Account
Logo
Zoeken
12.2 °C
Foto: Geert Huisman |  Jonge winnares met de gouden helm in haar hand

Helmgrijpen op Dag van de Fietshelm in Surhuisterveen

wo 10 april 2024, 18.58 regionaal

SURHUISTERVEEN - Surhuisterveen vroeg woensdag op ludieke wijze aandacht voor de fietshelm tijdens de derde editie van de Dag van de Fietshelm. Inwoners en bezoekers kunnen 'helmgrijpen' en meedoen aan een quiz in het centrum van het wielerdorp.

Met een grote kraan konden deelnemers een poging doen om een gouden helm te grijpen. Deelnemers gaven instructies aan de machinist die op zijn beurt de kraan bestuurde.

Tussen de helmen lagen enkele gouden exemplaren verstopt, goed voor mooie prijzen zoals een VIP-toegang tot de profronde van Surhuisterveen op 23 juli. Met de actie wil de provincie Fryslân het gebruik van fietshelmen stimuleren.

Nederland telt jaarlijks meer fietsslachtoffers dan automobilisten die overlijden in het verkeer. In 2022 belandden 88.000 fietsers op de spoedeisende hulp, van wie 15.000 met hersenletsel. Helmgebruik verlaagt de kans op hoofd- en hersenletsel aanzienlijk.

De Dag van de Fietshelm is een initiatief van artsen, veiligheidsorganisaties en overheden om meer aandacht te vragen voor veilig fietsen met een helm. Naast Surhuisterveen vinden er in heel Nederland activiteiten plaats.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: College trekt handen af van Pride boot. Wat vind jij?

S!Nloze actie  
39.9%
Politiek ges!N  
6.9%
Wie heeft hier nu S!N in?  
30.8%
Dit zaakje s!nt  
8.5%
Jammer, toch S!Nvol om te doen  
13.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!