Account
Logo
Zoeken
10.5 °C

Achtkarspelen gaat strijd aan met WOZ-bureaus

Publicatie: 25 februari 2014, 16.10 uur

Reacties

wozspecialisten uit Zevenbergen

Wist u dat de gemeente deze kosten pas verschuldigd is als er foute WOZ-waardes worden verstrekt? Als de gemeente zoveel foute WOZ-waardes afgeeft is het niet verwonderlijk dat burgers in opstand komen.

Het is ook zo dat deze gemeente zelf niet capabel is om de fouten te herstellen. Hiervoor huurt men dure bedrijven in die voor

25-2-2014
maan1 uit Gerkesklooster

Dat klopt niet helemaal, zogenaamde woz-specialist! Al zit de gemeente er 1 Euro naast, want om zulke luttele verschillen gaat het meestal, moet de gemeente wel 700/800 Euro proceskosten betalen!! En wie gaat dat uiteindelijk betalen?? DE BURGER!! Dus laat je niet verleiden door zulke "specialisten", mensen!

25-2-2014
diuwer uit Boornbergum

jorritsma gaf na de jaarwisseling in almere een skatebaan cadeau , weet u nog
de burger baalt en betaald

25-2-2014
wozspecialisten uit Zevenbergen

De gemiddelde correctie die wij realiseren is

25-2-2014
advertentie

antonv9 uit Drachten

Afschaffen die zogenaamde woz specialisten. Het zijn gewoon makelaars die te weinig werk hebben...

25-2-2014
hyper7 uit Hurdegaryp

gewoon eerlijk de woz bepalen en niet alleen maar opdrijven wanneer de huizen markt keldert

25-2-2014
eksteroog uit Eastermar

ja gemeente,het valt niet mee om nu eens de underdog
te zijn

jaren en jaren zijn de huizenbezitters met te hoge woz aanslagen besodemietert

deze WOZ-bureaus zijn echt een geschenk uit de hemel,ga zo door.

25-2-2014
chrisdv uit Boelenslaan

Wat een onzin kraamt die woz-specialisten uit! Gemiddelde correctie van 38.000 euro! Laat me niet lachen! Allereerst doen jullie een voorselectie van alle aanvragen. Ca 75% doen jullie niets mee, want daar is de kans om iets te verdienen te klein.
Er wordt geadverteerd met gratis bezwaar, maar ondertussen wordt er wel bij de gemeente een dikke nota neergelegd! Verklaar anders even die 80.000 euro? En wie moet die 80.000 euro betalen? Juist ja, de burgers!
Burgers, Neem zelf contact op met uw gemeente, indien u twijfels hebt over uw WOZ-waarde.
Een gemeente zal u als burger eerder gelijk geven in uw bezwaar, dan een no-cure no-pay bedrijf... U begrijpt neem ik aan wel waarom.
Overigens ben ik wel van mening, als u door u gemeente niet serieus genomen en of behandeld wordt, dan kunt u altijd nog een specialist in de arm nemen.

25-2-2014
meinie uit Lutjelollum

Je kunt het ook anders bekijken @chrisdv, als de gemeent beter zijn werk laat uitvoeren zit men er niet naast en dus behoeft men geen 80.000 euro uit te geven aan dit soort dingen. En een voor selectie is helemaal niet zo slecht naar mijn mening. heeft de gemeente juist getaxeerd dan mag men dit de betreffende burger toch gewoon melden lijkt mij? Vergeet niet dat er ook veel mensen zijn die er zelf niet meer uitkomen, en dan de hulp van een derde moeten inschakelen. Ik snap best dat mensen het raar vinden dat hun huizenprijzen met 20% gedaald zijn toch steeds maar meer moeten betalen.

25-2-2014
maan1 uit Gerkesklooster

Burgers die hier in trappen die moeten nog maar eens goed nadenken; zulke bureau's, zouden die niet alleen voor de winst gaan.....? We betalen uiteindelijk er allemaal zelf voor, heb dat toch eens in de gaten. 38.000 Euro ernaast gemiddeld? Doe eerst maar eens beter je huiswerk. Of beter nog, komt met legitieme argumenten als je zo graag geld wilt verdienen van de burgers.

25-2-2014
dappered uit Uithuizen

Wij willen allemaal het beste, de beste zorgen, de beste taken een mooie groenvoorziening, beste huishoudelijke hulp, geen voedselbanken enz. Maar als eerst de regering de burgers letterlijk en figuurlijk VILT en daarna pas de gemeente en andere diensten, dan lijkt het direct allemaal overtrokken. Is dat ook zo. Waar zou een gemeente zijn geld anders weg moeten halen. Er komt nog veel meer op onze gemeenten af. Verplichte taken van zorg en waar moet het geld weg komen. Jullie en ook ik klagen weleens op de gemeente, maar je moet bij de regering zijn. Verkwisting van ons belasting geld: heerlijke mensen die bankdirecteuren, de VVDertjes bij uitstek, DE PvdR doet ook al mee(kijk W Kok en kompanen)De steeds maar toegenomen afdracht EU. ja dan is het geen wonder dat het water aan de lippen komt. en de gemeenten zijn de dupe. Die mogen niet villen maar moeten SLACHTEN. en dat komt hard en boos makend aan.

26-2-2014
eksteroog uit eastermar

dappered,jij hebt niet zo lekker geslapen zeker

ik begrijp heel goed dat jij deze aanslagen een prima ja zelfs een machtig idee vindt
je zou wel uit je broek willen scheuren van het lachen.
maar beste man
in het algemeen gaat een gezin ten onder aan de vaste lasten en daar is de woz aanslag 1 van

en dan,waar moet de gemeente straks alles van betalen
als jij van voetballen houdt ,dan betaal jezelf maar wat meer voor de contributie
als jij te zwemmen wilt dan betaal jij zelf maar wat meer
maar wat gebeurt er,de gemeente heeft er wel tonnen en tonnen voor over om hier en daar kunstgras op die velden te gooien en daar komen natuurlijk de vaste lasten per jaar nog eens overheen en dan praat je voor de gehele gemeente over miljoenen
laat iedere burger dan liever zijn eigen maar betalen ,dat is eerlijker

26-2-2014
wozspecialisten uit Zevenbergen

Gemeentes maken veel fouten en helaas betaalt de burger hier links- of rechtsom voor op. Doet de gemeente het goed dan zijn er minder kosten, maar maakt de gemeente er een bende van dan betaalt u teveel belasting. Ook procedeert de gemeente Achtkarspelen tegen beter weten in door bij de rechtbank. Hiermee is de helft van die 80.000 euro al verklaard : http://www.beleefdokkum.nl/nieuws/rechter_stelt_gemeente_achtkarspelen_in_ongelijk_bij_woz-bezwaarprocedure_1.ashx
Vervolgens huurt men zelf ook nog eens bedrijven in voor 165 euro per uur. Niet zo verwonderlijk dat de rekening oploopt tot enkele tonnen per jaar. Waren de WOZ-waardes goed bepaald dan was er geen vuiltje aan de lucht.

26-2-2014
wiersma uit Metslawier

Zelf ook wel eens gebruik gemaakt van zo'n buro. Gemeente neemt burger als ze zelf bezwaar maken niet seriues. Nu het ze teveel geld gaat kosten, gaan ze de burgers wel weer serieus nemen. Hadden ze eerder moeten doen. Dat is een basis beginsel voor een Gemeente, luisteren naar zijn burgers!

26-2-2014
advertentie

eksteroog uit eastermar

ik hoop dat Achtkarspelen zo'n spijt van dit artikel krijgt,zodat de inwoners nu juist massaal met WOZ-bureaus gaan procederen,heerlijk toch

27-2-2014
hamster1988 uit Kootstertille

Eigenlijk is het gewoon een teken aan de wand. De Burger in Achtkarspelen is het Beu dat geld aan de verkeerde zaken wordt uitgegeven terwijl er zoveel problemen zijn in deze prachtige gemeente. Het wordt dus tijd dat de gemeente de inkomsten op een juiste manier gaat gebruiken in plaats van deze in te zetten tot de persoonlijke pleziertjes van de diverse wetsbekleders.

27-2-2014
gp500 uit Twizel

Het is mooi in werking gezet en de gemeente doet het nu zelf ook goed.
Zelf ondervonden.

28-2-2014

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan