Account
Logo
Zoeken
11.8 °C

Verkeerscontrole in Drachten: 20 bekeuringen

Publicatie: 19 januari 2022, 12.10 uur

Reacties

Bong uit Drachten

Zo 1 ging wel 32km per uur met snorfiets... Grote overtreding!

19-1-2022
outsider uit Damwâld

Als je aan wordt gereden op de fiets door zo'n onding en voor €875,65 naar het ziekenhuis wordt getransporteerd piep je wel anders.

Like
19-1-2022
sytse321 uit Damwâld

Ik snap echt niet wat er in je hoofd om gaat, je moet gewoon een hekel hebben aan brommers, want met een elektrische fiets ga je nog harder en daar kan elke demente bejaarde met een traag reactievermogen opstappen. Veel. Gevaarlijker

Like
19-1-2022
jan1982 uit Langezwaag

Een elektrische fiets gaat volgens de wet tot 25km/h en daarna mag je zelf trappen.
Uiteraard kan je ook die dingen opvoeren, gaan ze ook 40 zonder al teveel inspanning.

Like
19-1-2022
advertentie

sytse321 uit Damwâld

Klopt, maar outsiders heeft gewoon een hekel aan die "ondingen" een elektrische fiets of een wielrenner is net zo gevaarlijk als een snorscooter die maar 32kmh gaat. Ik vind een paar kilometer harder juist veiliger, als je iemand wilt inhalen kun je er gewoon omheen inplaats van een heel eind naast een fietser te blijven rijden terwijl er alweer tegenliggers aankomen. Ik kan me de ergernis ook wel voorstellen in een drukke plaats zoals drachten, maar geef nou niet een brommertje van een paar km te hard de schuld, iemand met een brommer die 80 kan rijden kan veel veiliger zijn in het verkeer. ligt aan de persoon die de brommer bestuurd.

Like
19-1-2022
OvB uit Drachten

Tsja, en zo kan je alles goedpraten...

Like
20-1-2022
sytse321 uit Damwâld

Ik praat het niet goed, regels zijn regels, ook een paar kilo meter te hard, er is ergens een grens natuurlijk, alleen de reactie van outsiders is wat overdreven, hij doet alsof het moordmachines zijn, terwijl ze even gevaarlijk en snel gaan als andere voertuigen waar geen snelheidslimiet op zit. Hoezo zou je als je aangereden wordt door een brommer inneens "anders piepen" en de schuld legen bij een paar kilometer te hard. tuurlijk niet. Ik zou boos worden op het rijgedrag van de bromfietser, niet op de regels omtrend snelheid, en zeker niet met zo'n klein verschil met de maximaal toegestane snelheid. Die paar km te hard heeft totaal geen invloed op het ongeval. Ander verhaal is als iemand je met 80kmh omver rijdt.

Like
20-1-2022
Bong uit Drachten

@outsider dus dan moeten de autos ook maar van de weg of niet

Like
20-1-2022
outsider uit Damwâld

Jongens, meestal zit er een te zware bestuurder op de snorfiets en ze zijn te breed voor recreatieve fietspaden waar de gemeente per abuis(bij ons) verplicht fietspad van heeft gemaakt. De Snorfiets is normaliter opgevoerd daarom moeten ze al een helm.. Ik ben al van achteren aangereden door een oudje van 1945 ik weet hoe dat voelt. Niet voor niets moeten brommers op de weg. Jullie zeuren omdat jullie nog jong en wild en roekeloos zijn ik begrijp dat!

Like
30-1-2022
Pake Proem uit Drachten

Moeten ze veel vaker doen.

19-1-2022
Janvangent uit Brantgum

Goed bezig politie aanpakken die misdadigers🚔

19-1-2022
Hoestno? uit Drachten

En vooral zo doorgaan.......👍

19-1-2022
wdm uit Hoornsterzwaag

Zelfs met 3 wagens

19-1-2022
premiumblue uit Tijnje

Dat is gewoon een algemene foto voor artikelen over dit soort controles.

Like
19-1-2022
advertentie

diuwer uit Boornbergum

wit achterspatbord niet meer nodig ?

19-1-2022
sjong uit Drachten

Nee.

Like
19-1-2022
pd0oyf uit Drachten

Dit zou elke week moeten gebeuren, snorfietsen die voor denk ik 90% allemaal te snel rijden allemaal controleren.
Goede aktie.

19-1-2022
wdm uit Hoornsterzwaag

wat is pd nou weer voor een afkorting

19-1-2022
virtualizer uit Burgum

Postnatale depressie..

Like
19-1-2022
blackman uit Drachten

Plaats delict

19-1-2022
golfflog uit Drachten

Waarom de één wel een bekeuring en de ander een waarschuwing?

19-1-2022
vaartbewoner uit Drachten

Nu nog maar eens controleren op de lange west in de avond uren naar lui met hun opgevoerde dieseltjes en losse uitlaatpijpen.
Ik heb vaak het idee dat daar iets in nevelen wordt gehuld wat geen mist is

19-1-2022
blackman uit Drachten

👍👍👍👍👏👏👏👏👏👓🚶‍♂️🕶

Like
20-1-2022
Mieke1982 uit Drachten

Goede actie moeten ze veel vaker doen.
Ga ook maar eens op de Eikesingel staan rond een uur of 5 'smiddags als het net donker word, minstens 10 personen zonder licht, die de Eikesingel willekeurig oversteken tussen de auto's door omdat ze naar de hockey training moeten.
Of is er dan een vrijstelling voor alle verkeersregels ?

20-1-2022
Aldrig Nok uit Uithuizen

blijkbaar is de criminaliteit in Nederland opgelost en hebben ze niets anders te doen dan burgertje pesten..... Het zijn en blijven sneue lui. Wat vertel je thuis als er iemands is die vragt "hoe was het op je werk vandaag" dat je weer een paar belastingbetalers genaaid hebt?? Zolang de politie een verdienmodel is en zich niet richt op het oplossen van criminaliteit blijft het een sneue club....

20-1-2022
fokke uit Twijzelerheide

Goede reactie Aldrig Nok Laat ze maar jakkeren, ook zonder licht,dan zie je ze niet in donker, kan je altijd zeggen dat ze verlichting hadden, Dan ben jij niet schuldig misschien. Met drank op rijden is ook leuk Mochten ze eens een kind van jouw aanrijden, dan niet zeuren, en de politie bellen he?

20-1-2022
Aldrig Nok uit Uithuizen

fokke de politie bellen heeft geen zin want die komen toch niet. staan vast weer ergens te flitsen of waanzinnig belangrijke controles uit te voeren waar ze weer bekeuringen kunnen schrijven! Ik kan mij herinneren dat je gewaarschuwd werd als er een lampje o.i.d. stuk is en je zelf nog wel werd geholpen om het te repareren. Nu wordt er niet meer gewaarschuwd en geholpen maar direct bekeurd. in de middeleeuwen had je struikrovers die je van je geld afhielpen tegenwoordig hebben ze een blauwzwaailicht.

21-1-2022
fokke uit Twijzelerheide

Ja Aldrig en jij vertelde dan de politie dat de lamp het net nog wel deed, en dat geloofde de politieman wel zeker? Politie komt toch niet? Hoe snel waren ze met Peter de Vries? Vorigen week in Kootstertille?

Like
21-1-2022
Mieke1982 uit Drachten

De tijd van waarschuwen is geweest.
Dan moet je een controle overdag doen dan kan je waarschuwen voor als het licht op een fiets het niet doet.
's Avonds als het donker is hoort die lamp gewoon te branden.
Maar dan zal er wel weer een simpel excuse komen van dat het dan zo zwaar trapt omdat de dynamo in het wiel of tegen de band aanloopt.
Regels zijn regels en daar heb je je aan te houden, zelfs ik maak wel eens een foutje en dan betaal ik me bekeuring ook gewoon zobder te zeuren.

22-1-2022

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan