Account
Logo
Zoeken
11.4 °C

Eerste steen Burgumer politiebureau

Publicatie: 23 januari 2004, 17.46 uur

Reacties

anne de vries uit Drachten

ze hebben in Burgum een politie bureau waar hooguit 3 mensen werken,want alles gaat via Leeuwarden, het oude staat voor meer dan de helft leeg,ach ja, maak ons geld maar op,het gaat hoe dan ook toch over de balk.

23-1-2004
jaapie7 uit de Wâlden

Ben het helemaal met jou eens Anne.

23-1-2004
L. van der Meer uit Burgum

Ben het ook helemaal met jou eens Anne, onvoorstelbaar.

23-1-2004
rommie uit de westerein

Hier in de Westerein staat ook een politie bureau. Die staat er alleen voor de pronk want er zit nooit iemand in..

23-1-2004
Gz uit Dokkum

Het bureau in Dokkum is wel mooi geworden en is het er altijd druk alleen zie meer auto's bij het bureau dan op de straat.

23-1-2004
dirk uit damwoude

wat weten jullie veel van politiebureaus
niet zo,n best teken zeker. En iedereen moet toch een fatsoenlijke werkplekhebben

23-1-2004
anne de vries uit Drachten

he Dirk werkplekken? het werkterrein van een agent is de straat, en niet koffie zuipen op het bureau,stelletje lafaards, laten ze maar eens echt werken, stelletje opvreters.

23-1-2004
joepie uit burgum

Kan iemand van de politie zelf even uitleggen, waarom er zo met ons belasting geld wordt gegooit in dergelijke belachelijke projecten.
Er is immers een prachtig bureau in burgum aanwezig.

24-1-2004
johan uit hardegarijp

2,2 miljoen?. wordt het een gouden bureau?

24-1-2004
anne de vries uit Drachten

he, ben jij johan veninga?

24-1-2004
Redactie uit Burgum

We hebben n.a.v. hiervan ook vragen gesteld. Het oude bureau is jarenlang verwaarloosd en dus geen geld ingestoken. Nu kwam de keus voor renovatie of nieuwbouw en dit bleek goedkoper te zijn. In Buitenpost wordt bijv. wel gerenoveerd. Ook zijn de eisen van de tijd veranderd waardoor renovatie duurder kan uitvallen. Door de verwaarlozing van de afgelopen tientallen jaren wordt nu door heel Friesland heen zo'n twintig nieuwe kleine en grote bureaus (ver)bouwd.

24-1-2004
Geert uit Garyp

Goed werk van de redactie om de politie nog eens te vragen naar de reden van de nieuwbouw.
In het algemeen is het wel zo dat (semi)overheid zoals zorg, onderwijs en ook de politietop soms meer PROJECTONTWIKKELAAR zijn dan dat ze bezig zijn met hun taak.

24-1-2004
Redactie uit Burgum

Daar heb je, Geert, op zich wel gelijk aan op dit moment. Maar tien jaar terug was het beeld dus totaal anders. Zoals het oude bureau in Dokkum erbij lag, daar zou je echt niet willen werken... En in het bureau van Burgum zullen zo'n 30 mensen komen te werken. Tevens is er ruimte voor de recherche bij grote zaken. Het bureau wordt dan binnen no-time anders ingericht en zo ontstaat er extra ruimte voor recherche etc.

24-1-2004
anne de vries uit Drachten

renovatie kost echt geen 2,2 miljoen(5 miljoen in guldens)zo oud is het bureau in burgum nog niet.als ze het azc opruimen, is er ook niet veel politie nodig in burgum.

24-1-2004
advertentie

joepie uit burgum

De jaarlijkse subsiedie van het rijk moet op, anders krijgen ze volgend jaar niet weer zo veel. Dus over de balk. En redactie, kunnen er volgens jullie geen 30 mensen in het oude gebouw??

24-1-2004
peet uit n.bergum

ik weet wel zeker dat er meer mensen dan 30 in het oude gebouw kunnen en de cellen zijn ook nog wel goed waarom nieuwe cellen voor die crimie,s of moeten ze de zelfde luxe als thuis ook hebben voer de zelfde cellen als thailand in 25 op een cel

24-1-2004
tjalling uit Twyzelerheide

He peet ik ben het helemaal met je eens maar in plaats van 25 mag ook 30

25-1-2004
Andere redactie uit Burgum

Ik wil wel even reageren op alles wat tot nu toe is gezegd. Er komen geen cellen meer in Burgum. Zoals al eerder is gezegd, heel veel zaken van de politie gaat via Leeuwarden. Daarnaast is er in het nieuw te bouwen bureau ook ruimte gereserveerd voor speciale teams die moeten worden opgezet bij ...

26-1-2004
Andere redactie uit Burgum

... de grotere zaken. Daar is in het oude bureau geen ruimte voor. Natuurlijk is die 2,2 miljoen veel geld en deze kan op zich ook aan belangrijker zaken worden besteed. Maar de politie krijgt de laatste jaren al veel over zich heen. En in dit geval vind ik sommige uitspraken niet geheel terecht.

26-1-2004
DAVID uit SUMAR

Als een simpele burger een bouwvergunning aanvraagd dan is het altijd moeilijk moeilijk, maar dat politiebureau wordt zo uit de grond gestampt alsof het niets is

27-1-2004
jan uit broeksterwoude

gooi die eerste steen maar gauw door de ramen van dat gebouw wat wij betaald hebben met flut boetes

30-1-2004

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan