11.5 °C

Verkeerscontrole in Drachten: 20 bekeuringen

Publicatie: woensdag 19 januari

 

REACTIES

Zo 1 ging wel 32km per uur met snorfiets... Grote overtreding!

Bong uit Drachten

Als je aan wordt gereden op de fiets door zo'n onding en voor €875,65 naar het ziekenhuis wordt getransporteerd piep je wel anders.

outsider uit Damwâld

Ik snap echt niet wat er in je hoofd om gaat, je moet gewoon een hekel hebben aan brommers, want met een elektrische fiets ga je nog harder en daar kan elke demente bejaarde met een traag reactievermogen opstappen. Veel. Gevaarlijker

sytse321 uit Damwâld

Een elektrische fiets gaat volgens de wet tot 25km/h en daarna mag je zelf trappen.
Uiteraard kan je ook die dingen opvoeren, gaan ze ook 40 zonder al teveel inspanning.

jan1982 uit Langezwaag

Klopt, maar outsiders heeft gewoon een hekel aan die "ondingen" een elektrische fiets of een wielrenner is net zo gevaarlijk als een snorscooter die maar 32kmh gaat. Ik vind een paar kilometer harder juist veiliger, als je iemand wilt inhalen kun je er gewoon omheen inplaats van een heel eind naast een fietser te blijven rijden terwijl er alweer tegenliggers aankomen. Ik kan me de ergernis ook wel voorstellen in een drukke plaats zoals drachten, maar geef nou niet een brommertje van een paar km te hard de schuld, iemand met een brommer die 80 kan rijden kan veel veiliger zijn in het verkeer. ligt aan de persoon die de brommer bestuurd.

sytse321 uit Damwâld

Tsja, en zo kan je alles goedpraten...

OvB uit Drachten

Ik praat het niet goed, regels zijn regels, ook een paar kilo meter te hard, er is ergens een grens natuurlijk, alleen de reactie van outsiders is wat overdreven, hij doet alsof het moordmachines zijn, terwijl ze even gevaarlijk en snel gaan als andere voertuigen waar geen snelheidslimiet op zit. Hoezo zou je als je aangereden wordt door een brommer inneens "anders piepen" en de schuld legen bij een paar kilometer te hard. tuurlijk niet. Ik zou boos worden op het rijgedrag van de bromfietser, niet op de regels omtrend snelheid, en zeker niet met zo'n klein verschil met de maximaal toegestane snelheid. Die paar km te hard heeft totaal geen invloed op het ongeval. Ander verhaal is als iemand je met 80kmh omver rijdt.

sytse321 uit Damwâld

@outsider dus dan moeten de autos ook maar van de weg of niet

Bong uit Drachten

Jongens, meestal zit er een te zware bestuurder op de snorfiets en ze zijn te breed voor recreatieve fietspaden waar de gemeente per abuis(bij ons) verplicht fietspad van heeft gemaakt. De Snorfiets is normaliter opgevoerd daarom moeten ze al een helm.. Ik ben al van achteren aangereden door een oudje van 1945 ik weet hoe dat voelt. Niet voor niets moeten brommers op de weg. Jullie zeuren omdat jullie nog jong en wild en roekeloos zijn ik begrijp dat!

outsider uit Damwâld

 

Moeten ze veel vaker doen.

Pake Proem uit Drachten

 

Goed bezig politie aanpakken die misdadigers🚔

Janvangent uit Brantgum

 

En vooral zo doorgaan.......👍

Hoestno? uit Drachten

 

Zelfs met 3 wagens

wdm uit Hoornsterzwaag

Dat is gewoon een algemene foto voor artikelen over dit soort controles.

premiumblue uit Tijnje

 

wit achterspatbord niet meer nodig ?

diuwer uit Boornbergum

Nee.

sjong uit Drachten

 

Dit zou elke week moeten gebeuren, snorfietsen die voor denk ik 90% allemaal te snel rijden allemaal controleren.
Goede aktie.

pd0oyf uit Drachten

 

wat is pd nou weer voor een afkorting

wdm uit Hoornsterzwaag

Postnatale depressie..

virtualizer uit Burgum

 

Plaats delict

blackman uit Drachten

 

Waarom de één wel een bekeuring en de ander een waarschuwing?

golfflog uit Drachten

 

Nu nog maar eens controleren op de lange west in de avond uren naar lui met hun opgevoerde dieseltjes en losse uitlaatpijpen.
Ik heb vaak het idee dat daar iets in nevelen wordt gehuld wat geen mist is

vaartbewoner uit Drachten

👍👍👍👍👏👏👏👏👏👓🚶‍♂️🕶

blackman uit Drachten

 

Goede actie moeten ze veel vaker doen.
Ga ook maar eens op de Eikesingel staan rond een uur of 5 'smiddags als het net donker word, minstens 10 personen zonder licht, die de Eikesingel willekeurig oversteken tussen de auto's door omdat ze naar de hockey training moeten.
Of is er dan een vrijstelling voor alle verkeersregels ?

Mieke1982 uit Drachten

 

blijkbaar is de criminaliteit in Nederland opgelost en hebben ze niets anders te doen dan burgertje pesten..... Het zijn en blijven sneue lui. Wat vertel je thuis als er iemands is die vragt "hoe was het op je werk vandaag" dat je weer een paar belastingbetalers genaaid hebt?? Zolang de politie een verdienmodel is en zich niet richt op het oplossen van criminaliteit blijft het een sneue club....

Aldrig Nok uit Uithuizen

 

Goede reactie Aldrig Nok Laat ze maar jakkeren, ook zonder licht,dan zie je ze niet in donker, kan je altijd zeggen dat ze verlichting hadden, Dan ben jij niet schuldig misschien. Met drank op rijden is ook leuk Mochten ze eens een kind van jouw aanrijden, dan niet zeuren, en de politie bellen he?

fokke uit Twijzelerheide

 

fokke de politie bellen heeft geen zin want die komen toch niet. staan vast weer ergens te flitsen of waanzinnig belangrijke controles uit te voeren waar ze weer bekeuringen kunnen schrijven! Ik kan mij herinneren dat je gewaarschuwd werd als er een lampje o.i.d. stuk is en je zelf nog wel werd geholpen om het te repareren. Nu wordt er niet meer gewaarschuwd en geholpen maar direct bekeurd. in de middeleeuwen had je struikrovers die je van je geld afhielpen tegenwoordig hebben ze een blauwzwaailicht.

Aldrig Nok uit Uithuizen

Ja Aldrig en jij vertelde dan de politie dat de lamp het net nog wel deed, en dat geloofde de politieman wel zeker? Politie komt toch niet? Hoe snel waren ze met Peter de Vries? Vorigen week in Kootstertille?

fokke uit Twijzelerheide

 

De tijd van waarschuwen is geweest.
Dan moet je een controle overdag doen dan kan je waarschuwen voor als het licht op een fiets het niet doet.
's Avonds als het donker is hoort die lamp gewoon te branden.
Maar dan zal er wel weer een simpel excuse komen van dat het dan zo zwaar trapt omdat de dynamo in het wiel of tegen de band aanloopt.
Regels zijn regels en daar heb je je aan te houden, zelfs ik maak wel eens een foutje en dan betaal ik me bekeuring ook gewoon zobder te zeuren.

Mieke1982 uit Drachten

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan