Account
Logo
Zoeken
4.8 °C

'Bereid om met gestrekt been voor Caparis te gaan'

Publicatie: 28 november 2018, 22.50 uur

Reacties

diuwer uit Boornbergum

met gesreid been kan ook er moet wat verdiend worden

28-11-2018
ambtenaartje uit Lutjerijp

Dit is een sociaal werkvoorzieningsschap in de eerste plaats, in dienst van een dienstverlenende organisatie als een gemeente..Dus niet een winstgevende organisatie waar men tonnen met geld moet gaan verdienen..

28-11-2018
strontboertje uit Boelenslaan

Alle moeite voor nix,caparis is een zinkend schip wat alleen nog onder moet gaan,maar ach wat maakt het uit de gemeenschap betaalt wel weer de tekening

29-11-2018
tlelens uit Koufurderrige

34 miljoen schuld heeft Caparis uitstaan aan leningen, langlopende leningen en toentertijds gebouwen. Wie wil dat ik het specificeer geeft het maar even aan. Ik heb nog wel iets wat soms per ongeluk im mijn mailbox kwam! Voor meer informatie zou Wilco de Vreeze voormalig algemeen directeur van Caparis kunnen zorgen. In de korte tijd dat hij het bewind voerde stegen de schulden met bijna 20 miljoen.

29-11-2018
advertentie

robbor uit Drachten

Caparis is zijn identiteit kwijtgeraakt als sociale werkplaats. Het is door de Gemeenten omgebogen naar een "re-integratie" instellingen om mensen uit de Bijstand te "masseren" naar werk. Anders gezegd bezuinigingen op Bijstand te realiseren. VVD kabinet beleid! Waar zijn de mensen gebleven die oorspronkelijk bij Caparis werkten? Van loon naar uitkering overgezet? Zonder structuur teruggeplaatst in de maatschappij? Ik kan mij voorstellen dat er een ambitieuse directeur aangesteld is om de Gemeentelijke doelstellingen vorm te geven. Is het doel is gehaald met 20 miljoen schuld? Zijn er meer, voldoende mensen in een normale, gewenste baan gestroomd? Ik betwijfel het.

29-11-2018
brainder uit Drachten

Caparis dat is toch een strafkamp voor arme mensen?

29-11-2018
kreta uit Sumar

Te veel dure mensen in top,te weinig toezicht,dus eerst schoon schip maken.een normaal bedrijf was al lang op de fles gegaan

29-11-2018
strontboertje uit Boelenslaan

Zeg ik,zinkend schip net als de lawei,nog nooit winstgevend geweest en zal t ook nooit worden

29-11-2018
gysel uit Drachten

misschien is de winst dat veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt daar hun werk doen en een boterham verdienen

29-11-2018
strontboertje uit Boelenslaan

Je gysel,nee,ook als de door u genoemde mensen niet zouden werken,krijgen ze eenzelfde inkomen,,caparis moet mijn inziens omgedoopt worden,Sinterklaas is een betere naam,er hoeft inderdaad geen winst te worden gemaakt ,maar ook zeker geen verlies in deze hoogte

29-11-2018
keiki uit Drachten

Het heilige caparis, waar zieltjes die het toch al niet redden, moeten werken voor hun uitkering. Waar mensen met een beperking of ggz achtergrond worden uitgebuit en gepest om hun handicap. Waar mensen met air in de kont en kop op topnivo salarissen verdienen en gillen tegen hun personeel dat ze harder moeten werken, omdat ze anders hun uitkering stop zal zetten. Zo gaat caparis met hun personeel om. Er zijn zat andere instellingen die wel normaal omgaan met hun personeel en geen druk opvoeren. Druk is het allerlaatste wat deze kwetsbare groep kan gebruiken. Als je ze toch al uitbuit met talloze onzinnige werkzaamheden, wees dan op zijn minst vriendelijk en behulpzaam.

29-11-2018
mutsjubutsie uit Drachten

@keiki, u heeft het over de reintegratie gevallen, mensen in dienst van Caparis of eender welke werkvoorziening hebben een normaal salaris met cao, zeker geen uitkering.
Het sneue is dat men zoveel mogelijk mensen in het normale bedrijfsleven wil laten werken, en er geen nieuwe instroom komt, dit geldt voor alle werkvoorziening schappen.
Over een jaar of 35 is de laatste werknemer vertrokken en worden deze bedrijven opgeheven.
Mensen met een arbeidshandicap van nu mogen hun hele leven nutteloos thuis gaan zitten met een uitkering, mooi vooruitzicht en volstrekt belachelijk in zo'n rijk land.

29-11-2018
keiki uit Drachten

@Mutsjubutsie, "reïntegratie gevallen" is ook personeel, zijn ook mensen, hoort ook normaal mee omgegaan te worden. En het loon van "normaal personeel" noem ik niet een normaal salaris, men kan iemand een contract aanbieden zeggen dat het echt werk is, maar als je het aan het einde van de maand alsnog de eindjes aan elkaar moet knopen, kan ik dat in de verste verte niet een fatsoenlijk loon noemen, maar een verkapte uitkering. En ook mensen met "vast werk" worden nog steeds gepest en voor schut gezet,o wee als je hier je mond over open doet. Dit was 10 jaar geleden al zo en nu nog steeds als ik de mensen spreek.

29-11-2018
mutsjubutsie uit Drachten

Ik vind reintegratie ook heel normaal, maar die werken voor uitkering of zelfs onder het minimum loon met aanvulling, belachelijk natuurlijk.
Ik werk al 40 jaar in WSW verband, gedetacheerd, en mijn loon is heus veel meer dan een uitkering, hoewel we wel achterlopen omdat de lonen vele jaren bevroren zijn geweest.

29-11-2018
advertentie

strontboertje uit Boelenslaan

Nogmaals,zonder dure woorden,caparis is als consept zwaar achterhaald en derhalve volstrekt KANSLoos

30-11-2018
gysel uit Drachten

strontboertje ....ja tegen zoveel visie is niemand opgewassen.Doorspekt met onderbouwde argumenten en vooral genuanceerde kritiek je kunt echt trots op je zelf zijn (ps. zo schrijf je concept correct)

30-11-2018

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan