Account
Logo
Zoeken
19.5 °C
Kollumer Kaasdagen brengen feestweek vol vermaak
Foto: Sake Beerstra

Kollumer Kaasdagen brengen feestweek vol vermaak

zo 14 april 2024, 10.44 uur

KOLLUM - Van 19 tot en met 27 april staat het dorp Kollum volledig in het teken van de jaarlijkse Kollumer Kaasdagen. Een gevarieerd feestprogramma van maar liefst negen dagen, bomvol activiteiten voor jong en oud in het centrum.

De Kollumer Feest Commissie heeft er weer voor gezorgd dat de week voor Koningsdag een waar feest wordt in het dorp. De festiviteiten trappen vrijdag af met een puzzeltocht, kaart- en darttoernooien. In het weekeinde volgen onder meer een kerkdienst, een matineevoorstelling met een feestband en een 'foute party' met artiesten als De Doelleazen.

Toneel, bingo en playbackshows
In de daaropvolgende dagen staan toneel, een bingoavond, een scholen-playbackshow en een 'alleskunners'-wedstrijd op het programma. Donderdag is de traditionele ringrijdersdag, met tevens een pubquiz. De vrijdag voor Koningsdag is gereserveerd voor de 21e editie van de 'Kollumer Katloop', een populaire hardloopwedstrijd. Met op Koningsnacht een 'Hollandse avond' met optredens van onder meer Henk Dissel.

Oranjebraderie en Kingsdayfestival
Zoals altijd is Kollum op Koningsdag de regionale trekpleister. Na de aubade en een oranjebraderie overdag, wordt de feestweek 's avonds afgesloten met het 'Kingsdayfestival' in het Witwaterbos. Met de Moonlight Drive in Show en Gaatze Bosma.

De feestcommissie heeft de inwoners van Kollum opgeroepen hun straten dit jaar te versieren in het thema 'Rondje om de wereld', voor de typische Kollumer kaasdagensfeer.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Tribute bands sluiten Oerrock 2024 af

Tribute bands sluiten Oerrock 2024 af




regionaal nieuws

Ernstig ongeval op de Hegedyk in Gorredijk

Ernstig ongeval op de Hegedyk in Gorredijk