Account
Logo
Zoeken
23.5 °C

Skûtsjes 'varen' in de Drachtstervaart

Publicatie: 15 oktober 2012, 19.21 uur

Reacties

harkema uit Harkema

Drachten weet ook werkelijk niet waar ze hun geld aan uit moeten geven..... die vaart komt er echt niet!!!

15-10-2012
coureur uit Drogeham

ze weten wel wat in drachten geld weggooien is,eerst de vaart dichtgooien,dan moet hij weer open,gaan ze een weg helemaal blauw schilderen A 75000 euro en nu dit weer,wij mogen steeds meer inleveren dankzij de crisis en daar gooien ze het weer weg'laat ze daar ook eens de hand op de knip houden,maar belastingcentjes weggooien vinden ze prima

15-10-2012
age uit uithuizen

Schitterend project!

Ik heb gehoord dat de gemeente Achtkarspelen ook mee zal gaan betalen voor die Drachtstervaart?

Logisch,want die boer'n burgers en buitenlui kunnen straks ook meegenieten en mschn komen er dan af en toe eens een paar verdwaalde toeristen in De Ham en De Harkema...

15-10-2012
schim uit Opeinde

Ach, over een aantal jaren zeurt niemand meer over het geld. Als het net zo wordt als op de site heb ik er vrede mee. Liever het geld hier besteden, dan dat het geld naar het buitenland verdwijnt. Ik hoop dat er wel een duikteam bij de brandweer komt voor als er iemand te water raakt met z'n auto.

15-10-2012
advertentie

janne uit Drachten

waanzin.

15-10-2012
gisardi uit De Tille.

Deze boten moeten ook al achteruit het centrum weer uit.
Ben benieuwd waar het schip strand.

15-10-2012
boarnster uit Aldeboarn

Ach , wij (gedeelte Boarnsterhim) komen straks bij de gemeente Heerenveen . Nou die hebben voor 80 miljoen te veel grond aangekocht . Dus dan is dit daar nog maar een peuleschilletje bij vergeleken !!!

15-10-2012
dr88en uit Drachten

Ja @gisardi, dat wordt ook nog een hele toer. Het geld dat niet besteedt is aan de spoorlijn (Heerenveen-Drachten-Groningen) gaat nu dus hier helemaal aan op.

Maar goed...hoe komt het dan met de werkgelegenheid? Er zijn genoeg Nederlanders die werk zoeken maar ik durf mijn hand in het vuur te steken dat de Oostblokkers standby staan met hun schepje...

Dan moet Rinus maar een versie maken van De Woonboot van Anneke Douma en Stef Ekkel, maar dan over de Drachtster Moleneind. Die single moet over 4 jaar klaar zijn en kan hij mooi met de oplevering het lied zingen, op de houten vlonder bij het klokkenspel.

15-10-2012
gogem uit Drachten

Had het niet meer verwacht dat ze zouden gaan graven, maar hulde dat het toch eindelijk los gaat.
Geld weggooien zou pas zijn als ze nu de riolering gaan vervangen en dan het wegdek, dat bereslecht is, opnieuw asfalteren om dan over 2 jaar toch de boel open te gooien. En hoeveel mensen uit de regio zullen nu de komende 4 jaar werk aan hebben in deze tijd met hoge werkeloosheid??

15-10-2012
willemwdm uit Hoornsterzwaag

Lagen die 2 skutjes vanmiddag al op het Molenend in de weg en dan moet die ellende van het graven nog beginnen. Ik denk dat het een behoorlijke kostenpost voor de gemeente wordt, want het bezorgend autoverkeer gaat hier een hoop last=financieel verlies van lijden en de rekening gaat wel naar de gemeente

15-10-2012
areidinga uit Frieschepalen

http://www.viadrupsteen.nl/drachtstervaart/#/Drachtstervaart%20Overicht%20Oost/Toekomstige%20situatie.
Deze skutsjes moeten dan wel eerst de mast strijken bij de Hogeweg,want het zijn allemaal vaste bruggen,behalve bij de Oliemolenstraat,dat is een beweegbare,omdat het niet mogelijk was om hoge opritten te maken terplaatse.Brughoogte tot aan de passantenhaven is volgens gegevens 2m90.

15-10-2012
cheese uit Ureterp

geld verspilling! Volgens mij was en is er wel een betere bestemming te bedenken waar de inwoners van drachten meer baat bij hebben!

15-10-2012
pmfrl uit Drachten

@coureur uit Drogeham wat betaal jij hier aan mee dan?

15-10-2012
a3power uit Drachten

Al die hokjebouwers uit kootstertille, harkema en drogeham moeten zich snel stilhouden. Dit project kost veel geld maar daar heb je ook wat voor. Steuntrekkers hebben we in dit land genoeg en dat is pas geldverspilling. Werken ho maar en beunen omt om het leven. Berg jullie voegspijkers en stuc-spanen maar op en help mee te graven !!

15-10-2012
advertentie

thor uit Drachten Azeven

Nu zijn er ook al weer mensen actie aan het voeren omdat de vaart 70 meter te lang wordt, Hij wordt minstens zeven kilometer te kort.

15-10-2012
dr8ten uit De Vennen

schitterend project wat zal het daar opknappen!
is nu niet om aan te zien daar!!

16-10-2012
coureur uit Drogeham

begrijp me niet verkeerd het zal idd opknappen daarvan
en ik heb begrepen dat alles word uitbesteed aan bedrijven in de buurt dus dat is ook prima,alleen moet er zoveel geld verspild worden aan alles erom heen?
er moet bezuinigd worden dus doe dit soort dingen dan ook niet

16-10-2012
eksteroog uit Eastermar

Ze zijn daar in Drachten stapelgek met dit project,

als men daar geld over heeft ,maak dan alle parkeer gelegenheden in Drachten gratis,

Maar nee,die schamelijke centjes heeft men dan weer nodig om deze onzin te betalen

komt er zo'n kunstenaar voorbij ,die deze vaart dan wel nodig vond ,omdat de auto's daar zo snel reden
nou wat een oplossing niet

16-10-2012
rumoost uit Surhuisterveen

pmfrl uit Drachten, mensen die daags werkzaam zijn, betalen veel belastinggeld van hun salaris, daarom betaald coureur uit Drogeham hier aan mee, jij zit schijnbaar de hele dag op je luie reet.

16-10-2012
wijzer uit Feanwâlden


Na de "BETUWE LIJN" wordt er nu een start gemaakt met de "DRACHSTERVAART".............

16-10-2012
waldfaam uit eastermar

Hoezo crisis,

Dit kan ook allemaal maar weer , net zo als dat weggegooide blauwe weg-geld 75000 euro , het is wel geld van de gemeenschap!
En dan moet jan met de pet maar weer diep door het stof door te bezuinigen.
Als je tegenwoordig winkelt in Drachten betaal je ook al de hoofdprijs voor het parkeren.
Het project is mooi , maar niet gepast in zo,n tijd.

16-10-2012
pmfrl uit Drachten

@rumoost uit Surhuisterveen pas als je meer dan 75 uur in de week werkten 7 dgn p.w. net als ik mag je dat zeggen, maar dat zal wel niet.

16-10-2012
tsea uit Drachten

Het is een baasje die pmfrl.

16-10-2012
rumoost uit Surhuisterveen

pmfrl uit Drachten, dan betaal jij er ook aan mee dombo!

16-10-2012
bastiaan uit Haema

wanneer wordt die troep van dat fikkie laatst op de dwarsvaart opgeruimd?? duurt al een paar weken dus vast te duur, maar wel duur ouwehoeren met skûtsjes

16-10-2012
mab uit Harkema

Kan me niet voorstellen dat de winkeliers er blij mee zijn.
Weg parkeergelegenheid dichtbij en dus ook weg bezoekers.
Maar ja, ze hebben blijkbaar altijd teveel geld om te verspillen in drachten; is het niet aan gevaarlijke verkeersaanpassingen, nutteloze blauwe strepen dan wel aan achterhaalde nostalgie welke zeker geen geld oplevert.

16-10-2012
pykefanger uit bombats

Al die figuren van buiten Smallingerland, wat zeuren jullie nou eigenlijk? Kost jullie geen cent. En Bastiaan, dat afgebrande gebouw is geen gemeente eigendom maar van een projektontwikkelaar, die moet alles dus opruimen!

16-10-2012
eksteroog uit Eastermar

ja, pykefanger,jij hebt steeds diezelfde kleren aan,anders schrikken de kippen zich een hoedje,dus jij hoeft niet veel te shoppen
maar mensen die graag in Drachten willen shoppen, worden straks nood gedwongen de parkeergarage ingejaagd ,omdat er nu veel parkeer gelegenheid in het centrum verloren gaat.

begrijpt de pykevanger het nu,dat juist de omliggende dorpen letterlijk het tol moeten betalen

16-10-2012

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan