Account
Logo
Zoeken
6.2 °C

Nieuw park aan Reidingweg is klimaatbestending en wordt biodivers

Publicatie: 12 mei 2022, 10.50 uur

Reacties

Frieskk uit Drachten

"Nu ook in Nederland de klimaatverandering duidelijk merkbaar is". Verklaar u nader..

Blijkbaar moet alles tegenwoordig klimaatbestendig en biodivers.. Ondertussen bestaat elke tuin en straat uit stenen, liefst nog zwart ook. Deze houden zomers warmte vast waardoor dorpen en steden niet meer afkoelen in de nachten.
Wanneer je steeds maar meer gaat huizen bouwen, wegen blijft aanleggen in de natuur stijgt de temperatuur natuurlijk ook doordat het veel minder afkoelt.

Het verschil in de gemiddelde temperatuur kan oplopen tot 4 graden voor een stad met 10.000 inwoners en 7 graden voor een stad met 200.000 inwoners.

Het metingspunt van de temperatuur blijft op dezelfde plaatsen. Je vergelijkt dus cijfers van 50 jaar geleden. Terwijl er toen helemaal geen bebouwing was in dat gebied.

12-5-2022
WâldNet uit Burgum

Het is evident dat het klimaat veranderd en dat we de effecten hiervan ervaren in Nederland.

Like
12-5-2022
bolus123 uit Drachten

Gelukkig liggen er CO2 neutrale bananen in de supermarkt, die komen vast niet uit de regio

Like
12-5-2022
FrijeWâldpyk uit Eastermar

@redactiewaldnet evident is in moai wurd hear mar ik wist net dat it brûken fan dat wurd lyk stiet oan feiten jaan.

Like
12-5-2022
advertentie

Frieskk uit Drachten

@redactiewaldnet. Ben dan wel erg benieuwd naar de reden waarom dit evident is en welke effecten wij dan ervaren.

De enige reden waarom we vaak horen over het meest extreme weer sinds de metingen zijn begonnen, is dat we nog maar 100 jaar metingen bijhouden over het weer. “De reden waarom records verbroken lijken te worden is simpelweg dat we nog maar 100 jaar metingen verrichten,” “Het is volkomen achterlijk om klimaatverandering de schuld te geven van de overstromingen en wanneer een straat in Surhuisterveen blank staat of als het een tijdje droog is.

De term ‘klimaatverandering heeft zonder tijdschaal geen betekenis. De temperatuur op aarde gaat al miljoenen jaren op en neer. “Als er sprake is van extremen, heeft dat niets te maken met koolstofdioxide in de atmosfeer, het is niet permanent en wordt niet door de mens veroorzaakt. Klimaatverandering is onzin.”

Like
12-5-2022
neiskjirrich uit Anjum

Precies Frieskk, dat woe ik ek wol es witte. Neffens my stimt de redactie fan Wâldnet op grien links, christen unie of d66. Yn sekere sin binne dat allegear 'klimaatontkenners', want se ontkenne dat it klimaat altyd al feroare is. Wol es fan 'de kleine ijstijd' hjert redactie?...nee tink? Lês foar de aarichheid es wat meer op: climategate.nl Dêr fyne jim nuchtere feiten.

Like
12-5-2022
Shagdraaier uit Houtigehage

Wij haalden vroeger gewoon potgrond bij het tuincentrum maar tegenwoordig moet dit dus ook al klimaatneutraal

12-5-2022
sjong uit Drachten

Als het eenmaal is aangelegd heeft de gemeente nog steeds geen geld voor groenonderhoud en verwildert alles weer.

12-5-2022
OvB uit Drachten

Ik was een beetje benauwd toen ze begonnen met de werkzaamheden. Het is een mooi groen stukje Drachten. Maar het is mooi geworden!

12-5-2022
boekebaaske uit De Westereen

Het is idd te merken, vieze vervuilende grazende koeien in de wei maken plaats voor co2 en stikstof vrije volledig recycle bare windmolens en zeer brandveilige lekker koele zonnepanelen, hoe warm zou het eigenlijks onder zo’n paneel zijn? Zou dat de aarde niet opwarmen?

12-5-2022
oarsom uit Broeksterwâld

Er zijn hier enkele personen die schijnbaar nooit buiten komen. Die merken niets van klimaatveranderingen, ze letten iig niet op het leven rondom hun woning. Ze zien niet dat heel veel dingen anders zijn dan enkele decennia geleden. Nou ja, hou je ogen maar lekker dicht en denk vooral niet aan de toekomst van ons nageslacht.
En dan ook nog opperen dat politieke partijen die klimaatverandering hebben bedacht..
Vertel de mensen in Afrika, Australië, India, etc. maar even dat GL en CU alle klimaatveranderingen zelf verzinnen.

Trouwens een mooi park daar in Drachten!

12-5-2022
Onafhankelijk denker uit Hallum

Oarsom, je slaat de spijker op de kop. Sommigen kunnen geen eigen mening meer vormen. Zijn spreekpoppen geworden van de bubbel waarin ze hun bewegen. Als ik hoor D66, links, etc. dan wil je verder ook niets meer horen. Dat de natuur verandert is zeker, over oplossingen kun van gedachten wisselen.

Like
12-5-2022
diuwer uit Boornbergum

terapel is vol houd wat plek vrij

12-5-2022

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan