Account
Logo
Zoeken
15.7 °C

Verkeer op A7 weer dupe van acties van boeren

Publicatie: 28 juni 2022, 22.09 uur

Reacties

De boudies uit Frieschepalen

Keurig!
Wij staan vierkant achter de agrariër!

28-6-2022
Onafhankelijk denker uit Hallum

Achter de boeren staan? Welke boeren, die politie banden lek steken? Brand stichten waar gezinnen moeten remmen in de rook? Mensen die te laat in het ziekenhuis komen? Mensen die op weg zijn begrafenis.

Demonstreren is een recht, zowel voor milieu beweging en ook boeren. Snelwegen afsluiten mag nooit.
Dus deze boeren niet, gelukkig staat niet iedere boer voor dit gedrag.

Like
28-6-2022
De boudies uit Frieschepalen

Jij bent echt super vet onafhankelijk joh!

Like
28-6-2022
rommie uit Oudwoude

Bougies, jij hebt het niveau van een tokkie.

Like
28-6-2022
advertentie

Onafhankelijk denker uit Hallum

Zeker, iedereen heeft het recht om te demonstreren. Wat er vanavond gebeurt door de "criminele" motorclub met trekkers kan niet in één rechtstaat.

En nogmaals er blijven boeren en er moet nog overleg komen.
Ze moeten naar Henk Bleeker die heeft ze in het verleden verkeerde beeld voorgeschoteld.

Like
28-6-2022
boekebaaske uit De Westereen

Vooral dat “en er moet nog overleg komen” geeft vertrouwen.
Er blijven boeren, maar niet genoeg om nederland van voedsel te voorzien. En dat zou ten allen tijde de ondergrens moeten zijn. Mocht er ooit ergens oorlog in europa komen, ow wacht… dan moeten landen mogelijk zichzelf van voedsel kunnen voorzien.
Luister vooral naar het kabinet, ze hebben het echt goed met u voor! Echt waar! We hebben een gaaf land immers!

Wellicht moeten de boeren de bevoorrading bij supermarkten even een weekje plat leggen. Kunnen de mensen die denken dat het papieren stikstof probleem belangrijker is dan voedselvoorziening even wennen aan het idee.

Like
29-6-2022
mirjamat uit Ternaard

Onafhankelijkedenker: volkomen met je eens. Demonstreren is iets totaal anders dan rellen. Verwerpelijk, dit gedrag.

Like
29-6-2022
Panoramix uit Oentsjerk

'om nederland van voedsel te voorzien'? Rûchwei 90% fan de agraryske produksje yn Nederlân is foar de eksport. It draait foaral om de Rabobank (en die hâld de kiezzen op elkoar).

Like
29-6-2022
waldmanutwalterswald uit Damwâld

Door die rijstrook af te zetten voor die hooibaal die in de fik stond, heeft Rijkswaterstaat het verkeer nog meer gehinderd, hulde voor de boeren( jammer dat ik te laat op mijn werk kwam, maar dat heb ik er wel voor over)

28-6-2022
Huh wat no uit De Tike

Hoezo de dupe?

29-6-2022
kaptein uit Burgum

Inderdaad,de kop van het bericht klopt van geen kant.De boeren vechten voor hun bestaan.We hebben het nog goed,en dat had ik graag zo gehouden.Maar dit wordt door het huidige kabinet wat door menigeen gekozen is teniet gedaan.Eerst was het co2 nu stikstof en nu ligt methaan op de loer.Laat vooral geen scheet,want dat is pure methaan(met een luchtje).De prijzen voor levensonderhoud rijzen zo langzamerhand de pan uit.Ik zou zeggen op de barricaden en die zogenaamde betweters in Den Haag de deur te wijzen.....

Like
29-6-2022
Ald Nuut uit Gorredijk

De manier waarop de politieke kliek het protest uitlegt is ook bjzonder degenererend, tot en met een kamervergadering over 'het geweld' zeg maar gerust stigmatiserend, het volk anti gevoelens aan praten heeft immers al tijden gewerkt..
Gewoon d'r lui plannetjes doordrammen en anders niet

Nu lees je al over de 'Agriterroristen'..
En oh wat zijn die ministers bang en bedreigd..

Manmanman wat een zielige kneuzen

👍🚜👍🚜👍🚜👍🚜👍🚜👍🚜👍🚜👍🚜

Like
29-6-2022
henk99 uit Drachten

Ik ga van de week even wat boerenbedrijven blokkeren, wat een manier van actievoeren. Ga demonstreren tegen de politiek waar je op jouw manier zo'n last van hebt, maar op deze manier krijg je de publieke opinie tegen je. Mijn steun zijn ze in ieder geval kwijt.

29-6-2022
waldmanutwalterswald uit Damwâld

Moet je ook nooit weer iets eten of drinken wat van een boerenbedrijf komt🤨

Like
29-6-2022
advertentie

henk99 uit Drachten

Het is niet zo zwart wit hè, dat je gèèn boeren meer zou willen of minder boeren. Als we het aantal boeren met een kwart verminderen in Nederland kan ik elke dag nog steeds een complete koe opeten (en de rest van alle Nederlanders) zoveel wordt er geproduceerd. Maar dat willen de boeren niet horen. Die framen het op zo'n manier alsof alle boeren hun toko moeten opdoeken. Misschien gewoon een beetje minderen, helemaal niks mis mee. Iedereen zal een steentje moeten bijdragen.

Like
29-6-2022
mijngebruikersnaam uit Grootegast

Er komt een dag dat ze jou nek proberen te draaien, net zo als ze dat nu bij de boeren willen doen. En dan wil ik je nog eens horen !
Voorlopig zijn het de boeren die nog in opstand komen. Den Haag is een weg ingeslagen wat ons allemaal raakt. Alles word ons de strot ingedrukt. En over de kosten, en vooral het betalen hiervan, hoor ik ze niet.
Het is klaarblijkelijk wel geoorloofd om tig gezinnen/bedrijven met een pennestreek 'even' met de grond gelijk te maken en als er dan weerstand komt gaan we opeens piepen ?! Hoe is het ook alweer afgelopen met al die gezinnen in de toeslagenaffaire ?? Precies! Onherstelbaar gesloopt ! Het kabinet is toen zelfs nog gevallen. En wat gebeurd er ? Hetzelfde zooitje neemt weer plaats en nu zijn de boeren aan de beurt !
Gekeken hoe Rutte de afgelopen jaren met de scepter zwaait, zie ik het wel somber in voor onze boeren. Maar dan? Als de boer ook weggetreiterd is ? Wie of wat is er dan aan de beurt? Misschien jij wel Henk99...
Boeren, ga gerust uw gang. Flikker dit hele 'Gave' land maar plat !

Like
29-6-2022
boekebaaske uit De Westereen

Hier de kaart van onteigeningsgebieden:

https://www.geenstijl.nl/5149916/kaart-deze-huizen-wil-d66-onteigenen/

Blijft er nog een boer over?!
Wat zou u doen als uw toekomst van u zou worden ontnomen?

Like
29-6-2022
dre69 uit Drachten

NOU EN!!!! Van mijn part doen ze dat elke dag en snap ook niet dat ze het nog een snelweg durven noemen,snel mag je er ook niet meer en het wordt steeds minder snel dus maak er maar een provinciale weg van, maar ik steun de boeren met heel m'n hart en ben bijvoorbaat tegen alles wat deze regering van plan is want ze zijn mooi bezig Nederland volledig af te breken die smerige ratten🤮

29-6-2022
waldrinner uit Drachten

Een, door de meerderheid van het volk, gekozen regeringsploeg "smerige ratten" noemen, dat gaat alle perken te buiten. Dat is ronduit nazi- taal. Als je bij voorbaat al tegen alles van deze regering bent, hoef je niet meer na te denken: ik ben tegen! Dus de verhoging van het minimumloon: tegen! Schiphol minder vliegbewegingen: tegen! AOW wordt niet gekort: tegen!
Doe niet zo dom en blijf een beetje bij de les. Er is geen regering die alles fout of goed doet.

Like
29-6-2022
eigenleven uit Wâlterswâld

Als de export stopt van dieren uit Nederland houden we de echte boeren over.
Deze subsidie sluipende waanzin en zeer dieronvriendelijke toestanden een halt toe roepen. En o ja, grenzen dicht aub. Nl is vol.

29-6-2022
neiskjirrich uit Anjum

Suggestieve kop boven dit stuk, is waldnet soms ook al op de hand van de regering?

29-6-2022
vdurksem uit Stroobos

Dat dacht ik ook al, waldnet gebruikt opruiende teksten.
Ik sta achter de boeren

Like
29-6-2022
rom33 uit Surhuisterveen

Op het drielandenpunt, is er maar 1 land met stikstof probleem.
Media de het aanvoer regeer beleid in nederland.
neiskjirrich uit Anjum

29-6-2022
OJV uit Drachten

Sta volledig achter de boeren
De actie's mogen nog harder wat mij betreft
Laat den haag schudden zoals zei in Groningen veroorzaken

29-6-2022
bignick2 uit Drachten

Aan de negatieve reageerders.. dit is het resultaat van jarenlang de mensen knijpen en dwingen vanuit de regering. We moeten samen achter de boeren staan als 1 front. Dit gaat niet over rellen maar gaat verder dan dat. Doe even jullie bril op en kijk verder dan de neus lang is.. hulde aan de boeren voor hun lef om op te staan en te vechten voor hun bestaan.

29-6-2022
Theodora uit Ureterp

De boeren krijgen ook veel steun van burgers die ook totaal gefrustreerd zijn door het beleid en het niet gehoord worden en dat vaak de feiten zoals "experts die verkondigen achteraf deels of helemaal niet blijken te kloppen ".....Waar komen al die eenzijdige experts in 1x vandaan eigenlijk?

Like
29-6-2022
Ald Nuut uit Gorredijk

U heeft gelijk..
Ik noem deze mensen 'Deskundo's', zoals maandag een hoogleraar economie al even had berekend dat een door de boeren opgehouden vrachtauto €200 per uur kost, met het uitlegje erbij wat het kost als er 150 vrachtauto's meerdere uren stilstaan.

De berichtgeving is in veel gevallen berust op sensatie, want sensatie zorgt voor kijkcijfers en dus duurdere reclame blokken
https://youtu.be/4CUqoXqJnAA

Oh en het kan nog gekker..
Heel veel gekker, zo gek dat je echt gaat twijfelen aan de verstandelijke vermogens van de Haagse Oppergoden..
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5318227/uitstoot-stikstof-veestapel-gedaald-nederland

Stapelgek..

Like
30-6-2022
bruinboon uit Zuiderkolonie

Als er straks geen eten in de winkel meer ligt beginnen mensen die hier reageren pas te begrijpen wat er aan de hand is.
Het spreekwoord wat al heel lang bestaat en ook niet voor niets bestaat eerst voelen dan pas luisteren en begrijpen is hier helemaal op zijn plaats.
Helaas zijn we de geschiedenis vergeten.
En dat wisten ze ook in Den Haag eerst de scholen afbreken en uithollen dan drugs en sport drankjes toestaan de zorg afbreken en nu de boeren er uit .
Het komt goed hoor wij zorgen wel voor u denk vooral niet na dat doen wij wel voor u
Een zeer ongeruste burger
Wie God verlaat heeft smart op smart te vrezen.
Is dit ook geen geschiedenis?

29-6-2022
m82 uit Drachten

Wat een onzin weer De boeren exporteren 70% van hun producten. Het meer en deel wat in de supermarkt ligt wordt geïmporteerd. Zelfs het meer en deel van ons zuivel en vlees komt uit het buitenland. De Nederlandsche boeren voorzien ons amper in eten.

Like
29-6-2022
bruinboon uit Zuiderkolonie

Ik lees dat u totaal niet weet waar u het hebt
Ongelofelijk dat u dit kan zeggen.
Maar we weten dat dit overal aan de hand is
Een groep in Nederland roept maar wat en leeft van de mensen die nu gedupeerd worden.

Like
29-6-2022
m82 uit Drachten

Het is zoals het is Bruinboon verdiep je er eens in.

Like
30-6-2022
henkdijk uit Ezinge

ze moeten het geboefte de den haag aanpakken zet hem op boeren

29-6-2022
brell uit Uithuizen

Demonstreren is een recht, zolang veiligheid niet in het geding komt. Wat er gisteren is gebeurd is niet te rechtvaardigen, veronderstel dat iemand in een ambulance met spoed naar het ziekenhuis moet en de blokkade verhinderd dat? De boeren en alles wat daar mee samenhangt zijn met z’n allen verantwoordelijk voor een exportbedrag van 105 miljard euro, ongeveer, per jaar en Duitsland is de grootste afnemer. 67% van wat er in Nederland wordt geproduceerd gaat naar het buitenland,waarbij de bloementeelt de grootste is. Ik begrijp volkomen waarom de boeren in opstand komen, het is een enorme handel!

29-6-2022
centraal uit Dokkum

Stel doorgeslagen jonge boeren die zonodig de boel weer eens moeten verpesten.Is niet de eerste keer.Dit heeft niks met demonstreren te maken.Keihard aanpakken is de enig juiste remedie.In ieder geval de trekkers in beslag nemen.Zijn de stoere jochies hun speeltje kwijt.

29-6-2022
boekebaaske uit De Westereen

Wat zou u doen op die leeftijd als uw toekomst wordt ontnomen en u geen perspectief zou worden geboden? Hieronder de schaal waarin u moet denken, Allen zonder perspectief

https://www.geenstijl.nl/5149916/kaart-deze-huizen-wil-d66-onteigenen/

Like
29-6-2022
nep account overheid uit Amstelveen

Met dank aan de raad van state. Gelukkig heeft de voorzitter de boeren een hart onder de riem heeft gestoken!

29-6-2022
brell uit Uithuizen

Demonstreren is een recht, zolang veiligheid niet in het geding komt. Wat er gisteren is gebeurd is niet te rechtvaardigen, veronderstel dat iemand in een ambulance met spoed naar het ziekenhuis moet en de blokkade verhinderd dat? De boeren en alles wat daar mee samenhangt zijn met z’n allen verantwoordelijk voor een exportbedrag van 105 miljard euro, ongeveer, per jaar en Duitsland is de grootste afnemer. 67% van wat er in Nederland wordt geproduceerd gaat naar het buitenland,waarbij de bloementeelt de grootste is. Ik begrijp volkomen waarom de boeren in opstand komen, het is een enorme handel!

29-6-2022
nep account overheid uit Amstelveen

Idd een grote handel met veel banen en belasting opbrengsten waar ook ambtenaren van betaald worden (brell)

29-6-2022
Ter info uit De Westereen

Oppakke en bekeuren!

29-6-2022
advertentie

machopluis uit Drachten

Uitkeringen intrekken van deze boeren en kosten aftrekken van de uitkoopregeling.

29-6-2022
bignick2 uit Drachten

Uitkeringen intrekken??? Heb jij nu echt zo weinig verstand machopluis???🤦

Like
29-6-2022
Kotejebe uit Drachten

De boeren passen prima in het frame van extreem rechts de mascotte van de bak en braad beweging en de nieuwe rattenvanger van der Plas.
Na jarenlang grenzenloos profiteren van subsidies en zich te laten ringeloren door profiterende miljarden bedrijven qua productie moet nu eindelijk worden afgerekend.
Het aandeel miljonairs in de landbouw bedraagt 18,2 % onder de veehouders is dat zelfs 43%.
Het frame van de keuterboer die nu rochelend ten onder gaat en de hongersnood die de NL bevolking zal gaan lijden is onzin . Meer dan de helft van ons voedsel wordt geïmporteerd.
Niets rechtvaardigde de vernielingen en bedreigingen de afgelopen dagen zeker niet nu blijkt dat de FDP zelf toegeeft dat voor geld alles te koop is zelfs zij !

29-6-2022
jan61 uit Drachten

Boeren ga bij de supermarkten aktie voeren als er geen
MELK BROOD VLEES Aardappelen meer in de schappen ligt dan piepen ze in Den Haag nog meer!!! Steun de boer.

29-6-2022
devil1 uit Kollum

Stokojedno, wat zou jij er van vinden als je huis en grond wordt afgepakt door de regering. Ik weet jij bent een link(s)e kiezer, maar denk daar eens over na. Ik weet wel zeker dat je dan ook begint te protesteren.

29-6-2022
bignick2 uit Drachten

Denk t niet devil. Die linkse kliek duld geen tegenspraak en denkt altijd gelijk te hebben. Dus je praat tegen de muur helaas ben ik bang.

Like
29-6-2022
Kotejebe uit Drachten

devil1 u kent mij niet dus ook niet mijn politieke voorkeur. Er worden geen huizen en grond afgepakt anders dan via een enorme zak met geld. Daarnaast is het louter een kwestie van minder meer en voorkomen van melkplassen en boterbergen. Dus weg met de overproductie en terug naar een boer en bedrijf van normale proporties. Scheelt ook de wereld aan zoonosen.

29-6-2022
devil1 uit Kollum

Stokojedno heeft nog nooit van onteigenen gehoord want dan wist zij/hij dat daar geen zak met geld bij komt kijken, hoogstens een kleine vergoeding.

Like
29-6-2022
trabantfan uit Hurdegaryp

Wat een kommentaren allemaal,voor en tegenstanders van de boeren,er is heel veel onvrede in dit land en dit uit zich in o.a. de boerenprotesten maar er is veel meer,veel sympatie voor de boeren ,ook van heel veel niet boeren.Mensen die zien dat het helemaal fout gaat in dit land en gebruiken deze protesten om aan te geven dat ze het met heel veel zaken niet eens zijn,maar geen ander middel hebben om hun ongenoegen te uiten.Helaas wordt dit in regeringskringen niet opgepakt[of is het onwil].Lees in de krant het verhaal van deskundigen tav de gasboringen in Groningen [NAM,SHELL boevenstreken}hoe de mensen bedot worden.Kijk wat er nu gebeurd met het AZC in Leeuwarden,hoe de omwonenden daar vernaggeld worden.Dit was allemaal al voorbereidt.Er is geen vertrouwen meer in de overheid en komt op deze manier ook niet meer terug.

29-6-2022
PeterEnZout uit Drachten

Pats boem punt 🏆 👍 👏

Like
29-6-2022
PeterEnZout uit Drachten

En niet te vergeten wat er nog meer onder het tapijt wordt geschoven... 0,0 vertrouwen in deze regering 😑.

https://www.geenstijl.nl/5165717/dit-topic-gaat-over-de-vvd/

Like
29-6-2022
apeboom uit Oudega

demonstreren moetje in leeuwarden -door de komst der stikstoffen starfighters en stikstoffen ukraine wederom helpt nederland met oorlogstuig te sturen

29-6-2022
Janvangent uit Brantgum

Starfighters???
Onder welke steen kom jij vandaan😂

Like
29-6-2022
PeterEnZout uit Drachten

🛩️ 😁

Like
29-6-2022
Kotejebe uit Drachten

Trabantje het is alleen jammer dat diezelfde ontevredenen door niet te stemmen al sinds 10 tallen jaren centrum rechtse regeringen aan de macht hebben geholpen en gehouden. Vergezeld van MP met een selectief geheugen terwijl de meeste niet stemmers tientallen jaren hebben geprofiteerd van veel te lage rentes en veel te duur verkochte woningen.

29-6-2022
Klaas bruinsma uit De Tike

Trekkerterroristen.Gisteren was niet protesteren maar was rellen.Het was vorige week nog niet zo maar nu mogen ze ruimen..als eerste die relschoppers en frontman FDF.Overheid kom er maar mee in.Klaar de klus en stap op.

29-6-2022
PeterEnZout uit Drachten

Blm protesten, corona rellen, klimaat protesten, Amsterdam /Den haag rellen, voetbal rellen. Wordt daar dan wel tegen opgetreden. En dan heb ik het nog niet eens over Marokkanen waar ze in de grote steden veel last van hebben. Wat doet de politie 🚨 /regering daartegen.... Precies, ook niks gek 🤪 he.

Like
29-6-2022
nosaofnet uit Lutjegast

Losgeslagen en vol met populistische partij-aanhangertjes, gaan we Italie achterna ofzo.

29-6-2022
advertentie

joey1990 uit Drachten

Van waldnet wordt je ook niet goed.. " verkeer op A7 weer de dupe " hoe durfje en goed waardeloos. Er is hier maar 1 groep de dupe. Maar sluit je lekker aan bij de rest van de media .. Lekker deugen bah.

29-6-2022
Ald Nuut uit Gorredijk

👍👍

Like
30-6-2022
Bendevanellende uit Ureterp

Is de schuld van de regering dat moeten die kont kruipers van kabinet Rutte maar eens over nadenken

29-6-2022
helderekijker uit Dokkum

Een goede hond moet je vaak genoeg slaan dan bijt hij vanzelf,
wie wind zaait zal storm oogsten,
ik sta achter de boeren en de vissers, hier worden vieze vuile spelletjes gespeeld , de meesten in Den Haag zijn corrupt,
vandaag in het nieuws een bericht over gesjoemel met de criminaliteit onder asielzoekers,
denk aan de toeslagen affaire, de gaswinning in Groningen,
word een wakker mensen, de elite in Den Haag en Brussel pakken alles af aan het beetje vrijheid wat we nog hebben

29-6-2022
PeterEnZout uit Drachten

Bij de woorden 'wakkere mensen' en 'de elite' haak ik een beetje af.... 🤔 😷 ❓ 👾 📡 🤔

Like
29-6-2022
Kotejebe uit Drachten

Hallo boeren. Voorspelling.

1. Jullie bezetten nog een paar weken wat snelwegen.
2. Jullie intimideren er flink op los.
3. Rutte zegt 'foei'.
4. Politie laat het begaan.
5. Acties gaan door.
6. Steun voor jullie verdampt.
7. Stikstofplannen gaan ongewijzigd door.

Succes.

29-6-2022
Onafhankelijk denker uit Hallum

De grote leverancier van veevoer Agrifirm sluit verdere financiële steun aan boerenprotesten niet uit. Deze bedrijven financieren van BBB dus onafhankelijkheid is hier ook discutabel?

Dit zijn ook de bedrijven die veel verdienen aan de boer. Wat wij betalen in de supermarkt komt voor een groot gedeelte hier terecht.

29-6-2022
29-6-2022
PeterEnZout uit Drachten

Wie zit er in hemelsnaam nog op feestboek 🤪 🤦

Like
29-6-2022
Kotejebe uit Drachten

77-81 CDA,VVD
81-82 CDA,PvdA,D'66
82-86 CDA,VVD
86-89 CDA,VVD
89-94 CDA,PvdA
94-98 PvdA,VVD, D66
98-02 PvdA,VVD, D66
03-06 CDA,VVD, D66
07-10 CDA,PvdA, CU
10-12 VVD,CDA (steun PVV)
12-17 VVD,PvdA
21-... VVD,CDA,D66,CU

Boeren: HET IS DE SCHULD VAN GROENLINKS!!!!!

29-6-2022
eksteroog uit Eastermar

pas maar op Klaas Bruinsma ,nu wil je alle boeren om de zeep helpen ,maar dan heb jij ook geen werk meer

jij controleert toch de door de wolf dood gebeten schaapjes bij de boeren

30-6-2022

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan