11.2 °C

Provincie geeft Sonac 2 maanden tijd

wo 02 maart 2005 08.44 uur

LEEUWARDEN - Gedeputeerde Staten geven destructiebedrijf Sonac Burgum twee maanden om haar bedrijfsvoering en logistiek aan te passen zodat per 1 mei 2005 niet meer illegaal hoeft worden overgewerkt buiten de vergunde werktijden. Daarna geldt een dwangsom van 25.000 euro per overtreding als het bedrijf in het weekend doorwerkt. Al jarenlang onderneemt de provincie Fryslân niets terwijl
Sonac zeker de laatste weken voortdurend zich niet aan de regels houdt.

Met dit besluit reageert het college eindelijk en buiten de aangegeven termijn op de uitspraak van de Raad van State. Al jarenlang verzoekt de Werkgroep Gezond Tytsjerksteradiel om handhavend op te treden. Na diverse procedures komt er nu beweging in de zaak bij de provincie.

Gedeputeerde Staten geven het bedrijf nog twee maanden de tijd om zich aan de regels te houden. Zo mag er op zaterdag na 15.00 uur niet gewerkt worden. Werkt het bedrijf na de twee maanden alsnog na 15.00 uur dan geldt een dwangsom van 25.000 euro voor elke geconstateerde overtreding. Van een overtreding is sprake als de verdampers van de destructieafdeling in bedrijf zijn, of als varkenshaar, bloed of veren worden verwerkt.

De dwangsom geldt met een maximum van 250.000 euro per overtreding. Per saldo betekent dit dat het bedrijf een dwangsom van maximaal 1 miljoen euro opgelegd kan worden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws