12.2 °C

Eind goed, al goed voor VV Anjum

zo 19 mei 2024, 9.34 sportnieuws

EANJUM - Het was de eerste wedstrijd na de winterstop eind januari: Ropta Boys-Anjum. Beide teams bivakkeerden in het onderste deel van de ranglijst." De slach om de mûnen", zoals de derby ook wel genoemd wordt, werd in de slotfase door Anjum met het kleinst mogelijke verschil gewonnen.

Na een moeizame start van de kompetitie, negen wedstrijden leverden slechts vijf punten op, kreeg Anjum de wind in de zeilen. Een enorme eindsprint werd toen al ingezet. Alle wedstrijden waren finales, met slechts één doel : niet voor het tweede achtereenvolgende jaar degraderen.

Zaterdagmiddag rond de klok van half vijf was daar uiteindelijk de bevestiging en de verwezenlijking van dit doel. Door het 2-2 gelijke spel komt "het nieuwe Anjum" ook volgend jaar in de vierde klas uit.

Pikstart

De meeste van de 238 toeschouwers waren nog niet aanwezig op het moment dat scheidsrechter Bulthuis voor de eerste maal de kogel door de fluit blies. En daar kregen ze spijt van. In een periode van nog geen 180 seconden scoorde Anjum twee keer.

Direct vanaf de aftrap verschalkte Arjen Schregardus keeper Postmus, terwijl diezelfde goalie nog geen minuut later misgreep op een vrije trap van Johan Boersma. Op het scorebord stond na drie minuten spelen een 2-0 tussenstand. Wedstrijd gespeeld?

Waar zal dit eindigen? Het was de vraag die de supporters van beide ploegen bezig hield. Gaat Anjum er met een monsterscore vandoor, of komen de geel groenen terug in de wedstrijd? Het antwoord volgde spoedig. Het was oud Anjum keeper en tegenwoordig spits van Ropta Boys die na negen minuten spelen de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam. Het werd dus een echter derby, lees wedstrijd met een 2-1 tussenstand.

Aluminium

Na de treffer van Ropta Boys duurde het tot de slotfase van de eerste helft, voordat er iets noemenswaardig voor één van beide doelen gebeurde. Een vrije trap voor Ropta Boys leverde een hachelijke situatie op voor het Anjum doel. Met het nodige kunst en vliegwerk kon er door de withemden uitverdedigd worden.

Het venijn zat echter in de staart van het eerste bedrijf. Via Johan Sipma, Johan Boersma (2x) en Sytse Koree werd tot vier maal toe de kwaliteit van het aluminium getest. Dit bleek van goede kwaliteit. Gescoord werd er niet en Ropta Boys kwam met de schrik vrij. Vuurwerk.

Na een aarzelend begin van de tweede helft, waarin er niet of nauwelijks mogelijkheden vielen te noteren, daar maakte het laatste kwart van de wedstrijd veel goed. Dat er slechts één keer gescoord werd was een wonder. Het was Hendrik Willem van der Vorst die de 2-2 liet aantekenen na ruim 20 minuten spelen in de tweede helft.

Het was het sein voor beide teams om op jacht te gaan naar meer. Aan de kant van de thuisclub waren Sytse Korre, Johan Sipma, Arjen Schregardus, Johan Boersma en Douwe Dijkstra dichtbij de winnende treffer. Gejuicht werd er niet. Ook niet aan de andere kant van het veld. Daar hadden Andre Turkstra (2x) , Jan Bandstra en Hendrik Willem van der Vorst de beste mogelijkheden om de wedstrijd in het voordeel van de gebroeders Kool te beslissen. Maar ook zij slaagden niet in hun missie. De tussenstand van 2-2 werd uiteindelijk in een terechte eindstand gepromoveerd.

Na afloop

De wedstrijd tegen Ropta Boys was de laatste thuiswedstrijd van het seizoen voor de Kolkenfjildbewoners. Een mooi moment om het seizoen alvast af te sluiten. Zo werden na afloop onder het genot van een hapje en drankje en met live muziek de Anjumer jeugdkampioenen gehuldigd.

Ook werd er afscheid genomen van trainer Remco Kooistra. Een mooi jong en nieuw team is samengesteld door de afscheid nemende trainer. Veel goede woorden kwamen hem terecht ten deel. Wellicht volgt er volgend jaar een ontmoeting tegen FC Birdaard. Het team waar Remco Kooistra weer gaat voetballen.

Voor de nieuwe trainer Tinus Huisma staat er een mooi team in de steigers. Een team dat ook volgend jaar in de vierde klas uitkomt. En daar was het om te doen. Onder het motto "eind goed, al goed", werd het seizoen na afloop nog eens goed nabesproken, of was de wijsheid in de kan na verloop van tijd?

Zaterdag speelt Anjum nog één uitwedstrijd "om des keizers baard". Tegenstander is dan Noordbergum. Aanvang 14.30 uur.