12.2 °C

Gemiste kansen brengt Kollum in de nacompetitie

di 21 mei 2024, 9.58 sportnieuws

KOLLUM - Op een zonovergoten sportcomplex in Leek, trad Kollum aan tegen VEV '67, dat de laatste vijf wedstrijden alle had verloren. Het wilde in deze laatste thuiswedstrijd een mooi afscheidscadeau aan vertrekkende trainer en spelers geven en begonnen daarom fanatiek aan de wedstrijd.

Met veel inzet, kort op de man en met snelle aanvallen werd de verdediging van Kollum onder druk gezet. Het resulteerde in de doelpunt van Gerhard van den Berg in de 12e minuut, die keeper Auke Hoekstra kansloos liet.

Het leek een gemakkelijke middag te worden voor de mannen uit Leek: Kollum moest in deze wedstrijd punten pakken om nog een kans te hebben de nacompetitie te ontlopen en zou moeten gaan aanvallen. Het resulteerde in een aantal kansen en kansjes, die werden gemist, maar in de 23 e minuut was het Sil Koster die met een gericht schot de stand gelijk trok. VEV bleef echter de bovenliggende partij, maar er kwam ook telkens (grote) kansen voor Kollum.

In de 33 e minuut zette Sil Koster een solo in, die hem in scoringspositie bracht, maar hij werd net buiten het strafschopgebied op onreglementaire wijze gevloerd. Gevolg was, dat vanaf dat moment VEV met tien man verder moest. Helaas veranderde het beeld van de wedstrijd niet, vlak voor rust kwam VEV opnieuw op voorsprong door Gerhard van den Berg, die te gemakkelijk door de defensie van Kollum kon komen.

De ruststand werd dus 2-1 en voor Kollum was er dus nog tijd genoeg om hier in de tweede helft wat aan te doen. Dat moest dan wel zonder Dennis de Bruin die na een harde botsing niet verder kon spelen. Ruben Merkus kwam het vervangen.

Na vijf minuten werd door VEV een forse dreun uitgedeeld. Opnieuw kon een speler te eenvoudig door de verdediging van Kollum soleren. Stijn Veenstra scoorde in de verre hoek 3-1.

Tijd voor maatregelen bij Kollum, de aanval werd ingezet met wissels voor Sander Gietema en Sil Koster. Olke de Wit en Dennis Krohne kwamen in het veld en de aanval werd gezocht. Het duurde tien minuten toen VEV de voorsprong uitbreidde naar 4-1 en leek de wedstrijd gespeeld. Daar dacht Kollum iets anders over en de kansen kwamen er. In de 62 e minuut scoorde Romke Bos 4-2 en was er nog tijd genoeg om een resultaat te halen.

Het zat er tot de 90 e minuut niet in, ondanks de schoten die op het doel van VEV werden afgevuurd. Vlak voor de blessure tijd benutte Joop Pijnacker een penalty 4-3 en leek er toch nog wat voor Kollum in te zitten. Het mocht niet baten, zelf geen punten en concurrent Wolvega op winst levert de 10 e plek op in de competitie, die ook dit jaar een plaats in de nacompetitie om degradatie betekent. Nog één competitieronde en dan op 1 juni de start van de nacompetitie met een thuiswedstrijd tegen waarschijnlijk Workum.