeg.

25-7-2022
stingerhenk uit Drachten

het was een mooi oud pand
stond al meerdere jaren leeg
was ondertussen een rotte kies geworden.
hopelijk word het nu snel plat gegooid

25-7-2022
Lapfox uit Drachten

De geur is echt vreselijk. Zitten hier midden in de rook.
Kan trouwens niet anders dan dat dit is aangestoken. Was al jaren verlaten.

25-7-2022
kensid uit Waskemeer

Zat er aan te komen. Heb menig keer gezien dat er rond gehangen werd inclusief blowen en bier. Zo Zat men droog nou?

26-7-2022
advertentie

Kareltje uit Aalsum

Zonde, was een mooi oud pand met
een karakteristieke uitstraling

26-7-2022
genieter59 uit Drachten-Azeven

troep mooi zo laat branden die hamdel

26-7-2022
johanw1980 uit Drachten

Drachten moet eens wat doen aan de leegstaande panden. Jaren gelden is het pand op de hoek van zuiderdwarsvaart - splitsing al in brand gestoken. Nu dit pand, het ex hostel aan de eikesingel zal wel als volgenden aan beurt zijn. Met al die woning tekorten ook zonde dat zoiets leeg staat.

26-7-2022
pjs uit Drachten

Dat was precies wat ik dacht. Smallingerland zou m.i. meer actief mogen beslissen over dit soort panden. Het gebeurt telkens weer dat een langdurig leegstaand pand de fik in gaat. (Of anderszijds bezocht wordt door vandalen. - ondergelopen motel Eikesingel bijvoorbeeld).

Like
26-7-2022
Kareltje uit Aalsum

Hamdel?

26-7-2022
datbenikhoor uit Harkema

Was te verwachten na zoveel jaren leegstand en geen haan die er naar kraait. Degene die de grond bezit zou t vast jammer vinden dat er nog zoveel van over is gebleven, moet het alsnog gesloopt en opgeruimd worden.

26-7-2022
ambtenaartje uit Lutjerijp

Mooie grond voor een gebouw..

26-7-2022
TRANS AM uit Drachten

was te verwachten .jammer .

26-7-2022
OvB uit Drachten

Je kon er inderdaad op wachten. Ik vond het al lang duren. Valt me ook altijd nog mee dat het oude Marathon hotel dit lot bespaard blijft. Ik denk dat gemeenten hier niet veel aan kunnen doen. Als ze geen eigenaar zijn is dat lastig. Zeker als eigenaren aangeven het pand te zullen slopen of renoveren.

26-7-2022
bart56 uit Drachten

verzekering betaald wel uit krijgen ze er toch wat voor

26-7-2022
advertentie

masterrutger uit Drachten

Als het verzekerd is...

Like
26-7-2022
OJV uit Drachten

Vakantietijd de jeugd verveeld zich

26-7-2022
Theodora uit Ureterp

Het begin van veel ellende, je geschiedenis verkwanselen. Het zou inderdaad een goede optie zijn dit soort gebouwen in ere te herstellen en bewoonbaar te maken ons wordt verteld dat,dat duurder is dan platgooien en nieuwbouw maar is dat dan nog het enige wat telt? dan maar geen kunstwerk langs de A7 waarvan ik dacht dat het een onderdeel was van een tunnel of brug hahaha

26-7-2022
blader uit Drachten

Nu opruimen en niet jaren er zo bij laten liggen

26-7-2022
Henkie ut de Mieden uit Surhuizum

Dit is yn Surhusterfean in pear kear bart. Wer t no by it Torenplein de ynrit is nei de Lidl is en oan de Dellen. Dat hûs had jirren thichtspiekere west. Mooi opknappe dêr mei de nijbouw. Yn Drachten plat smiete en meistje d'r moai grien fan.

26-7-2022
hhw uit Drachtstercompagnie

Een paar huizen verder was 4 jaar geleden ook al een grote brand.

26-7-2022
Tines81 uit H

Zonde. Ik vond het altijd zo'n mooi pand! Mooie stijl. Jammer dat de eigenaar het heeft laten verloederen. Dan was dit niet gebeurd. De oudere panden worden blijkbaar als waardeloos beschouwd.

26-7-2022
Bomb uit Boornbergum

Jaren terug wou Talant op de hoek bouwen. Waar het witte Kerkje stond. De buurman heeft het via allerlei procedures tegen kunnen houden. Talant trok zich uiteindelijk terug.

26-7-2022
Jake66 uit Drachten

Jammer dat ze die rotzooi niet door hebben laten fikken!! Dan waren ze mooi van al die troep af geweest!! De Gemeente gooit nu de armen in de lucht en roept :"Och en wee!, maar ze hebben zelf door 10 jaar nalatig te zijn een brandgevaarlijke situatie laten ontstaan/gecreëerd. Om nu de gestorven onschuld te gaan uithangen is behoorlijk hypocriet natuurlijk. Dat er asbest in het pand was, wist de gemeente natuurlijk ook al lang.. en dat dit gevaarlijk is voor omwonenden.. heeft de gemeente ook niet kunnen bewegen om in aktie te komen en het gevaar te elimineren.
Schijnheilig om nu bezorgdheid te laten zien. Men weet dat dit soort bouwvallige rotzooi pyromanen aantrekt.. als een rooie lap..
Wat ik zeg.. ze hadden het gisteren beter door kunnen laten fikken.. en dan was alle rotzooi weg geweest. Dan hadden ze zich ook heel schijnheilig op "overmacht" kunnen beroepen!!
Maar.. als de brandweer een brand ziet, gaan ze zonder na te denken, dwangneurotisch blussen.. alle branden moeten geblust worden.. !! Basta!!

26-7-2022
Treurwilg uit Drachten

Daar kun je vergif op innemen dat er asbest in zit. Anders was dat gebouw allang opgeknapt. Maar asbestsanering kost een paar centen.

26-7-2022
nokko22 uit Houtigehage

Kan wel een azc op die plek. Asielzoekers lopen toch hele dagen over de kaden

27-7-2022

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan