Account
Logo
Zoeken
16 °C
Taakstraf voor Drachtster (31) die onder invloed achter het stuur kroop

Taakstraf voor Drachtster (31) die onder invloed achter het stuur kroop

wo 24 april 2024, 17.00 uur

DRACHTEN - Een 31-jarige man uit Drachten kreeg woensdag bij de politierechter in Leeuwarden een taakstraf van 50 uur opgelegd. De man was in de nacht van 4 december 2022 om 3.00 uur door de politie van de weg gehaald bij Jubbega.

De man was onder invloed van amfetamine. En niet zo'n beetje. Het ging om meer dan 10 keer de maximaal toegestane hoeveelheid. Bovendien had hij ook nog te veel gedronken (0,86 milligram ethanol per milliliter bloed).

"Een fout, waarvan ik zoveel spijt van heb. Dit heeft zoveel consequenties voor mij." zo liet de man weten bij de politierechter. "Je bent je vrijheid kwijt, mensen kijken me aan alsof ik een zware crimineel ben en ik kan geen werk meer vinden..." Omdat de man tot op heden zonder rijbewijs kwam te zitten, kan hij zijn werk niet meer volledig doen. "Het wordt me heel moeilijk gemaakt"

Via Verslavingszorg Noord Nederland probeert het in elk geval zijn leven te beteren. Al vier maanden doet hij mee aan praatgroep-sessies en hij is al flink aan het minderen met drugsgebruik. Alleen in moeilijke situaties gaat hij soms de fout nog in.

De officier van justitie vindt dat de maatschappij beschermt moet worden tegen mensen met die soort gedrag. "Op 12 november 2023 bent u opnieuw staande gehouden, u was onder invloed en u reed met een ongeldig rijbewijs. Daar schrik ik wel een beetje van....."

De officier eiste een voorwaardelijke rijontzegging van 12 maanden met proeftijd 2 jaar. "Ik probeer u een kans te geven om te laten zien dat u het kan. Als het niet lukt dan staan die 12 maanden als waarschuwing open". Daarnaast werd een taakstraf van 50 uur geeist.

Politierechter De Jong legde dezelfde straf op als de eis van de officier van justitie.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
Poll: Zijn de schrikhekken effectief voor een veilige rotonde voor fietsers?

Ja  
24.6%
Nee  
75.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!
tech & media

Recordaantal bezoekers op WâldNet door wolkbreuk

Recordaantal bezoekers op WâldNet door wolkbreuk