Account
Logo
Zoeken
12.1 °C
Bewoners opgelicht door 'recherche' in Drachten
© WâldNet

Bewoners opgelicht door 'recherche' in Drachten

zo 2 juni 2024, 15.15 regionaal

DRACHTEN - De politie waarschuwt bewoners voor nepagenten die actief zijn in Friesland. De afgelopen tijd zijn er meerdere meldingen binnengekomen, onder andere uit Drachten en Beetsterzwaag. In Drachten werden sieraden buitgemaakt door een nepmedewerkster van de 'recherche'.

'Recherche'

Bewoners van de Karturf in Drachten kregen vrijdag een telefoontje op de huistelefoon. De persoon aan de andere kant van de lijn beweerde van de 'recherche' te zijn. Zij waarschuwde voor inbraken in de buurt en zei dat de bewoners potentiële doelwitten konden zijn.

Om diefstal te voorkomen, werd voorgesteld om waardevolle spullen af te geven voor veilige bewaring.

Niet veel later stond de nepmedewerkster voor de deur. Om de waardevolle spullen veilig te stellen, gaf het stel van 66 en 69 jaar hun sieraden mee. Later bleek dat ze opgelicht waren. De politie werd ingeschakeld, maar de oplichtster was al verdwenen.

Aanhoudingen

Op 23 mei jl. werden drie verdachten uit Almere en Amsterdam in Drenthe gearresteerd. Desondanks blijft de politie meldingen ontvangen van bewoners die slachtoffer zijn geworden van nepagenten.

Politiewoordvoerder Renate Winkel benadrukt het belang van waarschuwing tegen deze praktijken, met name voor ouderen die nog zelfstandig wonen. Zij roept ook kinderen en kleinkinderen op om dit met hun (groot)ouders te bespreken om te voorkomen dat zij slachtoffer worden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws