Account
Logo
Zoeken
1.9 °C
Foto: Geert Huisman

Tjeerd en Albertje uit Burgum 60 jaar getrouwd

di 2 april 2024, 21.25 uur

BURGUM - Het was afgelopen week feest in de Schoolstraat in Burgum. De 84-jarige Tjeerd van der Wal en 82-jarige Albertje Wubs uit Burgum waren 60 jaar getrouwd.

Burgemeester Jeroen Gebben van de gemeente Tytsjerksteradiel bracht dinsdag een bezoek om het diamanten echtpaar te feliciteren. Hij verraste het echtpaar met een bos bloemen en de huwelijksakte van destijds. Op 26 maart 1964 stapten Tjeerd en Albertje in het huwelijksbootje.

Het liefdesverhaal van Tjeerd en Albertje vindt zijn oorsprong in de late jaren '50. Een onverwachte ontmoeting, vanwege een legeroefening in mei 1959, bracht Tjeerd vanuit Garyp naar Stadskanaal, waar hij bij toeval Albertje uit Onstwedde tegen het lijf liep. Deze ontmoeting, gefaciliteerd door Tjeerds oom Klaas, legde de basis voor een levenslange verbintenis.

Door weer en wind

Terwijl Tjeerd werkte bij de lichtmastenfabriek in Burgum, werkte zijn toenmalige vriendin bij de Philips. Op zijn brommertje reed Tjeerd op en neer naar Onstwedde. Na wat koude winters werd dat uiteindelijk een auto.

Na hun huwelijk op 26 maart 1964, vestigde het stel zich in Bergum, waar hun leven samen verder bouwden, verrijkt met de geboorte van een dochter. Tjeerd van der Wal werkte tot zijn pensioen bij de scheepswerf Damen in Sumar.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Woning vol rook door pelletkachel

Woning vol rook door pelletkachel

regionaal nieuws

Open Sluis trekt honderden bezoekers

Open Sluis trekt honderden bezoekers
regionaal nieuws

Dorpen Oldtimer Evenement in Drachten

Dorpen Oldtimer Evenement in Drachten