Account
Logo
Zoeken
14.2 °C
Versterking brug Kootstertille: brug in augustus twee weken dicht
© WâldNet

Versterking brug Kootstertille: brug in augustus twee weken dicht

do 23 mei 2024, 13.37 regionaal

KOOTSTERTILLE - Rijkswaterstaat gaat in de zomermaanden juni, juli en augustus de brug Kootstertille versterken. De werkzaamheden worden uitgevoerd in twee fases en zijn noodzakelijk om de brug in goede conditie te houden tot deze wordt vervangen. Aannemer Oosterhof Holman voert de werkzaamheden uit.

Fase 1: hinder voor fietsers en voetgangers

Op maandag 3 juni start fase 1 met het aanbrengen van een stalen ondersteuningsconstructie. Dit veroorzaakt geen hinder voor het wegverkeer en de scheepvaart, maar wel voor fietsers en voetgangers.

De wegen onder de brug worden afgesloten op:

  • Maandag 3 juni en van maandag 17 juni t/m vrijdag 5 juli: fietspad aan de zijde van Kootstertille (Alde Hamsterwei).
  • Donderdag 20 juni en van maandag 24 juni t/m vrijdag 12 juli: weg aan de zijde van Drogeham (Tillewei).

Verkeer wordt lokaal omgeleid.

Fase 2: brug twee weken dicht

In de laatste twee weken van augustus (week 34 en 35) wordt fase 2 uitgevoerd, waarbij de brug volledig wordt afgesloten voor al het verkeer. Er wordt een pont ingezet voor fietsers en voetgangers aan de oostzijde van de brug om de hinder te beperken.

Overig verkeer wordt omgeleid via de brug van Burgum en de brug Blauwverlaat, en pendelbussen worden ingezet voor het openbaar vervoer. De hulpdiensten hebben maatregelen getroffen om de aanrijtijden te halen. De brug wordt niet bediend voor de scheepvaart, maar passage is mogelijk door de smallere doorvaart met scheepvaartbegeleiding.

Inloopmoment

Voor meer informatie is er een inloopmoment op maandag 27 mei van 19.00 tot 21.00 uur in MFA Tillehûs, Goudtsjeblom Strjitte 34a, Kootstertille.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws