Account
Logo
Zoeken
12.4 °C

Stuurfout was oorzaak dodelijk ongeval

Publicatie: 14 april 2009, 17.16 uur

Reacties

fm uit Drachten

Het blijft een vreselijke situatie. Mijn vrouw kwam de Drachtster nog tegen en voel op, toen hij met hoge snelheid Twijzelerheide verliet. Even later vond het dodelijk ongeluk plaats, net waar zij langsgereden was.

14-4-2009
meindert bosma uit burgum

hoe kan dat nou, 45 km te hard.
4 maanden rijontzeging en € 390,00 boete.

14-4-2009
jahtoch uit Burgum

de straf is wat laag indd:D maar hij heeft en blijft er altyd last van houden in zo`n situatie is dat straf genoeg maar blijft een klote situatie:S

14-4-2009
auxx uit Surhuizum

Sorry hoor, maar ik vind dat je er tegenwoordig wel heel gemakelijk vanaf komt. Ik weet wel met een hogere straf krijgen we gerard niet terug, maar tog!

14-4-2009
advertentie

edward uit Eastermar

Levenslang opsluiten,en NOOIT weer deelnemen aan het verkeer.Kijk wat zo,n idioot kapot heeft gemaakt.Er is iemand overleden,dus ouders missen hun kind,en mischien andere kinderen hun broer enz,enz.De weg is GEEN speelplaats voor roekeloze en domme rijders,het lijkt helaas wel steeds meer op een slagveld waar te veel slachtoffers vallen.

14-4-2009
zwitfitter uit Augustinusga

@edward als jij nu eens per ongeluk niet oplet en zoiets veroorzaakt,mag jij wel levenslang zitten.zijn we ook gelijk van jouw reacties af.
helaas weet niemand de exacte oorzaak alleen de veroorzaker.in elk geval is het wel erg dat zoiets heeft plaatsgevonden.in principe heeft die jongen al een levenslange straf.

14-4-2009
schim uit Opeinde

Jammer dat de familie van het slachtoffer nu altijd met vragen zal blijven zitten. Hopelijk dat het gebeurd is zoals de rechtbank oordeelde, anders hoop ik dat wie het ook maar op zijn geweten heeft hier nog lang last van mag blijven houden.

14-4-2009
jannemanturbo uit Surhuisterveen

Vind het erg genoeg wat er is gebeurd maar als de bewijzen niet verder reiken dan is dit de maximale straf in deze zaak. Vind het alleen wel erg jammer dat waldnet een beetje aan stemming-makerij doet door te vermelden dat het om een vw golf ging, men had ook gewoon auto o.i.d. kunnen zeggen want de opmerkingen zullen straks weer niet v/d lucht zijn.
@Edward: stel dat de jongeman uit zw.bosch nu wel eens de waarheid spreekt, wat dan? Gewoon bij de feiten blijven, t is al erg genoeg..

14-4-2009
westereender uit westereen

ik denk ook inderdaad dat leven met de gedachte dat je iemand dood gereden hebt (al dan niet door te hard rijden) al genoeg straf is.

en mocht het wel zijn schuld zijn, dan is leven met dat geweten ook al erg genoeg, daar kan geen enkele straf van de rechtbank tegenop.

14-4-2009
edward uit Eastermar

Zwitfitter? heb jij dus ook geen meer verstand?Wie heeft een levenslange straf? de familie van het slachtoffer toch zeker?

14-4-2009
westreenderramptoerist uit westereen

maar door hem dan ook levenslang te geven doe je zijn familie toch precies hetzelfde aan. ik denk dat wraak en haat acties niet de oplossing zijn bij dit soort zaken....

hij is heus niet in de auto gestapt met de gedachte laat ik even iemand doodrijden.
oke ik zal eerlijk zijn tis geen leuke knul, en ik ben zeker geen fan van hem, maar vroeg of laat komt ie zichzelf tegen en gaat zn geweten aan m vreten

laten we hopen dat ie er van geleerd heeft en voortaan beter oplet achter het stuur

14-4-2009
zwitfitter uit Augustinusga

@ edward jij bent oppervlakkig zeg.
snap jij nou niks ofzo

14-4-2009
edward uit Eastermar

Zwitfitter jij snapt zoveel zeker.Wie is hier oppervlakkig? Dus jij vind abnormaal normaal? Sorry, het zijn de Waldpiiken weer.

14-4-2009
zwitfitter uit Augustinusga

geen reactie op nutteloze reacties

14-4-2009
wimo uit Drachten

ik vind het een te lage straf.jullie kunnen wel zeggen dat die jongen er zijn hele leven mee zit.maar wat te denken van zijn moeder,die ook haar man al moest missen na een verkeersongeval.er had wat mij betreft wel aardig wat bij gemogen

14-4-2009
edward uit Eastermar

20 jaar lang opsluiten in een vw golf.

14-4-2009
corro uit oosterwolde

jongens waarom wil men straffen?? stel je voor en ik zeg stel? je rijd ...je klapt in de berm..actie reactie..je poft op een andere auto...met in dit geval ...alle triestheid vandien..
maar je kiest dr gvd niet voor..denk ik zo..

behalve dr drank of snelheid is...maar dan nog..willen doet n mens dat niet

tis geen inbreken of roven met voorbedachte rade..want dan weet men t van te voren

14-4-2009
eksteroog uit Eastermar

ik vindt het zo frusterend dat hij nu even komt vertellen hoe het volgens hem is gegaan en het slachtoffer eeuwig slachtoffer is,en de officier ,ach slaap maar lekker door

14-4-2009
dezwartmotoren uit Burgum

Euh,ik koop nooit een golf.

15-4-2009
hindrik50 uit ternaard

Laat hem maat 4 maanden werken op een trauma afdeling in het ziekenhuis, kan ie zien wat zijn gedrag aanricht.

15-4-2009
Valkyria uit Rotterdam/De Tike

Ja hoor friesland zit weer vol vooroordelen..
Gecondoleerd voor de familie,vrienden en kennissen van het slachtoffer.
En wat het ongeluk betreft jammer dat mensen maar 1 verhaal in hun hoofd halen en gelijk gaan beschuldigen en zeggen wat de beste straf is.
Maar ja zulke mensen hou je toch wel.
En laten we dit forum netjes houden en onze steun aan de bekenden van de slachtoffer tonen we zijn toch medemensen.

15-4-2009
southpark uit zw-einde

ik heb zelf met de man gesproken n paar dagen naar t ongeluk en hij zei jammer van mn vw jammer dat ze bestaan nutteloze gasten en dan ook nog aanstellen in zn scootmobiel terwijl ie 5 min later er zo uit stapt jammer hoor mn medeleven aan de nabestaanden van de verongelukte

15-4-2009
wabbertje uit Drachten

@;southpark:na al dat gepraat heen en weer over de bestuurder v/d golf,weten we thnx to you wat voor een persoon het is.
R.I.P Gerard.Sterkte voor de familie.

17-4-2009
netbenauwd uit Sumar

justitie zou de fout nog niet eens zien ook al staan ze er boven op. Deze man had zeker meer straf moeten krijgen. Ben zelf ook niet altijd even netjes geweest qua weggedrag. Dit veroorzaak je ook niet bewust omdat je je ook niet bewust bent van de gevaren. Maar soms liggen oorzaak en gevolg wel heel erg voor de hand.


rechter:
[ ]geschikt
[x]ongeschikt

18-4-2009

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan