Account
Logo
Zoeken
18.1 °C

Grootschalige verkeerscontrole Wâldwei

Publicatie: 18 september 2008, 23.38 uur

Reacties

texas uit Surhuisterveen

Hmmm tot 03.00 uur? Lekker handig om dat hier nu al neer te zetten lijkt me. Of hebben de heren/dames van Wâldnet voorinformatie?

19-9-2008
10171 uit Leeuwarden

Ik reed zolangs er bij bij langs, wat een drukte daar bij het tankstation.

Maar van de laatste alinea zakt mij de broek toch wel af:

"De contrôle duurde van 19.00u tot zo'n 03.00u. De hoeveelheid boetes die zijn uitgeschreven is tot op heden helaas onbekend"

Er word al een artikel geschreven terwijl de politie mensen nog aan het controleren zijn.

19-9-2008
pepper uit Zwaagwesteinde

Goede zaak!

19-9-2008
gerritpruts uit Twijzel

even de kassa vullen.

19-9-2008
advertentie

donaldduck1313 uit Groningen

woensdag en donderdag was in Drachten voor de 4e keer de zakenbeurs. heb daar ook 4 keer een stand gehad, en ben nu ook 4 keer op deze lokatie door de politie gecontroleerd op dezelfde donderdag avond
toeval ???? ( veel volk op de been, hier en daar een borreltje )

19-9-2008
donaldduck1313 uit Groningen

overigens vorig jaar (20 september 2007 ) zou het ook tot 03.00 uur geduurd hebben, maar waren ze om 01.00 uur al weer weg
toen ik er net gecontroleerd ben (00.30 uur) was het er nog "smoor" druk, en waren er ook al enkele personen "smoor" aangehouden

19-9-2008
uit Drachten

Scoren. Staatskas vullen. Innen. Daar gaat het om. Heeft niets te maken met b.v. uw veiligheid qua technische staat van de auto, want die hele APK is een wassen neus. Openstaande (belasting) schulden innen enz.: gaat richting politie staat. Maar: waar is de politie wanneer tijdens de nachtelijke uren het zoveelste misdrijf/inbraak wordt gepleegd? Heeft geen prioriteit!

19-9-2008
terminator uit harkema

ze kunnen beter die mensen die onterecht in de WAO zitten, laten herkeuren en aan het werk zettem. dat levert veel meer geld op dan zulke acties.

19-9-2008
bastiaan uit Hema

multi kom er maar in

19-9-2008
hackerbilly uit Anjum

Als je ziet hoeveel overheidspersoneel hier bij betrokken is zijn de kosten vele malen hoger dan de baten.Gewoon overdag beter je werk doen.

19-9-2008
multi uit Buitenpost

Dat is alleen maar goed zo'n controle. Vooral doorgaan.

19-9-2008
siepkje uit Burgum

Terminator, dan ook even de mensen die onterecht in de bijstand zitten, nog iets, een alcoholbus en een weegbrug, euh....haha

19-9-2008
vogeltje uit Burgum

Terminator is controle arts? En Siepkje beoordeeld wie recht op bijstans heeft? Hopelijk zullen jullie er zelf nooit gebruik van hoeven maken. Wie oordeelt nu of er iemand onterecht ergens inzit. En waar maak je je druk om als er een controle is, hou je aan de regels, betaal alles netjes en je hoeft je nergens druk over te maken.

19-9-2008
pampam uit Dr Compagnie

Ben er gisteren ook langs gekomen, moest even van de weg af maar mocht daarna gewoon door rijden zonder dat er ook maar iets gecontroleerd was. Ik had alles al klaar gelegt, verdorie wat een deceptie!

19-9-2008
advertentie

thechamp uit Kollumerzwaag

Het is precies zoals forummer zegt, met veiligheid heeft dit niets te maken. Pure geldklopperij, dat is het. Ze moeten natuurlijk die periode in het begin van dit jaar nog even inhalen. Ze hebben hun quotum voor dit jaar natuurlijk nog lang niet gehaald. Zal dit jaar nog wel vaker gaan gbeuren, zulke controles. Maar goed, ze zullen verder wel niet zoveel te doen hebben, onze hermandad.

19-9-2008
tseardpils uit Hurdegaryp

Het is wel vreemd. Alle waldnetters roepen altijd dat de politie tegen van alles en nog wat moet optreden en nu wordt er eens goed de wet gehandhaafd en nu is het weer niet goed...

19-9-2008
age uit Uithuizen

Tja Tseardpils,de politie moet(veel strenger) optreden tegen anderen he....

19-9-2008
regendruppel uit Gaarkeuken

HELDEN

19-9-2008
lyts uit Drachten

Goed gedaan !! En ik snap dan ook de kritiek op de politie niet.

Want hoe waren de reacties hier geweest als het mis was gegaan met die auto met aanhanger ? Met zijn 159 km/h heb je het wel even over bijna 100% (!!!) snelheids-overschrijding. En als zo'n kar gaat zwabberen is er bij die snelheden geen houden meer aan. Maar nee hoor, het is nu ineens weer geldklopperij. Wat me overigens opvalt: ik zie geen meldingen van alco-mobilsiten. Goed teken ???

19-9-2008
gerritpruts uit Twijzel

lyts familie van de juten? man het is toch menselijk dat je een keer vergeet je papieren mee te nemen of ze in een andere jas hebt laten zitten of dat je band net iets te versleten is.... ik bedoel een waarschuwing of een tip is er niet meer bij.

19-9-2008
siepkje uit Burgum

Dan moet je beter lezen vogeltje, dat zeg ik helemaal niet, er staat die mensen die onterecht....zoals terminator zegt. En dat vul ik aan met mensen die onterecht in bijstand zitten, ik zeg toch niet dat iedereen er onterecht in zit? En terminator dus ook niet, DIE mensen DIE....., fladder maar fijn verder, pas op voor die boom.

19-9-2008
tornado uit Burgum

mischien wel zinvol om de volgende politie actie in gouda te houden( zie de telegraaf van 19-09-08 )

19-9-2008
lyts uit Drachten

@gerritpruts: voor wat betreft de papieren kan ik het snappen, maar voor de gladde banden niet! Remweg en de kans op aquaplaning is bij gladde banden langer resp. groter. Van wezenlijk belang in de a.s. regenperiode.

Iedereen HIER weet toch altijd zo goed wat zijn/haar rechten en plichten zijn, wat er moet en niet moet, wat er mag en niet mag, wat er kan en wat niet kan??? Dan weet je dus ook wat de gevolgen zijn als je een keer gesnapt wordt. Is altijd nog je eigen verantwoordelijkheid...

19-9-2008
gerritpruts uit Twijzel

dus jij hangt elke week onder je auto de banden te bekijken.je kan beter een psaar bandjes kopen ipv die boetes betalen.laat ze dan zeggen volgende week op het bureau komen met goede banden+bonnetje...ach we weten wel dat het om poen gaat

19-9-2008
lyts uit Drachten

@gerritpruts: je weet hoeveel je kilometers je per jaar rijdt, en je weet hoeveel kilometers je ongeveer met een setje banden kunt rijden.

Dus nee, natuurlijk kijk ik niet elke week !! En: ja, ik hou het wel goed in de gaten. Niet omdat ik een fatsoens-rakker ben, maar vanwege het besef dat ik veilig door het verkeer moet en dat mijn gezin me 's avonds graag weer gezond thuis ziet komen!

Ze bekeuren echt niet "zomaar". Dat had je ook zélf wel kunnen zien aan het profiel van de banden

19-9-2008
vlind3r uit Drachten

Helaas.. We mochten doorrijden!

Toch vind ik dit een prima zaak.

19-9-2008
joepie uit Burgum

Maar waarom iedereen controleren, de rotte appels pik je er zo maar uit toch. Of als er gegronde reden is staande houden, dat kan ik nog wel begrijpen. Ik ben overigens wel benieuwd naar de snelheids overtredingen, van de overige 127 chauffeurs. Toch niet toevallig allemaal tot 5 km per uur. En dan proberen te scoren met die 3 die echt te snel hebben gereden. Print eens zo,n graffiek uit zou ik zo zeggen!!

19-9-2008
siepkje uit Burgum

Het hoort nou eenmaal bij het werk, heb de auto net weer laten keuren, kan weer jaar vooruit, flink van mij he?

19-9-2008
bermtoerist79 uit oosternijkerk

GA TOCH BOEVEN VANGEN!

20-9-2008
tornado uit Burgum

dat zei ik toch op naar gouda, daar zijn de boeven

20-9-2008
krolly uit drachten

Ik ben er ook langs gekomen, mocht doorrijden :D Maar vind het wel een uitstekende zaak dat ze het doen, want ik lees hier ook iets van rotte appels pik je er zo uit, nou echt niet! De meeste mensen lijken juist heel onschuldig en zijn juist degene die ermee aan de haal gaan! Ik had ze trouwens op de heenweg zien staan en hield daarom op de terugweg keurig mijn snelheid op 100 haha, anders was ook ik zo'n gewone burger die toch te hard ging!

20-9-2008
pinguintrucker uit Niawier

goeie aktie. er zijn nog veel te veel "criminelen" op de weg.

trouwens nooit geweten dat we in friesland zovéél blauw hadden!

20-9-2008
heideroos uit Veenwouden

ik vind dat ze iedereen aan moetten houden,en niet de zogenaamde "rotte apels".
dan gaan ze mensen aanhouden omdat hun haar te lang is of omdat ze groen geel of paars zijn.
dus?
alles of niets.

20-9-2008
sietse uit Burgum

Een ervaren agent ziet in één oopopslag of het een goeie of een "rotte" appel is. Zulke controles gebeuren veel te weinig. Het gaat niet om geldklopperij maar om mijn en uw veiligheid. Hou nu eens op met dat dom gelul en ga een vak leren. Nog beter is denk ik dat je eens vraagt of je een keer
mee mag kijken bij zo'n grote controle. Is goed voor je algemene ontwikkeling in deze maatschappij.

20-9-2008

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan