Account
Logo
Zoeken
15.7 °C

Zo'n honderd mensen lopen Drachtster fakkeltocht

Publicatie: 28 januari 2022, 20.15 uur

Reacties

frikandelbroadsje uit Damwâld

Sa te sjen in freedsume demonstraasje, hartstikke moai.

28-1-2022
eksteroog uit Eastermar

die trekker chauffeurs zijn vaak jonge broekies ,die rijden wat voor de lol mee ,maar oké, vertel !!!!

28-1-2022
snakeman uit Drachten-Azeven

Onzin

28-1-2022
Theodora uit Ureterp

Ook jonge mensen kunnen denken....Dit gaat over hun toekomst

28-1-2022
advertentie

jochem55 uit De Wilgen

Doel leaze figuren

28-1-2022
SeatIbiza6J<3 uit Drachten

Goed bezig mensen

28-1-2022
Busybee uit Oosterwolde

Ik heb de stoet voorbij zien komen bij toeval. Hetzelfde slag volk als hier in Oosterwolde die aan deze onzin meedoen. Allemaal tegen de overheid en alles wat daar bij hoort. Echter denk ik dat ze bijna allemaal een uitkering trekken en vergeten dat diezelfde overheid zorgt dat ze eten en een dak boven hun hoofd hebben. Wel tijd voor zo’n fakkeltocht en ‘eigen onderzoek doen’ op Facebook maar werk zoeken of op een andere manier iets doen voor de maatschappij is allemaal te veel moeite. Egoïsme ten top en maar roepen dat ze het voor hun kinderen en toekomst doen. Laat me niet lachen. Nogmaals: ga iets nuttigs doen.

28-1-2022
Theodora uit Ureterp

Dit heet ongenuanceerd gal spugen. Het raakt kant nog wal wat u zegt. Geeft niet hoor blijf vooral bij uw "eigen" mening en geniet van uw zogenaamde vrijheid.

Like
28-1-2022
Janvangent uit Brantgum

Busbybee wat een vreselijk zwaar leven zul jij hebben man man.
Gedachten over andere mensen zonder dat je iets van hun afweet.
Ik heb zelf ineens ook zo,'n gedachte over jou.
Zoek werk en doe iets nuttigs voor je bijstandsuitkering i.p.v de hele dag te zuipen en te lanterfanteren.

Like
29-1-2022
Busybee uit Oosterwolde

Ik heb helemaal geen zwaar leven hoor… bedankt voor je zorgen. Ik roep dit niet voor niets, een aantal in deze ongeveer honderdtal mensen ken ik of weet ik wie het zijn. Nog nooit een minuut gewerkt in hun leven en alleen maar janken dat er niets goed is en altijd de schuld buiten henzelf zoeken. Dus ongenuanceerd is het inderdaad wel, gal spuwen niet. We zijn inderdaad vrij in Nederland. Dat je tijdelijk niet tot diep in de nacht kunt zuipen en het op vakantie gaan wat moeilijker gaat is in mijn ogen geen reden om een feestwinkel te gaan plunderen en in een ‘uniform’ je voor te doen als bijvoorbeeld zorgmedewerker of militair en te ‘demonstreren’ voor de toekomst van de kinderen. Laat staan met een fakkel in de hand te gaan rondlopen……. Blijf vooral je ‘eigen onderzoek’ doen en doe de andere dingen die niet in je ideeënpatroon passen af als fake nieuws of…… zet je egoïstische zelf aan de kant, kijk om je heen, zie kansen en help een ander. Dan kan al met een klein gebaar….

Like
29-1-2022
dr8sterhamborgari uit Drachten

Ik begrijp werkelijk niet waarom je zou demonstreren tegen vaccineren. Als die vaccinatie niet wilt, om welke reden dan ook, dan neem je die gewoon niet. Een demonstratie impliceert dat je mensen die (nog) niet gevaccineerd zijn oproept om dat vooral niet te doen. En dat is raar. Een ieder mag zelf beslissen of hij of zij wel of niet gevaccineerd wil worden. Natuurlijk kun je beweren dat oproepen tot vaccineren eigenlijk hetzelfde is als het demonstreren tegen vaccineren, maar dan andersom. Echter, het feit dat gevaccineerde mensen over het algemeen toch veel minder ziek worden, ontkracht een dergelijke bewering toch aanzienlijk

28-1-2022
3meterbier uit Houtigehage

Het is meer dat ongevaccineerden worden buitengesloten. Niet om wel of niet vaccineren

Like
28-1-2022
dr8sterhamborgari uit Drachten

Er wordt helemaal niemand uitgesloten. Je kunt als niet gevaccineerd persoon overal naar toe. Weliswaar moet je vaak een negatieve test laten zien, maar dat lijkt me niet meer dan redelijk. Ik kan me niet voorstellen dat je graag iemand onbewust ziek wilt maken. Kan dat dan? Jazeker, zelfs als je geen klachten hebt kun je het virus bij je dragen en anderen ziek maken. En je zult maar zo erg ziek worden door een niet gevaccineerd persoon dat je naar het ziekenhuis moet, waardoor een geliefd familielid te horen krijgt dat zijn of haar noodzakelijke operatie wederom wordt uitgesteld omdat iemand te beroerd was om zich te laten testen. Is dat dan wat je wilt? Je wilt die vaccinatie niet? Prima. Je goed recht. Maar dan niet janken als je je buitengesloten voelt omdat je het verdomd om even een test te doen om gezellig uit te gaan.

Like
28-1-2022
klak uit Drachten

Als gevaccineerde kan je ook besmet zijn en andere mensen (gevaccineerd of ongevaccineerd) besmetten. Je wil toch niet als gevaccineerde onbewust andere mensen besmetten? Iedereen testen, ben je van t hele gedonder af!

Like
29-1-2022
advertentie

dr8sterhamborgari uit Drachten

Zoals gezegd, iemand die gevaccineerd is loopt veel minder risico om ernstig ziek te worden. Bovendien geeft iemand die gevaccineerd is het virus veel minder gemakkelijk door, juist vanwege die antistoffen.

Like
29-1-2022
Booster 3.0 uit Pieterzijl

Onder welke steen kom jij vandaan dr8sterdraaiorgel?

Like
29-1-2022
dr8sterhamborgari uit Drachten

Oh ja, daar heb je weer iemand die het kennelijk niet met mij eens is. Dat mag hoor, maar door te gaan schelden bent u meteen af.

Like
29-1-2022
PeterEnZout uit Drachten

Eens met dr8,

Dit is dus het soort randdebielen dat de normale mensen maar voor "schapen" blijft uitschelden, want ze hebben in al hun wijsheid het licht gezien, nou, laat mij dan maar schaap zijn. Wie betaald trouwens de uitkering van dit soort grote denkers en hoe verhoudt dit zich tot hun oh zo onafhankelijk zijn?

Like
29-1-2022
Theodora uit Ureterp

De grote denkers zijn de mensen met de miljarden in de pocket

Like
29-1-2022
dr8sterhamborgari uit Drachten

🤦🏼‍♂️

Like
29-1-2022
reeminee uit Drachten

@dr8sterhamborgari

Wat jij zegt over dat gevaccineerden het virus minder doorgeven omdat ze meer antistoffen hebben is niet op waarheid berust helaas! Dat snoepje werd ons eerst wel voorgehouden... maar nu na onderzoek blijkt het toch niet zo te zijn. Nee vaccinatie doe je voor jezelf! En om de zorg te ontlasten. Maar met een nieuwe variant heb je weer 2 of 3 prikken nodig in de toekomst. Het is een never-ending story. Genoeg is genoeg 98% wordt niet of nauwelijks ziek. En 2g is uitsluiting. Als dat er door komt dan breekt opstand uit!

Like
29-1-2022
lady1 uit Drachten

Ze hebben de aandacht weer gehad .En lekker even gewandeld.

28-1-2022
cheese uit Ureterp

Wat een gezeur. Gaan ze ook naar lange frans of willem engel als ze een gebroken been hebben? Prima dat je er tegen bent maar kaap dan later niet een bedje weg van iemand wiens operatie weer moet orden uitgesteld daarom

28-1-2022
age uit Rottevalle

Ik ben één van de velen die gevaccineerd en geroosterd zijn als hesenloze schapen.

Maar we leven in een vrij land, waar demonstreren één van de grondrechten is.

Vlgs mij geldt dat voor iedereen in Nederland, of je nou werkt, of een uitkering hebt?

Of moeten ze eerst uw toestemming vragen Busybee?

Knap trouwens dat u aan mensen kunt zien of ze een uitkering hebben!

Als ik zo die foto's zie, denk ik dat de meeste demonstranten links waren, de meesten Fries/Nederlander, de meesten jonger dan 100, sommigen homofiel, veel hetrofiel en sommigen nog twijfelden

28-1-2022
dr8sterhamborgari uit Drachten

Geroosterd???? 😂😂

Like
28-1-2022
3meterbier uit Houtigehage

We kunnen veel over Age denken en schrijven,maar hier heeft hij gewoon 100 procent gelijk, iedereen mag demonstreren, want dat is namelijk een grondrecht,
Die GroenLinks-burgemeester uit Amsterdam kan nog wel wat van Age leren!

Like
28-1-2022
zundapp uit Drachtstercompagnie

mensen die nadenken

28-1-2022
PeterEnZout uit Drachten

Het lijken eerder schapen 🐑 🐑 😴 💤😎

Like
28-1-2022
11977 uit Drachten

Dit zal helpen 😄

28-1-2022
wb uit Drachtstercompagnie

Ja klopt, ze zitten te beven in den haag.

Like
29-1-2022
wietkweker uit Wijtgaard

Hahahaha superwappiessss!

28-1-2022
Johan87 uit Drachten

Super actie! Wanneer is de volgende?

28-1-2022
PeterEnZout uit Drachten

Liepen er ook weer 'militairen' mee met de fakkeltocht 😎😜

28-1-2022
wietkweker uit Wijtgaard

Ja schandelijk voor de echte veteranen!

Like
28-1-2022
peazumer uit Paesens

Wie denken ze hiermee te overtuigen? En waarvan? Wie nu nog niet gevaccineerd is zal dat waarschijnlijk nooit doen, en voor wie wel gevaccineerd is komt zo'n demonstratie te laat. Preken voor eigen parochie noem je dit.

28-1-2022
Jowjojo uit Harkema

Jankerts zijn het

28-1-2022
wietkweker uit Wijtgaard

Deze schapen dragen fakkels om van zichzelf shoarma te maken 🐑 🔥 🥙

28-1-2022
dolores uit Burdaard

Stalken. Ooit wel eens van gehoord? De overheid gaat nu plankgas.

28-1-2022
rimmersma uit Broek

Straks allemaal grieperig door het koude weer.

28-1-2022
advertentie

Barbapapa uit Drachten

Fakkeltochten doen mij aan Kristallnacht denken en daarom zal ik daar nooit aan mee doen.

29-1-2022
Janvangent uit Brantgum

Was jij daar toen ook bij barbabella??

Like
29-1-2022
Waldruier uit Burgum

Dit groepje mensen met fakkels weten het beter dan de wetenschappers? Lees even de bijsluiter van Paracetamol zou ik zeggen DAAR word je blij van zeker. Kom op zeg kijk eens naar de cijfers hoeveel mensen op de IC liggen betrekkelijk weinig dat is zeker niet te danken aan deze fakkeldragers.

29-1-2022
Frieskk uit Drachten

Dezelfde partijen in de Tweede kamer die elke burger wil vaccineren “ vanwege gezondheid” zijn tevens voor abortus en euthanasie. Zou je als burger dan niet denken... erg hypocriet en apart allemaal .

Abortus is altijd en blijft achteraf een tragedie. Dit zou dan ook zoveel mogelijk moeten worden ontmoedigt. Maar nee hoor.. deze partijen willen abortus gemakkelijker maken dan het kopen van een auto.

Een foetus is een leven. Blijkbaar geven deze partijen niet zo om kwetsbare levens. Maar zogenaamd wel met corona dmv vaccins...

Iets van de pot verwijt de ketel dat die zwart ziet. Want waar staan deze partijen nou precies voor?
Ene kant dat iedereen zelf moet beslissen maar bij vaccins blijkbaar weer niet.

29-1-2022
midas76 uit Drachten-Azeven

Ik mis nog de euthanasie, zouden ze veel gemakkelijker moeten maken

Like
29-1-2022
Janvangent uit Brantgum

Hoezo??
Heb je genoeg van het leven??

Like
29-1-2022
age uit Rottevalle

Vlgs mij, uit wat ik er over lees en zie is deze demonstratie vreedzaam verlopen?

Nou prima toch?

Beetje lopen, bewegen is zeker nu goed!


Tja de zwijgende meerderheid demonstreert niet zo snel, maar houdt zich, soms twijfelend en morrend, zo goed mogelijk aan de de regels en levert met frisse tegenzin belang van de volksgezondheid wat vrijheden in.Gedicht ooit geschreven door Gerard Reve

Zuster Immacalate, die al 35 jaar
bedden verschoont
patienten wast
en eten voert
zal nooit haar naam vermeld zien
maar elke ongewassen aap
die met een bord waarop staat
dat ie ergens vóór of tegen is
de weg verspert
kan zijn smoel 's avonds
op tv tegenkomen

Toch goed dat er een God is

29-1-2022
zundapp uit Drachtstercompagnie

te lang in de lits gezeten zeker

Like
29-1-2022
Hamster77 uit Drachten

2 x gevaccineerd, daarna geboosterd en binnenkort de vervolgbooster... Nog steeds even besmettelijk als een ongevaccineerd iemand en voor 99, nog wat % van de mensen is het een vervelend maar ongevaarlijk iets... Lekker heh, genaaid worden door Den Haag ;)

29-1-2022
wdm uit Hoornsterzwaag

En wat hebben ze bereikt ?

29-1-2022
Polvo53 uit Drogeham

@Hamster77 1% is wel 170.000 mensen.
Vind jij dat een mensenleven er niet meer toe doet?
Ik snap niet waar dat genaaid van jou op slaat, de overheid heeft een zorgtaak voor iedereen, dus ook voor die 170.000 mensen en ze laten jou ook niet dood gaan als je zorg nodig hebt.
Dank zij de maatregelen is er ook voor jou een plek in het ziekenhuis mocht het nodig zijn.

29-1-2022
Booster 3.0 uit Pieterzijl

Er blijft niet veel plek over met die 5 miljard die de komende jaren bezuinigd moet worden in de zorg.

Like
29-1-2022
kensid uit Waskemeer

Bla bla bla bla bla.
Bla bla bla bla bla
Bla bla bla bla bla

Wat een gezeur!

30-1-2022
Booster 3.0 uit Pieterzijl

De waarheid is hard.

Like
30-1-2022
mannetje47 uit Dokkum

Ik zou wel eens iemand willen zien die mij een bewijs kan laten zien van die zg zwijgende meerderheid waar altijd over word gesproken.
Vooral in de politiek is dit een populare uitspraak.
Aan die meerderheid kan ik het niet vragen want die zwijgt.
Of zou het toch stiekum een bedenksel van rutte zijn om zijn gelijk te krijgen terwijl hij wel weet dat hij die dat op dat moment niet heeft.
Als die 2 woorden zegt liegt hij 3 keer.
En dat is mijn mening als vrijdenkende burger. als niet zwijgende meer of minderheid zeg ik niet want ik neem het recht niet om voor een ander te spreken.

30-1-2022

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan