Account
Logo
Zoeken
18.8 °C

Noor uit Drachten zoekt hulp(hond)

Publicatie: 17 januari 2022, 9.00 uur

Reacties

friesgeboren uit Drachten

Zo, net even €20 gedoneerd voor dit naar mij lijkt lieve meisje, maar wat ik mij afvraag; Bij een hulphond heb ik een beeld van iemand in een rolstoel of een blinde die een hond heeft om te functioneren.
Deze dame lijkt mij capabel om de dagelijkse dingen zelf te doen en zoek een "maatje". Wat te denken van een gewone, wat oudere hond, met een goed karakter.
En dan die prijs van €17000. Ik heb het idee, mede doordat ik al enkele jaren mantelzorger ben, alles wat voor zorg bestemd is ineens schrijnend duur word gemaak.De afhankelijke mens als verdienmodel.

17-1-2022
rommie uit Oudwoude

Er zijn hulphonden die aanvoelen als er wat is met het baasje. De hond gaat het baasje dan kalmeren.

Like
17-1-2022
lebuinus uit Twijzel

Idd. Iedere 'gewone' hond kan haar helpen. Een hond geeft en neemt aandacht, zorgt dat je een paar x per dag naar buiten moet en geeft ritme en structuur want heeft dat zelf ook nodig.
Enige verschil is dat een hulphond mee mag in winkels etc. Maar als je elke dag naar dezelfde supermarkt gaat kun je dat ook met de ondernemer regelen. Meeste andere winkels kom je wel in.

17k voor een hond die ook een flesje bier uit de koelkast kan pakken, het licht uit kan doen en kan aanvoelen wat meer er bijv. een epileptische aanval aan zit te komen, lijkt me onnodig in deze casus. Er zijn maar weinig hulphonden. Dan zijn er zat anderen die meer behoefte aan die specifieke eigenschappen hebben.

17-1-2022
BoDuke uit Buitenpost

Ze is een traject ingegaan en heeft groen licht gekregen, laat het oordelen maar aan de deskundigen over zou ik zeggen

Like
17-1-2022
advertentie

Jewatte uit Drachten

Hulphonden zijn er in vele verschillende soorten, niet alleen een blind persoon heeft belang bij een hulphond... maar goed, verdiepen in materie voor een reactie is lastig.

Deze jongedame heeft hier mogelijk veel baat bij en daar gaat het nu even om.

Like
17-1-2022
wietkweker uit Wijtgaard

Sterkte meid, lijkt me een nare situatie. Ik hoop niet dat je denkt dat een hulphond jouw enige hoop is en dat je daar nu alles op vestigt. Ik hoop dat het je lukt, maar verwacht niet dat het hoe dan ook jouw problemen oplost. Daar is meer voor nodig. Hoe dan ook sterkte!

17-1-2022
nordeney uit Kollum

Noor, zoek even contact met stichting hulphond. Misschien kunnen zij iets voor je betekenen.

17-1-2022
keiki uit Drachten

Hulphonden zijn niet aleen voor lichamelijk gehandicapten.
Een steeds groter aantal hulphonden word getraind om wisselingen van emoties waar te nemen zodat ze je gaan steunen. Niet elke gewone hond is hier geschikt voor. Er zijn wel rassen die hier van nature goed in zijn. Ierse wolfhond, podenco campanero, er zijn er meer. Als crowdfunding niet lukt, dan zou ik daar naar gaan kijken. Maar ik denk dat het wel gaat lukken. Heel veel sterkte, je kan meer dan je denkt.

17-1-2022
Lytse lyger uit Anjum

Een blind persoon is niet lichamelijke beperkt.

Like
17-1-2022
nordeney uit Kollum

Kelki , je hebt een mooi stukje van een internetpagina over genomen. Een hulphond trainen doe je niet in een jaar.
Voordat je iets aan een hulphond hebt ben je al 3 jaar verder.
Het lukt je wel . Succes

17-1-2022

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan