12.2 °C
Libertas grijpt net naast de pot met honing

di 21 mei 2024, 14.05 sportnieuws

DAMWALD - Het zoet lag voor het grijpen maar uiteindelijk werd het in een kolkende sporthal De Waardgolf in Heerhugowaard een zure aftocht voor de speelster en technische staf van Libertas. In misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen bracht men landskampioen en koploper FC. Marlène aan het wankelen, maar bleef het nekschot uit.

Marissa Elzinga kreeg de kogel bij een stand van 1-1 op een presenteerblaadje. Maar keepster Jacky Reus voorkwam met een geweldige redding dat er verlengd moest gaan worden. Een paar seconden later ging het voor de tweede keer volledig mis.

Tijdens de wisseling van de wacht van keepster Laura Hummel met Sam Bosma, die als extra veldspeelster werd ingezet, leed …. Balverlies. Sanne Brand schoot vervolgens de bal in het lege doel.

Zegge en schrijven één halve kans kreeg het 'grote' FC. Marlène in de eerste helft. Kyara de Bruin raakte van afstand de buitenkant van de paal. Even later verliet de kleine aanvalster door een blessure huilend het veld. Jacky Reus pareerde daarna een schot van Thirza Leistra. Halverwege de eerst helft kwam FC. Marlène op voorsprong door een doelpunt van Juul van der Kolk.

Na een mislukte uitvoering van een vrije trap, waarbij keepster Laura Hummel de bal op he doel moest rammen, kon Van der Kolk van eigen helft de bal in het lege doel schieten. In de eerste helft liet Silke van der Wal nog twee grote kansen onbenut. De tweede helft zorgde Sam Bosma na vijf minuten met een doelpunt uit een vrije trap voor weer hoop in het kamp van Libertas.

De Damwâldsters schakelde een tandje bij en de frustraties bij de Noord-Hollanders namen Niet alleen op het veld maar ook op de tribune. Vliegende tackles op de bal werden niet altijd op de juiste waarde geschat. Good-old Aaike Verschoor