Account
Logo
Zoeken
5.9 °C

Burgernet in Damwoude van start

Publicatie: 1 oktober 2008, 13.30 uur

Reacties

ztuffz uit Damwoude

noh, dan kinne olle nsb´ers sich mar oan melde..
ik fient net normaal. et is dus de bedoeling dot we us ollegearre geanne bemoeien mei et wurk fon de plysje ot ik dot goed begryp.

dot giet toch hielendol nergens oer?

1-10-2008
hillie uit Zwagerbosch

@ztuff daar hoef je geen nsber voor te zijn je kunt ook alleen doorgeven wat jij denkt dat je wilt doorgeven bv. dat je brommer of fiets is gejat en je ziet de dader of dat er iemand vermist word en jij herkend diegene word inderdaad voor de politie een stuk gemakkelijker zij krijgen er hun maandelijks loon voor maar wij krijgen niks voor de info die we hun geven.

1-10-2008
meissiej uit d'wald

Denk na, stel je voor dat er een kind vermist wordt, en je ziet het kind, dan is het toch een perfect middel! Is niks nsb'erigs aan!

1-10-2008
ztuffz uit Damwoude

meissiej, ik weet niet hoe vaak jij je kinderen kwijt bent in dantumadeel en hoe goed je op de kinderen past maar, ik geloof niet dat dit hier veel voorkomt. in de praktijk komt het er op neer dat bijv die hangouderen op de kruishoek in damwoude een soort van buurtwacht kunnen worden om jeugd die ook op straat hangt aan te geven wanneer het volgens hun wel eens zou kunnen zijn dat... of dat dit soort lui in dingen in de gaten gaat houden die hen helemaal niets aan gaat.

1-10-2008
advertentie

chemico uit Amsterdam

Als ik ztuffz begrijp kunnen we het korps ook wel afschaffen dan !? Een beetje voorbarig allemaal. Goed systeem en goed plan. Doen, lijkt me.

1-10-2008
ztuffz uit Damwoude

we moeten ook nog mensen hebben die de autoriteit hebben ea uit te voeren chemico, de mensen die hiervoor nodig zijn hebben als functie puur het doorgeven van, oftewel verklikken

dit schijnt trouwens ook een van onze nederlandse specialiteiten te zijn, op zich dus slim van de overheid hiervan te proviteren.

1-10-2008
heideroos uit Veenwouden

aan allen waar ik 1 hekel aan heb!!!!!!!!!!
jullie krijgen binnenkort bezoek.
ideeaal middel om eens lekker mensen terug te pakken.ik schrijf een mooi verhaal over kwekerijen of iets anders en de heren staan voor je deur om mij te plezieren.
dit kan niet goed gaan natuurlijk he? hier gaan mensen misbruik van maken.

1-10-2008
uit 't Surhústerfean

@ztuffz en waarom hebben ze dit dus bedacht? Omdat het dus duidelijk nodig is om te klikken.

Het is zielig dat dit nodig is. Het zou helemaal niet nodig zijn als mensen eens leren zich een beetje aan de regels te houden.

Een beetje maatschappelijke insubordinatie is niets mis mee. Alleen gaan sommigen iets te ver en stelen dan een auto, die hiermee dan weer opgespoord kan worden.

1-10-2008
chemico uit Amsterdam

@ztuffz: De autoriteit moet zelf meldingen doorgeven. Dit zullen ze niet zomaar doen en zal om acute opsporingen gaan. Immers, bij te veel meldingen zal het de kracht van het middel afnemen. De 1e proef is geslaagd en dus kan doorgezet worden. Ik begrijp je negativiteit even niet betreffende dit artikel.
Om nou steeds naar de 2e W.O. te refereren is geen stijl.

@heideroos: :S Ik snap even niet wat je bedoelt. Heb je het artikel wel gelezen?1-10-2008
J-One uit Buitenpost

Ztuffz snapt het niet helemaal lijkt me. Dit gaat om acute gevallen, zoals chemico ook al aangeeft, waar de hulp van de burger dringend gewenst is. Dit om bijvoorbeeld meerdere misdrijven te voorkomen. Zie het als een eerste hulp bij opsporingen.

Maar in ztuffz beleving is iedereen die de politie maar een handje helpt een verklikker een nsb-er. Tsja dan is het altijd lekker blaten tegen de politie dat er zo weinig misdrijven opgelost worden. De politie kan niet zonder de burger!

1-10-2008
chemico uit Amsterdam

Inderdaad, hoe kan de verwachting van de burger van de politie zo hoog zijn, terwijl de medewerking met de politie zo belabberd is?

vicieuze cirkel

1-10-2008
scorp uit Burgum

Een soortgelijke methode is in 2004 al ingevoerd in Brabant onder de noemer SMS-alert. Mooi initiatief, goed dat Friesland hierin meegaat. Er zijn altijd mensen die er negatief tegenover staan, maar het aanmelden is geheel vrijwillig..

1-10-2008
staffrican uit Veenwouden

Li'l Brother Is Watching You!!Maar gauw de verrekijker opzoeken!!

1-10-2008
renegade uit wouterswoude

hmpf.. ik heb liever een website waarbij iedereen aan kan geven welk probleem hij/zij heeft met de gemeente dantumadeel!!

1-10-2008
advertentie

kuifkabouter uit Dokkum

Als jullie nou eerst eens die brief of de website lazen............ Het gaat hier helemaal niet om verklikken, als bv jouw auto is aangereden en de dader rijdt door mag ie er zo vanaf komen volgens jouw? Degenen die in de buurt wonen krijgen een mail, telefoontje of sms met gegevens over die doorrijder en worden gevraagd op te letten, als zo iemand de dader ziet en doorgeeft, ben jij dan niet superblij dat deze smeerlap zo gepakt wordt en jouw schade kan betalen? Geen verklikker van dingen dus.

2-10-2008
chemico uit Amsterdam

@kuifkabouter: Nou, een heel mooi voorbeeld hoe de gemiddelde waldnetbezoeker onnadenkend reageert.

2-10-2008
meissiej uit Damwoude

@ ztufzz, ook in Dantumadeel kunnen kinderen vermist worden. Een kleine kleuter die stiekem het huis uitloopt of 1 of andere smeerlap die een kind mee wil nemen, waarom zou dat in Dantumadeel niet kunnen gebeuren? In Dantumadeel komen nooit pedo's? Misschien tot nu toe nog niet, maar wees niet zo dom om te denken dat het in je eigen buurt niet kan gebeuren.

2-10-2008

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan