Account
Logo
Zoeken
18.8 °C
Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap
© WâldNet

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap

wo 24 april 2024, 12.05 uur

DRACHTEN - Het leek zo onschuldig: een 51-jarige man wilde op een zondag de auto aftanken omdat hij leeg was. Dan was het maar klaar als hij maandag weer naar zijn werk moest. Maar zijn nachtelijke stappen hadden hem niet goed gedaan - de alcoholbril zat er nog steeds op.

Dankzij een tip wist de politie de man op 3 december 2023 rond het middaguur aan te houden. De man zou dronken achter het stuur zijn gekropen. Dat klopte. Hij scoorde 900 microgram alcohol per liter ademlucht op het politiebureau. Dat is ruim vier keer de wettelijk toegestane hoeveelheid.

Cocktails in kroeg

Niet alleen bier passeerde de revue in de kroeg, maar ook een aantal stevige cocktails. "Normaal houd ik het bij bier," bekende de man tegenover de politierechter. Om thuis te komen, had hij nog wel de taxi genomen maar de volgende ochtend was hij zijn alcoholgebruik alweer vergeten.

Slechte week

"Ik werd wakker en ik wilde wat halen en ik had blijkbaar te veel alcohol in mij" zo concludeerde de man woensdag bij de politierechter. Hij was die zondag met veel zorgen in de auto gestapt. Hij vertelde dat hij een slechte week op het werk achter de rug had en dat hij er totaal niet bij stil had gestaan.

Uitspraak

De Drachtster kreeg een forse straf: een rijontzegging van negen maanden, waarvan vier voorwaardelijk, én een boete van 1200 euro. De straf was gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Gestopt

Sinds februari is de Drachtster gestopt met drinken. "Ik wil gezonder leven," antwoordde hij toen de politierechter hem vroeg of hij misschien een probleem met alcohol had. Na het 'akkefietje' was de ingenieur ook nog zijn eens baan kwijt geraakt.

Vanwege zijn verslechterende financiële situatie mag de man de geldboete betalen in 24 termijnen van 50 euro. Zonder rijbewijs is het nu extra lastig om een baan te vinden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Gewonde bij eenzijdig ongeval op Schoterlandseweg

Gewonde bij eenzijdig ongeval op Schoterlandseweg


Poll: Is het een gemeentelijke taak om subsidie te verlenen aan Pride-boten?

Ja  
8.6%
Nee  
91.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Verzoek tot handhaven bij Kallemooi op Schiermonnikoog

Verzoek tot handhaven bij Kallemooi op Schiermonnikoog