Account
Logo
Zoeken
15 °C

Meisje gewond op autocross in Kollum

Publicatie: 21 april 2014, 15.50 uur

Reacties

sniper uit kollum

Wake up! Met 14 in een crossauto?!
Wie verzint zoiets?

21-4-2014
uit Leeuwarden

Sniper,

Degenen die wel plezier in het leven wensen te genieten. En ja... iedereen ervaart op een andere manier plezier; er zijn mensen die gaan laser gamen, anderen gaan wielrennen en weer anderen gaan autocrossen.

Met veertien jaar als wielrennen... levensgevaarlijk! Wie verzint zoiets?

9 van de 10 keer gaat het goed. Om meteen alles vanwege die ene keer te staken...

21-4-2014
jacobstroobos uit Stroobos

Personeel uit Dokkum onkosten worden betaald door verzekering dacht jij dat een organisatie die hoofdelijke aansprakelijk kan worden gesteld een autocross of een andere wedstrijd organiseert zonder zich goed in te dekken.En een junior klasse bestaat al jaren in de autocross wereld.

21-4-2014
hanomag uit franeker

meisje uit lelystad ik wens jou een spoedig herstel
en beste tegen standers van deze sport , ga zelf eens een jaar mee crossen weddden dat jullie er ,,betere,, chauffeurs door worden ! het moest gewoon verplicht worden door de r.d.w. voor dat je aan rijlessen begint! je leert dan in ieder geval hoe een auto reageert in moeilijke situatie,s op jou handelingen ! dus gewoon door gaan met die jeugd klasse !

21-4-2014
wabu uit Burgum

Ieder zijn, of haar hobby toch?? Ik heb het ook jarenlang gedaan en heb er een hoop van geleerd, je leert inderdaad hoe een auto reageert in glibberige situaties of een plotselinge slip, dus zo doelloos is het nu ook weer niet. En helaas voor Walinga, drinken doe ik ook niet. Maar niet iedereen hoeft het leuk te vinden! Wat betreft het ongeval in Kollum, ik heb het van dichtbij zien gebeuren en het was een flinke klapper. Wat mij wel opviel was dat dit meisje de auto al de gehele manche niet echt onder controle had, zo'n 100 m voor de crash heeft ze pas opgeschakeld van 2 naar 3 na eerst enkele ronden in de toerenbegrenzer te hebben gereden, hierdoor kreeg ze vlak voor de bocht ineens veel meer snelheid en schoot zo rechtdoor. Naar mijn idee een stukje onervarenheid, maar dit is voor haar natuurlijk wel een heftige les geweest, jammer.

21-4-2014
gerritpruts uit Twijzel

Sniper, iemand van 12 jaar mag al in de junior klasse rijden!
http://www.knaf.nl/autocross/4-juniorklasse/algemene-informatie.aspx
Beterschap voor het meisje.

21-4-2014
banjer uit Kollum

Je moet er vroeg mee beginnen. het meisje in kwestie zal het heus wel leuk vinden ( willen )in deze hobby verder te gaan. Menigeen van 20, 30, 40 jaar kunnen nog niet eens goed rijden op de normale weg. Beterschap 14 jarige!!

21-4-2014
willemke66 uit twijzelerheide

mijn dochter en zoon crossen al vanaf hun veertiende jaar.en er is nog nooit iets mis gegaan,maar ze zijn er beide van jongs af aan ook mee opgegroeit en wisten hoe ze met een crossauto om moesten gaan,ik vind het erg leerzaam voor zij als automobilist de weg op gaan,ze reageren sneller in bepaalde situaties!!

22-4-2014
sjors33 uit Surhuisterveen

Eksteroog nog meer eksteroog . eksteroog laat ieder voor zich zelf beslissen
zo gaat alles naar de kloten

22-4-2014
dikkezeeman uit Drachten

je mag niet zomaar mee doen als 14 jarige je moet wel een licentie halen (een race licentie) bij de knaf (koninklijke Nederlandse autosport federatie) hiervoor moet je een theorie examen afleggen en een rijvaardigheid test doen en bij iedere sport kun je een ongeluk krijgen en de eisen waar een auto aan moet voldoen zijn ook niet mis dus het is wel veilig als je kind nu autocross paardrijdt of op turnen zit er kan altijd iets gebeuren wij crossers willen het meisje dan ook veel beterschap wensen ook al is het voor mij een onbekende en waren we gisteren niet aanwezig maar op een andere cross

22-4-2014
sil93 uit zwaagwesteinde

haha echt jammer deze reacties. Zelf sinds mn 14e gereden, nooit grote problemen, collegacoureurs ook niet.

Maar ten eerste met eigen ogen gezien dat de stoel van de betreffende auto helaas niet goed bevestigd zat. Daarbij is mij ook ten ore gekomen dat de coureur nauwelijks ervaring had met auto rijden, waarbij het gewoon gevaarlijk is om een snelle baan als Kollum op te gaan... mijn advies is om gewoon eerst lekker veel thuis te oefen met rondjes rijden, achteruit, bochtjes, enzovoort.

Verder natuurlijk jammer van zo'n ongeval! Maar aan het feit dat de coureur 14 is zal het niet liggen, ik kan heel veel 14 jarige waar sommige volwassen nog veel van kunnen leren wat betreft autorijden!

22-4-2014
willemke66 uit Twijzelerheide

kijk dat is nou mijn powergirl,jij weet tenminste hoe alles rond de autocross in zijn werk gaat.wij gaan lekker door met crossen in de junior en rodeoklasse!! ieder zijn hobby!

22-4-2014
kadoenzo uit drachten

Als het klopt van die niet goed bevestigde stoel, is er een fout gemaakt door de technische commissie bij de keuring lijkt me. En dat kan dan ook verklaren dat dit meisje zon klap heeft gemaakt. Die auto's hebben toch een degelijke kooiconstructie. En met 14 reed ik al op Zandvoort met een licentie, dus wat is jong...
Meid, heel veel beterschap!!

22-4-2014
trommel uit Drachten

Het gas bleef hangen waardoor ze niet kon afremmen? Koppeling in en remmen....elke crosser weet dat behalve kleine meisjes. Niet verantwoord dus!

22-4-2014
advertentie

jantje1908 uit Drachten

Bekende uit Leeuwarden:Wat zal ze een plezier hebben,daar in het ziekenhuis....

22-4-2014
walinga uit Burdaard

Domme bezigheid, dat zgn crossen is voor doellozen pffffff

22-4-2014
eksteroog uit eastermar

willemke 66,laat mij raden

toen jij de kinderen borstvoeding gaf,lag jij uitgebreidt met de kinderen in het modderbad en het is bij jou nooit verder gekomen als een modderbad ,ha ha ha

22-4-2014
sil93 uit westereen

eksteroog serieus lees jij je eigen reacties wel eens door? zulke dingen zeg je toch niet...

en duidelijk dat de helft niet weet waar die het over heeft. zoals ik al zij de juniorklaase bestaat al sowieso 7 jaar, en er zijn nooit problemen geweest. maar er is me ter oren gekomen dat de ouders de auto voor dit meisje achteruit moesten rijden om naar destart te kunnen... tsja als je nauwelijks je auto kan verrijden kun je ook niet zon snelle baan op gaan. mijn ouders hebben me eerst fatsoenlijk leren rijden voordat ik begon..

als je denkt er verstand van te hebben. ga eerst eens uitzoeken hoe het zit met jongeren en crossen... het kan prima. maar dit ongeluk is gebaseer op twee punten: geen veilige auto

22-4-2014
eksteroog uit Eastermar

sil 93,waar het mij om gaat is deze,

dat crossen in de modder ,heeft niet zoveel te maken met het rijden op de Nederlandse wegen,zoals willemke 66 beweerd

dat gaat vooral om verkeersregels kennen

laat deze kinderen dan het beheersen van de auto,zoals het koppelen en schakelen ietsje onder de knie hebben

maar een beginnende rijder is met 3 rijlessen op diezelfde hoogte als deze crosser, vandaar

22-4-2014
mazda uit surhuisterveen

Wat we het beste met eksteroog kunnen doen, in een crossauto zetten Een redelijk snelle en dan een paar rondjes laten rijden tegen een junior; en als het een beetje kan ook nog op zeiknatte baan op Kollum
Wil ik wel eens zien of het ook aankomt op wagenbeheersing

22-4-2014
willemke66 uit Twijzelerheide

ben het volledig met jou eens mazda uit surhuisterveen,want eksteroog weet niet eens waarover die praat,alleen een ander wat in de zeik zetten.dat getuigd wel van gee3n nivo !!!gelukkig sta ik ver boven dit soort figuren en ben trots op mijn crossende kinderen.en mijn dochter heeft wel degelijk bewezen dat zij vanwege haar crosservaring ,hiermee haar rijbewijs sneller wist te halen!

23-4-2014
eksteroog uit eastermar

willemke,jij hebt blijkbaar een pientere dochter die zich mentaal en theoretisch goed op de rijlessen voorbereidt heeft,en daar mag jij heel trots op zijn

maar vertel nou niet dat zoiets te verklaren is door domweg wat rondjes in een modderpoel te rijden,

dat kun jij deze meid,die haar best voor het rij examen heeft gedaan ,niet aandoen,toch

23-4-2014
maf uit Jistrum

Sommige meisjes van 14 rijden paard, anderen rijden in een crossauto, met beide sporten gebeuren (erge) ongelukken. Zo zijn er nog veel sporten op te noemen!

Als je ergens goed in wil worden moet je jong beginnen! En wie LEEFT neemt risico.

23-4-2014
willemke66 uit Twijzelerheide

helaas voor jou eksteroog,rijden zij niet in een modderpoel,maar op een keiharde kleibaan waar hoge snelheden worden gehaald.zou je willen adviseren toch eens naar een autocross te gaan,wie weet stel je dan je beeld wel bij over het hoe en wat rondom autocross.over 1 ding heb je gelijk,heb inderdaad een pientere dochter!!

23-4-2014
fryslan66 uit de Walden

Ook ik ben van mening wat heeft een kind van 14 jaar in zo'n ding te zoeken. Laat ze eerst hun rijvaardigheidsbewijs gaan halen en dan hebben ze wel de leeftijd om over zo'n gevaarlijke hobby na te gaan denken.

23-4-2014
autocrosser uit burgum

Autocross is een zeer ondergewaardeerde tak van de autosport veel mensen vinden de rijders domme boeren.
Als je dat over autocross denkt kom dan zelf eens kijken met je grote mond de auto's moeten over veel eisen voldoen en junioren moeten een licentie halen,het is helemaal niet gevaarlijk ongelukken kunnen gebeuren. en die eksteroog kan beter zich stilhouden met haar domme praat en kan beter eens van haar leven te genieten inplaats overal op te zeiken!!!!!!!!

24-4-2014
eksteroog uit eastermar

goh,autocrosser,in mijn stoutste dromen durfde ik dit niet te zeggen natuurlijk,

maar ik ben blij dat jij het niveau van autocrossen in de eerste 2 zinnen zo stellig kunt verwoorden,heerlijk toch

24-4-2014

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan