Account
Logo
Zoeken
18.4 °C

Voedselbank Achtkarspelen een feit

Publicatie: 20 april 2009, 20.24 uur

Reacties

haagster2 uit Houtigehage

en als je in buitenpost woont moet je dan naar surhuisterveen rijden kost heel wat benzine?

20-4-2009
moetdat uit ergensopaarde

mooi dat de voedselbanken er zijn
maar wel erg he dat het zo moet
waar gaan we heen mensen

20-4-2009
eksteroog uit Eastermar

Grote kans dat zwervers en verslaafden aantrekt met alle gevolgen van dien.

20-4-2009
ellla uit Surhuisterveen

Vreemd dat die voorzitter anoniem wil blijven. Wat zou daar de reden van zijn?

20-4-2009
advertentie

rein uit Burgum

Jammer dat dit in een zoon welvarend land als Nederland moet ,maar toch goed dat ze er zijn.

20-4-2009
foetsji uit Foetsjistad

@haagster2

je kent het begrip "fiets" niet?

20-4-2009
veralun uit Ternaard

Is het niet triest dat het zover moet komen?
Mijn vader zou zich in het graf omdraaien als hij dit allemaal geweten had.
Nederland moet zich schamen!

20-4-2009
shithead uit Kootstertille

@haagster2

Iemand die een auto op de weg kan houden heeft naar mijn mening geen recht op hulp van een voedselbank.

20-4-2009
meneerfrispeer uit Drachten

We mogen blij zijn dat er,hoe zot het ook lijkt,voedselbanken zijn.
In andere delen van de wereld kun je gewoon verrekken.
Deal er maar mee,het is een feit.

20-4-2009
kuifkabouter uit Dokkum

Shithead? Je naam zegt al genoeg: iemand die in de soos zit en een auto op de weg kan houden is niet zo'n slamperpamper die in aanmerking komt voor een voedselpakket als degene die er recht op hebben vaak en bij het GKB lopen, wanneer kom je daar? Juist ja als je niet met geld om kunt gaan, wie een auto er bij kan houden kan dat wel, denk dat je trotser op zulke mensen kunt zijn dat op diegenen die zo'n pakket krijgen..........
Amen

20-4-2009
Mozes uit Napels

Kuifkabouter, ik snap geen ene flikker van jouw bericht!

20-4-2009
jopie uit Kollum

Is dat hier ook al nodig?

20-4-2009
keimpe112 uit Drachten

@ kuifkabouter, iemand die bij het gkb loopt kan misschien niet met geld omgaan, maar als je naar de voedselbank moet heb je die luxe van omgaan met geld al niet meer.

21-4-2009
buriram uit Uithuizen

dit is toch niet best in dit land en maar geld en voetsel uit geven in het buiten land dit is als wij niet oppassen ook een ontwikelings land geld uit geven aan kunst en vliegtuigen ik vind dat hier maar eens een keer moet worden in gegrepen en ook niet zuinig de arbijders moeten de handen maar een keer bij elkaar steken en die gore zaken vullers hier in nederland er maar een keer uit smijten op een boot naar somalie en dan maar hopen dat zij gekaapt worden en niet weer terug met die bende

21-4-2009
advertentie

vonneke uit Oudwoude

Laat ik voorop stellen dat de voedselbank een goed iniatief kan zijn, maar noodzakelijk lijkt mij het niet. Men spreekt over schuldsanering. Ik heb in mijn jaren diverse mensen c.q. gezinnen meegemaakt die erin zaten. Het SLECHT hadden, maar nog wel een auto hadden, mobiele telefoons, paarden en zelfs op vakantie gingen. 1 is er nu uit en heeft gelijk een HUIS gekocht van 225.000. Hoezo slecht in Nederland?
Ook de voedselbank is te manipuleren want de controle en begeleiding deugd niet.

21-4-2009
pessimist uit Surhuisterveen

We hebben socialisten in de regering en toch zijn er blijkbaar voedselbanken nodig. Hoe is dat in vredesnaam mogelijk? Omdat het allemaal streepjespaksocialisten zijn!

21-4-2009
bastiaan uit Hema

socialisten en christenen in het kabinet en opeens blijkt er voedselbanken nodig te zijn...beide kanten pretenderen vanuit principes voor de zwakkeren in de maatschappij op te komen.

niet te geloven!!

21-4-2009
klaskerik uit Broeksterwâld

Voedselbanken bestaan alweer wat jaartjes.......ook al in die jaren wanneer Nederland vaak voorop loopt/liep met inzamelacties voor andere landen.......mooi om een ander te helpen, maar dat het zo ver komt dat ons eigen landgenoten naar de voedselbank moeten, is er toch iets goed mis in dit landje.....

21-4-2009
westereender uit De Westereen

ik sluit me helemaal bij @vonneke aan

21-4-2009
pykefanger uit bombats

Ja Buriram, je hebt helemaal gelijk, maar niet heus. Laten we het geld van de voedselbanken gebruiken voor taalcursussen, en geef jij jezelf dan gelijk als eerste op voor de cursus Nederlands.

21-4-2009
uit Buitenpost

Wij willen een goede relatie met de gem soc dienst? Dit roept al vragen op: Is de gem wel bij machte om te lokaliceren, Is de gem wel bekend met? Heeft de gem geen inzage in de probematiek? Het zijn vaak mensen in de bijstand. Nu de gem mag zich dood schamen met dit beleid. De gem mag zich doodschamen dat ze deze problematiek zich voordoet in onze gem. Ze hebben de pijp toch zo vol van"wij willen dicht bij de burger staan. En dan nog, de VB lopen terug(credietkapriolen).

21-4-2009
uit Buitenpost

En dan nog de mensen die dit toejuigen. Schaam u diep dat onze democratie die is opgebouwt door onze gr ouders/ouders. Dat deze word verteert door de meneren die miljoenen mee krijgen(bonnus noemt men dat) en dan nog de banken waar geen miljoenen maar miljarden in moet worden gestoken om de fouten te masceren van de grote meneren. Een ravijn was het beste. Laten ze het maar weer eens eerlijk verdelen. Hier behoeven geen voeselbanken te zijn. Dit is geen recht maar onrecht. Hulp kan ook anders!!!

21-4-2009
maestro uit S'veen

Onvoorstelbaar dat gezeur hier, over gr ouders die zich omdraaien, graaiers en etc.. Tuurlijk is het jammer dat mensen deze voedselbank nodig hebben, goed dat hij er komt. Maar wat pas echt veel kost, en dat gaat niet om een miljoentje hier of daar. Zijn de miljarden die opgaan om bepaalde mensen maar te blijven steunen, terwijl er niets voor gedaan word. Zullen altijd mensen zijn die het echt nodig hebben, en die moeten dit ook krijgen. De echte graaiers zitten ook onder aan de ladder

21-4-2009
golfcrosser uit Harkema

Zit nog wel wat chips tussen de naden van de bank, komt maar halen als je honger hebt.

21-4-2009
bjornwietske uit home

kennelijk is het nodig dat ze er zijn maar de meneren in den haag die krijgen er geen cent minder om ze zouden eens een maandje of wat van een uitkering moeten rond komen dus ongeveer 75 euro per week met twee kinderen zou ze wel eens willen horen

21-4-2009
uit Buitenpost

maestro uit S'veen: Jou reactie geeft kennelijk weer wat en hoe jij over een uitkeringgerechtigde denkt. Een VVD stemmer denk ik. Blijf maar zo denken, misschien komt jou tijd ook nog wel en dan pei jij wel anders. Ik blijf het een schande vinden en nee ik heb het niet nodig. En nee geen trekker en ja lekker genieten van de rust en de vut. Werk maar hard dan krijg ik wat meer, zo denk ik over zulke mensen als jou. Maar als ik een kan helpen dan doe ik dat, zoals ik dat altijd al heb gedaan.

21-4-2009
Maestro uit S\'veen

Blij dat je met je vut tijd toch niet goed leest, nee geen vvd, maar SP stemmer de laatste keer. Staat volgens mij duidelijk dat er altijd mensen zijn die het ECHT!! nodig hebben. Wil niet zeggen dat ik geen mensen help, graag zelfs. Kan gewoon niet zo zijn dat alles maar te krijgen is, er zitten teveel mensen bij die hier misbruik van maken en dat is zonde voor de mensen die het wel echt nodig hebben.Ben voor dit zorgstelsel maar dan wel met de nodige goede controle.

21-4-2009
rommie uit De Westereen

@Maestro, De echte graaiers zitten in de politiek. Ik kan mij wat linkse politici herinneren die wat wachtgeld kregen. Mijn stem gaat mooi naar de PVV.

21-4-2009
Maestro uit S'veen

Ja zo kan ik mij ook nog wat dingen wat rechtse politici herinneren, dus dat streept elkaar wel weg. Beide kanten zijn niet vrij van fouten gelukkig, zijn ook mensen.

21-4-2009
werkt, inkomen rond het minimum uit drachten

kunnen werkenden die rond het minimum inkomen zitten en daardoor ook erg krap zitten hier ook gebruik van maken? ik bezit een auto(18 jaar oud en niet de mooiste meer) welke ik nodig ben om toch naar minimaal betaalde werk te moeten.
iedere maand moeten we de eindjes aan elkaar knopen omdat we voor iedere kwijtschelding en tegmoetkoming net 25,- p/mnd te veel verdienen.

21-4-2009
heideroos uit Feanwâlden

te veel is te veel,of dat nu 5 of 25euro is dat maakt niet uit.
zelfde als te hard rijden,50 is 50 en geen 60 ozi.

21-4-2009
laww uit Jistrum

Zo'n verschrikkelijk rijk land, in 50 jaar naar de vernieling geholpen door regering die nog steeds gelooft in een multiculturele samenleving.Terwijl ze ons eigen volk niet eens kunnen onderhouden, maar miljoenen over storten naar turkije voor hun zo genoemde kinderbijslag.Haantje de voorste staan gister met de vs om de piraten in somalie aan te pakken!!! Pak gvd de piraterij hier eerst eens aan!! Het is echt te triest voor woorden dat nederlandse mensen onder de armoede grens leven hier.

21-4-2009
uit Buitenpost

laww uit Jistrum: hier kunnen wij wat mee.

21-4-2009
terminator uit Harkema

mooi dat er een voedselbank komt,,
triest dat het zo moet

21-4-2009
laww uit Jistrum

Zou eens tijd wurre dat mensen hun oog kleppen af doen en zien waar dit zo naar toe gaat met ons EENS mooie landje.It hele probleem hier is dat Nederlanders niet achter elkaar staan, komt het er op aan bijvoorbeeld aktievoeren..hoor je nee wij doen niet mee dat kost geld en tijd.. en in de kroeg en kerk het hoogste woord. Ik ben bang dat dit het begin is van het einde als hier in friesland ook al voedselbanken nodig zijn.

**Wordt het niet eens tijd voor een beetje verandering?* riep iemand

21-4-2009
Maestro uit S'veen

EENS zo mooie landje, het is nog steeds een mooi landje. Het is jammer dat er zoveel doemdenkers zijn.Leuke opmerking niet achter elkaar staan, zijn mooi wel vrijwilligers die dit doen.Crisis gaat ook echt Friesland en Nederland voorbij dus dat zal je nu wel een beetje merken niet?Zou frappant zijn als alle landen inleveren en achteruit gaan, behalve NL, die het behoorlijk goed doet naar verhouding. Anders toch lekker emigreren als alles zo erg is hier??

21-4-2009
uit Buitenpost

Maestro uit S'veen: Zeer naief zeer naief. Nederland is het rijkste land op deze wereldbol, let wel land. Dat er idioten zijn die een land kopen of willen maken zoals hun goeddunkt telt niet mee. Weleens in de goudkelder gekeken. Wat denk je van alles aargasbaten die uit het noorden zijn gestolen waar niets voor terug komt. Van al dat geld hadden wij wel 20 hogesnelheidslijnen kunnen aanleggen naar ADAM. Dit land word naar de kloten geholpen door de graaikultuur die overal heerst. ike ike ike.

21-4-2009
Maestro uit S'veen

En die hogesnelheidslijn had het noorden wat opgeleverd?Hoezo uit het noorden zijn gestolen?volgens mij hoort slochteren nog steeds bij NL en profiteerd die gemeente daar ook echt wel van.Het is jammer dat er gejankt word overal nu er eens een paar klappen vallen her en der.Dat zijn dezelfde mensen die toen wel een huis/auto/fiets etc. konden kopen toen het even wel heel goed ging en er gouden bergen waren.Die staan nu te schreeuwen, ipv kijken wat ze zelf kunnen doen

21-4-2009
terminator uit Harkema

@cerveaux: waar haal jij de informatie vandaan dat nederland het rijkste land ter wereld is?
en alleen aardgas maakt een land niet rijk hoor!!
zo naief is @maestro niet!

21-4-2009
advertentie

uit Buitenpost

Ga maar mooi door en promoot de voedselbank maar. Auto allemaal een grote plakaat op met voedselbank achtkarspelen. En de mensen willen al niet in beeld en bij naam genoemd worden, dan doen jullie het toch. grote voorstanders en ik denk ook nog kerkgangers ook vooraan zeker dicht bij de buidel. Nu ik ondersteun dit niet het is walchelijk dat zoiets moet en hou nu op met deze wachelijke dis. JA HET IS WALCHELIJK.

21-4-2009
Maestro uit S'veen

Beste Cerveaux, wat volgens mij hersenen betekend, gebruik ze even.Jij betichte mij indirect van vooroordelen over de uitkeringstrekker.Zelf doe je dit net zo goed, ik zou VVD en nu ook al kerkelijk zijn.Allebei hartstikke fout, bijna anti-kerk eigenlijk.Ik ben voor voedselbank, maar tegen de mensen die alles aangrijpen om hun onvrede te spuien.Het is een tijdelijk iets en mooi dat mensen dit opzetten.Hypocriet om eerst te zeggen dat je mensen blijft helpen, maar nu val je deze groep af. jammer

21-4-2009
dotty uit Kootstertille

Deze mensen krijgen alleen een basis pakket om het zomaar te noemen ze moeten er zelf nog wel iets bij kopen maar dit verzacht de pijn iets.
En wat maakt het uit zoals er al gemeld wordt wordt het eten anders weggegooid dat is toch ook dood zonde als ze zo deze mensen blij kunnen maken.

Het is schandalig dat er miljoenen naar het buitenland gaat terwijl het in Nederland ook heel erg hard nodig is.

21-4-2009
june uit Burgum

@ Ella dat frege ik my ek of.

21-4-2009
terminator uit Harkema

@cerveaux: ik vind dat je weinig respect toont voor mensen die zich keihard inzetten voor voedselbanken!en jij gaat al heel snel weer over kerkgangers praten, je doet niks anders dan ' ja alweer' respectloos praten over bepaalde mensen! verstandig dat je stopt met deze dis, jou reactie heeft geen meerwaarde!

we kunnen allemaal zeggen dat een voedselbank niet bij deze tijd hoort, maar het is zo! en het is een feit!

21-4-2009
vonneke uit Oudwoude

Met geld omgaan is ook een kwestie van goed plannen. Links inkomen neerzetten, rechts je uitgaven per maand (omgerekend)neerzetten. Maar ook letterlijk alles opschrijven!!. Dan zie je wat je hebt per maand. Dan noodzakelijk en niet-noodzakelijk aanstrepen en opnieuw uitrekenen. Al met al valt het dan wel mee met de armoede. Als men 3 jaar lang in de schuldsanering van 75-90 per week kan rondkomen, kan het daarna ook. Dat willen is een tweede, maar je kunt dan wel iets sparen.

21-4-2009
parkiet uit Wierum

Voortaan maar anders stemmen? Hoeveel zitten er hier tussen die steeds weer op de gevestigde partijen gaan stemmen?We weten nu dat die het niet kunnen. Ze schrokken even van Pim Fortuin, maar ze zitten weer stevig in het pluche en gaan door met het zelfde beleid wat ze al jaren doen en ook van plan zijn om vol te houden. Niet voor de bv Nederland. Daar geloof ik geen snars meer van.

21-4-2009
Maestro uit S'veen

Ja veel zullen gevestigd stemmen, waarom ook niet. NL doet het nog steeds goed tov de rest van Europa.En denk maar niet dat de "nieuwe" partijen het veel beter zullen doen, ook die gaan steken laten vallen. Hoe beter het gaat, hoe harder mensen gaan klagen als het even wat minder gaat

21-4-2009
weethetbeter uit Surhuisterveen

Mensen die mensen oprecht willen helpen niks mis mee. Zelf de gegoede burger kan in Ned. snel aan lager wal raken en van de voedselbank gebruik moeten maken. Wat ik niet begrijp, is dat het college van B en W Acht.= vier pers. naar Heerenveen gaan om te netwerken voor bedrijvigheid in deze gem. kosten tienduizend euri's per jaar, drie jaar lang. De uitkomst is niet meetbaar. Het ,dikdakken, wel.

21-4-2009
corro uit easterwalde

stelletje...domme praters zijn jullie ik hoor wilders vvd sp alsof dat dr verdorie met van doen heeft....die man uit drachten hier die eerlijk zegt van verdomme ik sta 50 euro te hoog en zit beroerd...
zon man is eerlijk!!! ok je zult met je goede gedrag specie sjouwen de hele dag en het net wat mooier hebben??waardoor je nu n bek op kunt zetten F@CK YOU!!!...eens komt die tyd dat ieder zo zit..
en oww wat is het fijn mekaar af te zeiken.als de rabo weggaat staan jullie dr allen!!!!

21-4-2009
uit Buitenpost

Ik wil nog een keer reageren en hierbij wil ik Vonneke bijspringen. maar dan op deze manier.

Kijken/weten wie hulp nodig heeft. Eerst zorgen dat er goed eten op de tafel komt. Daarna een goed budget programma erop los laten en zorgen dat alles goed loopt. Achterstanden eerst bevriezen en eventueel kwijschelden en verplicht budgettering. Als ze dat niet willen dan geheel geen hulp verlenen en/of verhongeren ze dan ook dan is het eigen schuld. Maar een VB is water naar de zee dragen.

21-4-2009
weethetbeter uit Surhuisterveen

P.v.d.A. staat voor, Partij van de arbeid en niet voor P.v.d. Arbeiders. Arbeid Adelt. Adel arbeid niet, wil zich graag sociaal voordoen in de openbare gemeenschap en ondertussen hen uitpersen als een citroen. De P.v.d.A laat zich graag voorstaan als socialistisch om dat er vroeger een S.D.A.P. partij in de samen smelting van partijen is opgegaan. De "S"is niet meer, alleen bij de "SP" is de "S" terug te vinden van Sociaal.

21-4-2009
Maestro uit S'veen

Corro, ik snap geen hout van je schreeuwverhaal, sorry. Cerveaux jammer dat je zo snel je uit het veld laat praten.

21-4-2009
corro uit easterwalde

als men elke lening in nederland zou stoppen loopt een 98% van friesland bij de voedselbank....
wees blij dat het dr is...

21-4-2009
mercedes uit De Westereen

Men kan ook een baan zoeken/aannemen.

21-4-2009
eksteroog uit Eastermar

Corro ,wat is jouw probleem,als iemand doelbewust leent en de man/vrouw staan er voor 100% achter dat er de komende jaren zuinigjes geleeft moet worden ,is er niks aan de hand en die ken ik er genoeg ,maar er zijn ook mensen die vliegen met alle winden mee en moeten alles wat hun hartje begeerd mee maken of kopen en kijken niet hoe hun huishoudboekje er voor ligt en dan gaat het snel bergafwaarts

21-4-2009
vonneke uit Oudwoude

Als we allemaal nou eens NIET GAN STEMMEN bij de volgende verkiezingen, dan staat nederland pas echt op z'n kop. Zelfs tot in het ZH Tjongerschans is in de Raad van Bestuur de graaicultuur al doorgedrongen. Gaan ze daar weg, dan komen ze ergens anders op het pluche. Dit zijn ook draaideur criminelen, maar dan van een hoger soort.
Geef hen maar eens bijstanduitkering of laat ze er eens echt voor gaan werken. Kan het salaris wat ze verdienden mooi verdeeld worden onder de behoeftigen

21-4-2009
Mozes uit Napels

Ben het eens met maestro. Wat betreft het gezeik over de graaicultuur: ga naar school, leer een vak en vaak wordt de beloond. En cerveaux, eventueel kwijschelden, ja dat lost inderdaad het probleem op korte termijn op, gewoon het probleem doorgeven

22-4-2009
doortje uit augustinusga

ga der es van uit,dat je 1000,euro in de maand heb,daar leef je normaal van,zonder luxe,je betaald de lasten die hier in ned ,al zo hoog zyn,wat blyft er dan over,niks noppe nada,we gaan niet lenen,geen mobieltjes, geen schulden ,mensen doe die oogkleppen eens af,probeer je es ff voor te stellen,wat het is,,je kan om gezondheids redenen, ff niet meer werken,,het valt me op,mensen met de grote beurs,,hebben het woord,omdat ze het zelf zo goed hebben,,gelukkig . oogkleppen,

22-4-2009
doortje uit Augustinusga

en ja ned is een ryk land,
wordt alleen verkeerd besteed.en laww uit jistrum.
jy ben de enige die de spyker op de kopslaat,
bly dat er toch nog zulke mensen zyn.
wat zou het fyn zyn dat ieder met zyn eigen naam kwam. mens word weer een beetje menselyk.

22-4-2009
advertentie

quizspel uit Achtkarspelen

Maar of het nu verstandig is om een raadslid als voorzitter te hebben en een gemeente-ambtenaar als secretaris?

22-4-2009
struner99 uit buitenpost

kom je zeker alleen met een macro pasje binnen ik heb ook wel eens honger

22-4-2009
eksteroog uit Eastermar

doortje,wij kunnen nog heel veel van de buitenlanders leren ,die kruipen met z,n tienen in één huis ,dat is veel goedkoper.

22-4-2009
klaskerik uit Broeksterwâld

Deden ze vroeger hier ook eksteroog.....en die kant wil niemend weer uit dacht ik.

24-4-2009

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan