Account
Logo
Zoeken
10.9 °C

Overval op juwelier in Drachten

Publicatie: 20 februari 2014, 17.48 uur

Reacties

regiofri uit Drachten

De Burgernet- actie meldde wel dat er waarschijnlijk sprake is van Oost Europese types. Vroeger werd er nog gezegd: 'van Oost Europese afkomst'. Kijk naar Opsporing Verzocht, kijk naar b.v. Omroep Gelderland met programma 'Dossier Gelderland'. Daarbij vergeleken gebeurt hier nog niets. Maar dit soort incidenten verspreidt zich als een olievlek over het land.

20-2-2014
regiofri uit Drachten

@manolev: teveel gedronken? Ik zeg toch dat dit een landelijk probleem is? Je leest niet goed. Bovendien speelt het feit dat plaatsen als Drachten en vele andere dicht bij grotere snelwegen liggen: dus is dat tuig er gauw vandoor. In Birdaard kan je toch geen kant op. Dus wat dat betreft hebben jullie geluk. Maar: je flauwe reacties vind je zelf blijkbaar leuk. Wat een lol. Je kan beter werk zoeken i.p.v. hier flauw te zitten posten. Birdaard: ligt dat niet ergens bij Oentsjerk? Nou, lees de historie over die regio er maar eens op na.

20-2-2014
beer5 uit Drachten

Vreemd, heb geen bericht gehad van burgernet!!

20-2-2014
diuwer uit Boornbergum

@regiofri heeft gelijk,dit soort problemen word nooit opgelost als je het onderling als nederlander ook al niet eens bent

20-2-2014
thor uit Drachten

Ik heb ook geen burgernet melding gehad .

20-2-2014
1977 uit Drachten

Hier ook geen melding ontvangen.

20-2-2014
fs1 uit Augustinusga

Wij moeten meer vrijheid hebben Teven zei 1 klap mag maar we moeten met deze figuren de vrijheid hebben dat er geen extra gemeenschapsgeld achter aan hoeft.

20-2-2014
riemer uit Drachten

Vet balen voor Volker en zijn medewerkers.
Hopelijk valt de schade mee en zijn ook de persoonlijke gevolgen klein.
Het is

20-2-2014
cokie uit Opende

Dit was te verwachten !!! Met dank aan de regering en de E.U . Er zullen vast goeie dingen voortvloeien uit 1 Europa, zeker, maar ook vele nadelige gevolgen vloeien hier uit voort !!! Veell criminelen uit Oost Europa vinden hun weg naar Nederland, waar ze ongestoord overvallen plegen, oude mensen beroven, vals geld, autodiefstallen wooninbraken en ga zo maar door !!! En ze springen in de auto en zijn zo de grens weer over met de buit richting Duitsland. Daag !!! En worden ze gepakt de straffen hier zijn een lachertje en nemen ze op de koop toe !!! Het zal je maar gebeuren als winkelier, het tekent je voor het leven. En je kan niet alleen niet met de vinger wijzen naar de buitenlanders want er zijn ook genoeg Nederlanders die zich schuldig maken aan deze vergrijpen, maar grotendeels is Oost Europa een veelpleger van dit soort praktijken !!! Tuurlijk zijn er genoeg Oost Europeanen die hier hard werkend de kost verdienen, en onterecht hier op aan gekeken worden.

20-2-2014
keimpe113 uit Drachten

Burgernet had het over een winkeldiefstal... Een overvalis toch wat meer vind ik.. Dacht dat ze een pakje sigaretten niet hadden afgerekend of zo..

21-2-2014
cokie uit Opende

Wat ik ook intriest vind is dat er een hoge werkeloosheid heerst in Nederland, en dat de grenzen open staan en dat de toestroom van Oosteuropes arbeiders, zijn weg vind in ook vele bedrijven in mijn eigen regio vooral in de vleesverwerkende sector waar eerder laag opgeleide mensen een goeie boterham konden verdienen, nu ruimte moeten maken voor de vele OostEuropeanen die met grote aantallen neerstrijken in de regio, zonder ook maar 1 woord van de Nederlandse taal te beheersen deze banen overnemen ten koste van de eigen Nederlanders !!! Een half jaar werken voor het minimumloon en dan weer kunnen opkrassen omdat anders hun uurloon na een half jaar om hoog moet !!! Zat anderen die weer hun plaats in nemen voor een half jaar. Ze wonen met velen in 1 woning dus hebben ze lage woonlasten en het enige wat ze hier aan onze economie besteden is een beetje eten en drinken af en toe een tank benzine en de rest sparen ze om uit te geven in hun land van herkomst !!! Slecht voor Nl economie !!!

21-2-2014
keimpe113 uit Drachten

Burgernet had het over een winkeldiefstal... Een overvalis toch wat meer vind ik.. Dacht dat ze een pakje sigaretten niet hadden afgerekend of zo..

21-2-2014
cokie uit Opende

Ik wil benadrukken dat ik helemaal geen problemen heb met buitenlandse werknemers als er werk genoeg is !!! Maar op dit moment is dit zeker niet het geval !!! Dus zorg dat je , je eigen burgers aan het werk krijgt hier in Nederland !! Voorheen had de jeugd uit de regio een vakantie baantje in de vleesverwerkende bedrijven in de regio, maar helaas gaat die vlieger ook niet meer op !!! Dat zijn nu ook al Polen en Roemenen !!! En dit kan je niet deze werknemers ook niet kwalijk nemen !!! Oosteuropeanen verwijten, maar wel de regering en de E.U En in Poolse begrippen verdienen ze een goed loon hier.veel beter als in Polen !!! Maar zijn de lusten en lasten daar ook net zo vreselijk hoog als hier in Nederland !! Hopelijk word er spoedig een halt toegeroepen aan deze waanzin !!! En om te zeggen we moeten niet meer mensen toelaten !!! Eerst eigen mensen en dan de rest !!! Lijkt mij een strak plan !!!!
pll

21-2-2014
cokie uit Opende

Ik heb ook goeie bekenden Poolse, Bulgaarse kennisen goeie hard werkende mensen die ook deze praktijken afkeuren en verafschuwen !!! Hier al jaren zijn en gewoon ingeburgerd zijn. Intriest dat Nederland een luilekkerland word voor criminelen !!!21-2-2014
noname uit Uithuizen

Hallo, weet u wel , de belastingbetaler, wat het kost ? Korte opsomming:
Overval, politie vele uren, bij eventuele aanhouding kosten advocaat, nog steeds onderzoek politie, detentie/gevangenneming,dagelijks verzorging van gedetineerde, openbaar ministerie, rechtbank, u moet weten hoevel man/vrouw uren dit opslokt, weet U wat dit kost ? laat maar weten. (sorry, als ik iets ben vergeten vermeld dit svp)graag)

21-2-2014
noname uit Uithuizen

sorry, ff vergeten te vermelden:
Cel kost

21-2-2014
machiel uit Hongerige Wolf

Tja sixpack

21-2-2014
cees1234 uit Feanwâlden

ja en het cabinet maar bezuinigen en de har werkende mensen worden berooft van u levens werk hun lust in in hun leven wanneer zou het cabinet nou eens goed na denken wat ze doen hun denken makkelijk maar sinds de bezuinigingen horen we steeds meer van deze rare dingen is het geen juwelier zijn het wel oudere mensen die mishandeld worden om geld bah waar gaan we heen met ons Nederland het wort steeds gekker en word met de dag gekker ik wens de eigenaar van de juwelier veel sterkte en hoop voor de man en dat ze de daders tegen komen meteen op sluiten levenslang wel of geen buit gemaakt dit mag niet ge beuren

21-2-2014
wiersma16 uit Dokkum

Hoi de politie heef een verdachte op gespoord en aan gehouden, maar o wee er is geen plaats voor hem in ons rechts systeem. Dus meneer heeft zijn vrijheid weer gekregen en kan met de noorderzon vertrekken en zich beter voorbereiden op de volgende actie in de criminaliteit. Want de aanhouder wind, ja je kunt zo verplaatsen van het ene naar het andere Europese land.

21-2-2014
buriram uit Uithuizen

de kogel

21-2-2014
mystery uit Drachten

Vroeger --> Lang lang geleden! Werd er een signaal afgegeven aan criminelen om ze te ontmoedigen. Bijvoorbeeld een publieke marteling of liquidatie op gruwelijke wijze.

Ik zeg niet dat dit nou is wat we moeten willen, maar het zou zeker helpen om de mensen uit het Oostblok te laten merken dat ze ongewenst zijn in Nederland.

We begaan dezelfde fout als de eind jaren 60, begin jaren 70. Toen we de Turken en Marokkanen binnen haalde en voorzagen van een baan. We begaan deze fout weer en niemand die het door heeft daar in politiek Den Haag!

24-2-2014

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan